www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Pontiac Firebird 1991


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (9) tagasi

 Pontiac Firebird 1991

 Omanik: randar

Auto ost! 02.08.2004
Sel päeval sai siis isend endale hangitud. Ning just samal päeval läks ka mootor keema. Põhjus oli siis selles, et jahutusvendilaator tuli tol korral veel manuaalselt ise sisse lülitada, mille olin muidugi ära unustanud.


NB! mootor töötab veel :)
päev peale auto keema minemist
Vedelike vahetus 10.08.2004
Sai siis tehtud mootori sisepesu ning sisse pandud head ja paremat :).
Filter 12.08.2004
Sai siis esmakordselt ka ise käpa külge pandud ning filtri ära vahetatud :P . Andsin ka CO-anduri tellimuse sisse.
CO 19.08.2004
Kuna auto tundus võtvat rohkem kütust kui peaks, tuli paigaldada uus CO-andur, mis kujunes suhteliselt keeruliseks kuna eelnev andur oli kinni kiilunud (teatavasti sellepärast, et rooste teeb oma töö ja vint oli maas). Tänu sellele tuli ka uuel andruril sisse keerates vint maha keerata.

Peale anduri vahetamist kütusekulu normistus ( 18 l-t 13.1-le ), mis oli väga rõõmustav.
Summuti 21.08.2004
Ostes auto rääkis müüa, et autol on sportsummuti, mis vastas ka tõele. Kuid sellegi poolest tundus summutist tulev lärm liialt vali olevat ning seega lasin üle kontrollida, et vähegi vaiksemaks lärmi saada. Tuli välja, et summuti keskmine toru oli pooleks ning see tuli ära vahetada. Peale nädalaajast ootamist jõudis lõpuks tellitud vahe jupp kohale ja summuti tehti korda. Lärm läks küll tunduvalt vaiksemaks, kuid et tegemist sportsummutiga on ka praegu kuulda mootori võimsat töötamist, mis vahel arvama paneb, et peal võimsam mootor kui tegelikult on.
Külgvaatepeegli tihend. 06.09.2004
Tellitud juhipoolne peeglitihend sai ära vahetatud, mis andis autole pisut parema väljanägemise.
Embleemid 09.01.2005
Auto peal olevad kleebised olid hakanud vanaks jääma ja tänu sellele oli vaja uued hankida kuskilt. Panin siis tqhq.ee-sse ostu kuulutse, millele vastas "Rokimees", kes täitis mu soovi.

Tänud Rokimehele!
Vargamutrid 23.04.2005
Kuna suvi tulekul, sai autole hääled sisse pandud, kuid auto juurde minnes tuli välja et esimene kumm töss. Kuna vanad vargamutrid olid sellised millele võtit ei leidnud, pidi kuidagi mutrid teistmoodi lahti saama. Sai ostetud 12 nurkne võti ja see jõu meetodil peale lüües sai vargamutrid pealt väga lihtsalt ära. Peale seda sai ostetud uued mutrid mis näevad välja sellised :)
mutikas endised mutikad
Termostaat 08.05.2005
Kuna mootor ei tahtnud eriti soojaks minna ja bensu kulu liialt kõrge oli, pidi pane uue termostaati peale. Selle ära ostes ja peale pannes tuli välja, et termostaadil pole tihedit mis vanal olemas. Nähes seda tuli vanalt tihend maha kiskuda ja uuele peale panna. Muidugi läks see vana katki ja uuele sai vana liimitud peale. Kuid natuke sõites tuli välja et tihend ei pea. Seega sai tellitud uus tihend.