www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Pontiac Firebird Trans Am 1994


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (7) tagasi

 Pontiac Firebird Trans Am 1994

 Omanik: otokas

Talv 2013 27.07.2014
Soetatud masin septembris 2013, sealt kuni novembri keskpaigani sai 1100 miili kellale juurde aetud. Kohe algul läksid vahetusse esisilla ülemiste õõtsade puksid, välimised rooliotsad, mootoriõli ja õhufilter. Alates novembri teisest poolest garaazi teki alla :) Vastu kevadet läks "lihvimiseks" sai salong kogu täiega välja võetud, vahetatud pooled armatuuri pirnid, leitud vaiba alt pool peotäit ameerika raha, vahetatud käigukasti lähedusest paar vana tihendit põhja küljest uute vastu. Ka tagaratastel olnud kummid mõõdus 245 ei hakanud nagu oma silmale mitte kuidagi ja nii sai alla upitatud 275 mis asja oluliselt kenamaks muutsid. Lisaks sai paigaldatud topeltotsikud summutitele kuna pamperi sees ühe toru jaoks koht kuidagi imelik tundus. Tänu topeltotsikutele muutus ka hääl kuidagi ägedamaks seega tekkis winwin olukord minu kasuks.
juuni 2014 27.07.2014
Peale keeratud uued küünlad ja sõidurõõm kahekordistus :)
August 07.08.2014
Peale mõningast uurimist selgus, et ka o2 andurid ei ole just kõige pädevamad oma töös, seega läksid uued andurid peale ja mootor käib nagu uus igast asendist :)
Pidurid 29.08.2014
Augusti kuusse jääb ka pidurivedeliku vahetus mis oli täielik jackpot ses mõttes, et vana vedelik piduriõli enam väga ei meenutanud ja pidurdusmaa lühenes ka kaks korda :) Samuti sai kapott uued amordid ja saab rahulikult kapoti alla piiluda ilma, et midagi vastu pead kukuks.
Märts 2015 27.03.2015
plaan oli vahetada starterijuhtmed uute vastu. Töö hakkas meeldima, peale akujuhtmete sai kogu esisild välja võetud ja pandud kõik puksid sarniirid uued, värvitud kõik õõtsad. Mootoriõli koos filtriga läks vahetusse kuigi eelmise õliga oli sõidetud umbes 2000miili siis seda pea 2 aasta peale ja puhtalt enda rahuliku une tarbeks.
Mingil põhjusel sai ette paigaladatud ka uued rehvid 245/40/18 ja sillastend tehtud.
Mai 2015 12.06.2015
Hoog tuli peale ja sai ka tagasillal kõik puksid välja vahetatud uute vastu, samuti läks käiku külmem termostaat mis tulemuseks oluliselt paranenud mootori jahutamine mis omakorda tagab väga hea mootoritöö igal hetkel. Sai ka paar tiiru ringrajal tehtud, et vaadata kuidas masin töötab või kas kuumeneb üle aga tulemus sai igati positiivne kuna probleeme ei esinenud :)

Meelelahutuslikus korras käib ka töö esipamperi spoileri kallal kuid tulemus jääb ilmselt järgmisse kevadesse kuna talvel hea nokitseda ja samuti nõuaks peale spoileri paigaldust ka kogu esipamper koos spoileriga ka üle värvimist mida suvel ette võtta väga ei viitsiks.
Sügis 2015 22.12.2015
suvelõpul sai masinale arvuti taha aetud ja seadeid korrigeeritud asjatundja poolt ja jõudsime ka maksimaalse tulemuseni mis minu käes sõites auto üles on näidanud. Samuti ütleks, et igaühele oma, kui suvel sai paari corvette i proovitud siis Trans am on kindlasti brutaalsem ja tahumatum masin samas kui corvette jätab liialt rafineeritud ja pigem inseneri auto mulje.

Nüüd laheb auto ära talveunne ja uus hooaeg saab olema parim mis siiani kogetud. Kevadeks tuleb ilmselt usast ka madaldussari kohale ja saab asja natuke põnevamaks taas muuta :)