www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Ford Econoline 1993


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (14) tagasi

 Ford Econoline 1993

 Omanik: STW

Auto Kodus 17.11.2009
Sai siis november 2009 selline soetatud.
Auto oli seisnud umbes aasta, esmalt sai Toppartsi abiga taastatud autol õlisurve, selle puudumise põhjus oli ilmselt ummistunud sõelas karteri põhjas, samas sai ka vahetatud õlipump ja muidugi ka õli. (See oli siis veel eelmise omaniku rõõm).

Kodus sai alustatud kõrge tühikäigu madalamaks sättimisega. Sai maha kakutud tühikäigu mootor ning see puhastatud, kahjuks sellest midagi veel rõõmsamaks ei muutunud, ilmselt vajab tühikäigu mootor siiski vahetamist.

Lisaks sai vahetatud aku ning natuke korrastatud muud nipet-näpet, sai uuesti liikuma aidatud diivan mis siis el. jõul voodiks muutub jms.
Tühikäik jätk 26.11.2009
Nüüd siis lisaks vahetatud jahutusvedeliku temp. andur ning PCV klapp, sai siis tellitud ka TPS (milles siis praeguste mõõtmiste tulemusena ka viga peitub), loodan, et selle vahetus siis ka probleemi lahendab. Ehk kellelegi tulevikus siis abi, et juhul kui TPS valetab/ei toimi sunnib aju tühikäigu mootori täielikult avatud asendisse, sellest siis tühikäik kuskil 2000rpm.

Lisaks otsustas kontakt starteri küljest lahti tulla, see siis vaja kah korrastada.
Tühikäik korras 29.11.2009
Reedel jõudis siis kenasti kohale ka pakk Rockautost, sai siis uus TPS istutatud autole külge ja asi saigi korda.

Järgmisks siis vaja ette võtta kasti õli vahetus ning üle kontrollida sillaosa.
Külastus AB-sse 02.12.2009
Tänase päeva veetis siis auto American Beautis, kus sai teostatud kastiõli vahetus ning nagu selgus vajas vahetust ka starteri tõmberelee.

Lisaks sai kontrolitud üle sillad/pidurid, et saaks TÜV ilusti läbida. Miskit väega hullu üllatust sealt ei tulnud vahetust tahab vasak rooliots ja rattalaager eks need asjad siis ka vaja lähitulevikus ette võtta.

Nüüd siis vaja oodata ARK-st vastust et aksepteeritakse autos 7 istmekoha olemasolu (siiani eksisteeris passis 4 kohta ja auto olli arvel N1 kategooria autona) siis saab ehk ka TÜV tehtud.

Külastus ARK-sse 03.12.2009
Täna sain ARK-st positiivse vastuse ja sai siis käidud ja buss ette näidatud, mis peale siis väljastati vastav paber mis võimaldab eelneva 4 istekoha asemele taas 7 passi kirjutada, lisaks sai muudetud õigeks ka tehnilises passis eksisteerinud valed võimsuse, mootorimahu ning kaalude numbrid. Ehk siis õnnestub laupäeval nüüd saada paberite järgi kah auto omanikuks ja TÜV ära teha.
Nädalalõpp 06.12.2009
Auto sai nüüd ka ametlikult oma nimele ja TÜV tehtud. Lisaks sai salong korralikult puhtaks nühitud ning ripakil juhtmed ning muud vidinad korrektselt paigutatud.
Sild korda 17.12.2009
Sai siis külastatud AB-d ning vahetusse läks kõik, mis vajas vahetust esisillas, üks õõts, rooliots sabika varras 4 puksi jne. Nüüd peaks hea olema.
TV ja DVD install 20.12.2009
Sai siis laupeval paigaldatud ka TV ja DVD autosse, nüüd lastel rõõmsam reisida. Hetkel tuleb heli veel läbi TV kõlari selles suhtes peaks tulevikus muutus tulema.
18.01.10 19.01.2010
Sai korrastatud vahepeal (jälle) vigurdama hakanud starter, viga peitus siiski vaid oksüdeerunud kontaktis.
Uus radiaator 07.07.2010
Sai siis paigaldatud uus radiaator seoses vana otsa lõppemisega.
Lammutamine 29.10.2010
Pole päris ammu saanud aega siia miskit lisada ja ega pole pikalt ka põhjust olnud, tänaseks on siis buss tükkideks lammutatud ja ootab värvimist, sisu värskendust ning tehnilist korrastamist.

Tehniliselt poolelt vaja kindlasti:
*küünlad
*küünlajuhtmed
*õlivahetus (kast/mootor/differ)
*bensupump
*karteripõhi kontrollida, lekib
*roolivõim lekib
*differ lekib
*cruis tööle aidata
*kont. tööle aidata
*tagatoa küte üle vaadata
Lammutamine Sisu
Auto värvitud 06.06.2011
Nüüd siis asi nõnda kaugele jõudnud, et autol on uus värv seljas ja kokku lappamisega alustatud.
Vahepeal sai veel AB-s tehniline pool üle käidud.
Istmed on sammuti läinud endale uut välimust omandama.
Auto jõudis koju kodus 2 kodus3 kodus 4 Õhtune tulemus Õhtu 2 Õhtu 3
Hakkab juba olema auto moodi 24.06.2011
Sisu kokkupanek käib, vaikselt hakkab juba jälle autot meenutama ka seest.
Kuut Sohvri pesa Kunde uks Lagi Polstrid
Valmis ta ongi 25.07.2011
16.07.11 oli siis see päev, kui võis mõelda, et auto koos ja valmis sõitma. Vahetatud sai lisaks ka esiklaas koos pühkijatega. Alla läksid uued veljed/rehvid.
18. sai välja vahetatud ka enamus summutist. Ning peale esimest pikemat sõitu seismise järel otsustas ka abirihma pinguti polt puruneda, e. siis uus pinguti ja rihm said kah veel installeeeritud.
Valmis Tuba valmis