www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Uudised  > 30.09 – Lõpukruiis


20. September 2006 tagasi

Laupäeval, 30. septembril 2006.a. leiab aset Tallinnas järjekordne suuremat sorti Ameerika autode kogunemine. Sel korral on tegemist USA-kate 2006.a. hooaja lõpu-kruiisiga.

Laupäeva hommikul, alates kella 11.00-st toimub autode kogunemine Laagri Maksimarketi parklas ning suur ühissõit läbi linna algab kell 12:00. Sel korral on kruiis erilisem kui tavaliselt, kuna meiega on liitunud Ameerika mandrilt Monster Tuck’id, mis esinevad samal päeval Tallinna Hipodroomil (www.monstermania.ee). Laagrist võetakse ühine suund Hipodroomi suunas.

Selle aasta kevadisel avakruiisil kogunes üle 140 Ameerika päritolu auto ja mootorratta. See oli senikogunenud autode rekordnumber - suur arv näitas väga selgelt, et huvilisi ja osavõtjaid sellise omapärase hobi vastu on rohkesti. Kuigi suvised igakuised kogunemised olid tagasihoidlikumad, siis nüüd, mil puhkuste aeg läbi, ootame viimasele kruiisile taas enam osalisi.

Linna läbiv kruiis on kooskõlastatud ametivõimudega, kuid eestvedajad loodavad samuti ka kaasliiklejate mõistvale suhtumisele ning paluvad varuda rohkem kannatust ja aega kui tavaliselt, kuna sellel päeval on enam suuremõõtmelisi autosid linna peal liiklemas, kui muidu. Erilist tähelepanu palume pöörata kaasatud Monster Truck-idele, mis paiknevad treileritel, ning ülevatavad nii laiuselt kui ka kõrguselt kõiki muid linnas liiklevaid masinaid.

Kruiis on kõigile pealtvaatajatele ja osalejatele loomulikult tasuta. Rahval on võimalik lähedalt näha ilusaid ja erilisi autosid, mida igapäevases liikluses tihti ei kohta. Pärast kruiisi lõppu kell 14:30, saavad kõik Ameerika autode ilu lähemalt uudistada Buffalo pubi ümbritseva parkla territooriumil (Liimi 1, Tallinn, www.buffalo.ee). Pubis on ka kruiisi lõpp-peatus, kus kõik võivad autoomanikega julgesti hobist, millega meie Eesti inimesed tegelevad, juttu teha. Julgemad saavad ka kindlasti autode rooli taha istuda.

Üritusega lõpetavad USA-kad oma suve-hooaja ning paljud pilkupüüdvad iludused lähevad taaskord pea pooleks aastaks oma talvekorteritesse

Lisainfo: telefonil +372 52 60001 või +372 5025064.

Kruiisi ajalugu:

Kruiis kui selline on Ameerikast alguse saanud tava ning kujutab hobiautode omanike ja -huviliste kokkusaamist ja ühist sõitu mööda linna. Loomulikult kuuluvad selle juurde mõningased “burnout’id” ehk rehvisuitsetamised, pidevad mootorite möiratused, lehvivad USA lipud, kiljuvad pealtvaatajad ning muu show. Vaatamata ürituse jõulisele alatoonile jäädakse hea maitse piiridesse. Pärast sõitu kogunetakse mõnda looduskaunisse kohta või siis kehvema ilma korral siseruumidesse. Vahetatakse kogemusi autoehitusest, vaadatakse üle uued näod, tehakse juttu nii oma neljarattalistest armukestest kui muust ilmast-olust ning nauditakse head seltskonda.

Ameerika autode kruiisid Eestis said alguse 1990-date keskpaigas, mil tänavapildis võis näha erinevaid haruldasi Ameerika autosid. Kahjuks vajus aga 90-ndate lõpul igakuise kruiisi traditsioon Tallinnas mitmetel põhjustel varjusurma. BHRA allorganistasioon Ford Mustang Club Estonia eestvedamisel taastati 2005. aastal autohuvilistele palju põnevust pakkunud igakuiste kruiiside traditsioon.

Ürituse infoleht.