www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Ford LTD Landau 1976


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (12) tagasi

 Ford LTD Landau 1976

 Omanik: LTD76

Ettevalmistused Baikali tripiks 28.03.2012
Kuna viimasest sissekandest juba pea 5 aastat möödas, värskendaks pisut teemat.
2008 kevadel sai vahetatud veepump, paigaldatud line lock, originaalkarbussi asemele läks Edelbrock ja ega peale tavpärase hoolduse midagi eriti tehtud polegi. Ainult puhas sõidurõõm.
Sel kevadel tuli koos sõber Pikaga hull mõte minna omal jalal Baikali äärde Irkutskisse, kus toimub igaaastane "БайкалМоторШоу", seda enam et korraldajad lubasid meid kohapeal hästi vastu võtta.
Kuna vahemaa Tallinn-Irkutsk on 6300 km, siis sai auto kriitiliselt üle vaadatud ja esimene mõte oli, et kurat tagumine ots on liiga madalal ja teades venemaa auklikke teid, hakkab see kindlasti vastu maad käies meie hoogu pidurdama. Egas midagi, sild alt ära ja Pikk keevitas vedru tallad 6cm kõrgemaks. Et oleme edevad ka, otsustasime lisaks veel tagasilda difriluku installeerida, see töö tehti Top Partsis. Vahetatud said veel pidurivoolikud ja mõlemad kardaaniristid.
Sai päris hea ja nüüd näeb auto normaalne välja ka kummipõletamiseks mõeldud väiksemate tagaratastega.

Kapotialust uurides, tundusid kahtlased pragulised mootoripadjad.
Otsustasime needki vahetada. Et patjadele ligi pääseda, tuli maha võtta konditsioneeripump ja kollektorid. Imelik küll, aga kõik poldid avanesid suht lihtsalt. Konditsioneeripumba otsustasime üldse riiulisse tõsta, siis lihtsam vajadusel kapoti all toimetada ja ega seda konti nüüd nii väga vaja ka pole. Seda enam, et siduriosa oli pumbal niikuinii ära kärsanud.
Riiulis oli mul seisnud juba paar aastat uus starter, selle vahetasime samuti "igaksjuhuks" ära, mootor oli ju üles tõstetud ja seda oli lihtsalt mugav teha.

Kaasa võtame veel mootori tihendite komplekti, uue bensupumba, jagaja ja esiratta laagrid. Vüibolla läheb vahetusse ka genekas.
Sellest peaks vast ettevalmistusteks piisama.
Mai esimesel nädalavahetusel tuleb väike "test drive", Minskisse ja 15.mail stardime Irkutski poole.

Difri luku testimine
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4A-bmJBXc4A
sillatööd Pikk tööhoos sild all vana ja uus mootoripadi, tegelt polnud ka vanal veel häda midagi, aga uus on ikka uus... uus starter paigas