www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Chrysler Fifth Avenue 1985


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (15) tagasi

 Chrysler Fifth Avenue 1985

 Omanik: uputaja1

lühikirjeldus 13.12.2009
Hekel veidi aega, et kirjutada, mis vahepeal juhtunud on.

Eelmine omanik oli autoga kõvasti vaeva näinud ja auto pmst väga ilusti korda teinud.A´la mootori kap rem, uus turbiin, jahutusradikas jne. Siiski olid nõned probleemid, mis tuli kõrvaldada.
Niisiis, esisild on endale saanud uue ringi polypukse, kuna vanad olid praglised ja kulunud. Huvitav oli see, et juhitavus läks kõvasti paremaks:)
Taha said uued piduriklotsid ning trumlid treipingis puhtaks lastud. Samuti said kõik õlid ringi visatud, uued kardaanirisid jne. Auto eelmine omanik unustas aga ütlemata kõige olulisema aeja ,et paak on omadega otsas. Targa näoga täis lastes , hakkas asi jooksma mitte tilkuma täpselt valtsi kohast, Smmud AB-sse uut paaki tellima. Võttis aega täpselt 2 kuud kui kohale jõudis.

Hetkel on hooldus ja korrastustoodega ring peal ning auto kevadeks valimis.
Elustamine :) 12.01.2010
Niisiis tuli täna 12.01.10 isu kuulda V8 urinat, kuna viimane sõit oligi hooaja lõpuüritus Rakveres. Mõeldud-tehtud: Aku riisipüssi ja nina garaage poole. 10 mintsa sõitu, aku peale, juhtmed kinni. Lühikese käiamise järel ärkas karu talveunest. Lasin siis mootori korralikult soojaks käia, el vent sai ikka 4-5 korda toimetada. Ise tegin auto ümber paar suitsu ja mõtlesin: sitaks hea, et nii masu pole, et masinast loobuma peaks.

Selleks korraks kõik.
Suveks valmis. 04.05.2010
Nii. Eile sai auto talvekorterist lõplukult välja aetud ja kodugaraagesse veeretud. Pool aastat riisiraketiga nühkides tundus nüüd Ave ikka väga mugav.

Vahepeal sai elimineeritud ka meh vent ja kogu kapotialune elektrijuhtme majandus kaltsupaelaga üle käidud.
Väike hooldus 12.05.2010
Eile 11.05 sai tehtud õlivahetus mootoris. Suveks panin sisse Valvoline 15w40 mineraali, õlifilter Fram PH 43. Kkastis sai vahetatud filter ja õli Valvoline maxlife D/M 2 .
Salong sai korralikult pestud, puhastatud, lisaks leidsin ka tagumised turvavööd istme alt üles:D
Edevuselaat:D 17.05.2010
Sai siis ajaviiteks värviga mängitud ja lõpptulemuseks natuke ilusam mootor. Nimelt sisselaske kolle, genekas ja õlivarras omandasid uue ilme.
Lisaks oli aega ka elimineerida kolisev esipiduri sadul. Vedrud olid lihtsalt ajajooksul oma pingsuse kaodanud. Remont oli muidugi ülilihtne- lammutasin laiali, määrisin liikuvad osad ära ja sättisin vedruplaaadi pingumale. Mõni klõps kah.
uues kuues . . .
Uus paak ja muud mõnud. 21.05.2010
Eile käis jõuluvana, kes tõi uue paagi, jagajakaane, rootori ja küünlajuhtmed. Lisaks veel american beauty numbrialused ning edevat metallrüüga bensuvoolikut ja kinntiustarvikuid.
Juhtmete ja kaane vahetus mõjus väga positiivselt, moto hakkas palju ühtlasemalt käima.

Speial thanks to : American Beautyle tiimile ja US partsust Andrusele

Paar pilti kah.
Uus paak elekterdus alus
Ülevaatus ja uue väljalaske ehitus. 27.05.2010
Eile sa läbitud TÜV ilma problemideta. Onudel oli päevkohe elevust täis kui sellist autot sai testida. Tore on korras autoga ringi sõita.

Täna läheb uue H pipe ehituseks. Saab hääled vähe ilusamaks ja vana õuduse põhja alt minema. Homseks kruiisiks peab valma olema.
Aega läks, aga assja sai. 28.05.2010
Nii. Eile saivalmis tehtud siis doublepipe ning vahele ka H pipe. Uue ehituseks kulus tõsine tööpäev, aga tulemus sai hea, isegi väga hea. Vahele said pandud ka miskid tundmatud resod mis hääle koos H pipega päris mõnusaks müdinaks/larinaks tõmbasid.
Lisaks sai alla pandud ka uued rehvid. Cooper Cobra GTd. Ees 215/60R15(2400kr) taga 255/60R15(natu kasutet 700kr). Enam pole seillist pensionääriautoliku välimust:D

Tänud tikutaku kasutajale CHR74 resode eest.

PS: Mõistliku hinnaga Coopereid saab OÜ U.R.B Grupist. Tel 5018365
Toorik rosta
Niisama..... 30.05.2010
Õhtul oli veidi vaba aega auto pesuks. Vihmaste ilmadega ringiliikumine oli massina mõnusaks käkiks muutnud. Nii igaks meelepetteks sai peale tämmatud ka kerge vahakiht.
Paar klõpsu kah.

PS: Uue väljalaskega on hääl ikka väga mõnna:D
. .
Kapotialune:D 06.08.2010
Kes on näinud, see teab..... Aga vähe ei ole:D
Talveks peitu. 18.09.2010
Täna sai auto viidud talvekorterisse.
Kevadine käivitus. 22.03.2011
Mmmmm mõnus:D Kevad ja ilusad ilmad võiks väledamalt tulla.
Selle aasta esimene ring:D 12.04.2011
Eile tuli kange tahtmine auto garagest kätte saada. Talvega oli sinna ette kogunend mega kogus lund, aint niipalju oli vagu sees, et garaagesse sisse saaks. No mis siis ikka, tellisin JCB kopa(no oli ikka isu sõita:D) Pool tunnikest ja 20 euri hiljem sain uksed vallale. Täitsa pekkis kui mugav võib auto olla ja kui hästi käib üks V8:D edasi.Tagasisõites tundus megahästi edasikäiv ja pealekeeratud 2,8l masuudipress väga nui olema:D Enne avakruiisi vahetan veel mootori ja kasti mahlad ära, et rahulikult gaasi tallata võiks.

10-4 over and out.
Garaage vol2. 02.05.2011
Enne cruiisi sai vahetatud kkasti saba, kuna oli mõrane ja ei hoidnud mahla kinni, aga ruiisile jäi ikkagi minematta.
Lisaks olid talvega pudedaks läinud klapikambri kaane tihendid. Nii et kolmapäe teen õlivahetuse+filtrid.

Edit: Garaages käidud, vahetasin uuesti kasti õli, kuna oli alumiini puru täis??????? Igaks juhuks lappan varu kastile uued kettad-tihendid sisse. Lisaks lõin kõik liigendid värsket taavetit täis.

Rohkem muud kõpitseda polegi, nüüd võiks suvi ja soojad ilmad tulla...

Ülevaatus ja uus algus. 02.05.2012
Täna sai auto üle pika aja jälle käima aetud ja ülevaatusele veeretud. Nüüd saab rahulikult suvele vastu minna:D Imelikul kombel olid otsa saanud kardaaniristid, mis pole üle 2000kildi sõitnud?
Seega homme plaanis US Partsu külastus. Uuued ristid ja mootoriõli kah.