www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Ford Expedition Eddie Bauer 2003


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (10) tagasi

 Ford Expedition Eddie Bauer 2003

 Omanik: kuripiiritus

talveks valmis 19.11.2010
Kaks talve on ringi sõidetud all (kaasas) olnud über rehvidega, mis on head nii suveks kui talveks (tegelikult polne nad head ei üheks ega teiseks).

Mõeldes eelmisele talvele sai otsustatud see aasta osta rehvid, mis on väheke rohkem talve suunitlusega kui senised , mille muster koosnes peamiselt 3'st piki soonest. No ei õnnestunud, ennast eriti kaugetesse hangedesse uputada, kuna tänu rehvi iseärasustele jäi juba lähematesse kinni :D

Kuna iga rehv on parem kui see, mis siiani all sai valitud uueks rehviks hinna järgi NANKANG SW7 265/65 R17 116T. Sai valitud lamell versioon, aga kuna see oli otsas saadeti naeltega varjant. Siiani oli lumega äärmiselt lõbus sõita. Nüüd siis peab üritama ennast natuke tagasi hoida, et naelad esimese nädalaga kosmosesse ära ei lendaks. Sõiduharjumusi peab ka korrigeerima, kuna uued rehvid madalama profiiliga.


Vahepeal selgus ka põhjus miks auto edasi käia ei tahtnud. Nimelt oli miski juhe ennast kapoti all katki hõõrunud ja see järel väikese bbq korraldanud. Menüüs oli nii mõnigi vaakumi voolik. See seletas ka mineku puudumise, sest atmosfäär imbus vabalt mootorisse. Muid sümptomeid polnud ja viga sai juhuslikult avastatud.
sellised vigurid siis.
tehnoloogilised puudujäägi 27.11.2010
Insenerid on autot disainides natuke mööda lasknud või siis ma viisin auto metsa, tehes sellega midagi sellist, mida auto loojad ilmselgelt ei osanud ette näha.

Nimelt sai mäel käidud ja GPS järgi ajama pandud. GPS valis jälle mõnusaid shorcut'e, mõnusad väisked metsa teed, mis pole eriti suures kasutuses. Oli näha, et päev/paar varem oli sealt keegi millegagi sõitnud.

Igatahes sellises paksus pehmes lumes oli mõnus tulistada, lume pilv käis üle katuse kokku. Üks hetk auto suri lihtsalt välja ja käima enam ei läinud. Kui kapot lahti teha, avanes sealt talvine vaatepilt, see oli servani lund täis. Kuna sõidetud sai 4veoga siis ka esimesed rattad tegelesid hoolega kaapimisega ja kõhveldasid mõnuga lund üles, mis sooja mootori kohal muidugi sulama hakkas. Elektroonika ilmselgelt ei arvanud sellest midagi ja tegi pausi. Peale kapotialuse tühjaks rookimist ja paarkend minti seismist/kuivamist läks auto siiski käima. Edasi tuli sõita pensionäri re˛iimis, et eriti lund enam üles ei keerutaks. Peab vaatama, ehk saab miskit õhukummist näiteks, neid logareid seal suuremaks ehitada, nii et lumi enam sisse ei mahuks tuiskama.
Keset ei kuskit talvitumas
Lõpp 21.09.2012
Tänase seisuga asus teenima uut peremeest. Muretuid miile talle!