www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Chevrolet Apache 31 1959


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (2) tagasi

 Chevrolet Apache 31 1959

 Omanik: marti

2010 Talveralli 07.02.2010
Valmistumine Uunikute Talveralliks.
Otsustasime sellel aastal taastamist ootavale kastikale eluvaimu sisse puhuda. Endine omanik kaugel maal oli autole paigaldanud Cadillaci 7,0 liitrise mootori mille lõplik kinnitamine ja häälestamine oli jäänud pooleli. Alguseks kinnitasime mootori patjadele ning sättisime väljalasketorustiku nii, et see laseks autol pisut õõtsuda. Sirge toru raami ja silla vahel ei võimaldanud seda mitte üks cm. Tagasillas oli kõik korras, vahetasime lihtsalt õli ning reguleerisime pidurid. Piduritorustik vajas vahetust mitmes lõigus ning ka üks esimene pidurivoolik oli katki. Pidurisilindrites ja pumbas oli vesi kurja teinud, kuid kõik silindrid õnnestus taastada. Esisillas vajas vahetust üks rattalaager ning roolivarras, kus oli lubamatu lõtk. Tugevasti lekkivale käigukastile piisas vanni tihendist ning uuest õlist. Korralike talverehvide allasobitamiseks tuli vedrupakkidele lisada kõrgendusklotsid ja ka kasti raamist pisut kergitada.
Sooja toa saavutamiseks pesime läbi ja kontrollisime radikad. Ustele tellisime kohalikelt klaasimeistritel uued klaasid ning internetioktsionilt uued lukud. Kuna ka kapott ei püsinud kuidagi oma asendis sai ka sellele uued hinged hangitud.
Kuna pimedal talvel ja just kiirel sõidul on valgust vaja siis lisasime rea uhkeid tulesid. Elektrisüsteem vajab veel ehitust, kuid õnneks on veel aega.
Õlide vahetamisel aitas kaasa Gulf õlidega kaupleja mida on ka autolt selgelt näha.
1 2 3 4
Järjekordne talveralli edukalt läbitud 04.03.2012
Kahe aasta tagune remont ei vajanud erilist lisa sest vahepeal pole auto peale seismise midagi teinud. Uued vedelikud, natuke juhtmetööd ja rajale...
1 2