www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Dodge Ram Van 2500 Mark-III 1997


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (10) tagasi

 Dodge Ram Van 2500 Mark-III 1997

 Omanik: sqirrel

Jahutussüsteemi viga 03.05.2021
Buss sai ostetud teadmisega, et radikas on katki. Asja uurima hakates osutus "veaks" lihtsalt lahtine radiator drain plug. See sai kinni keeratud, jahutusvedelik sisse ja kõik tundub töötavat.
Mootoriõli vahetatud 06.05.2021
Mootorili koos filtriga sai täna vahetatud. Läbisõit 156077.
Keskmised uksed korda 21.06.2021
Keskmised uksed olid alt täiesti ära roostetanud. Õnneks tundub, et see oli ka ainus hull koht selle auto juures. Ega jäänudki muud üle kui uued teha. Nüüd edasi hakkan valmistuma tehnoülevaatuseks.
Uus plekk peal See koht korras
Uued pidurid ja palju juppe 13.07.2021
Vahepeal on korda tehtud pidurid. Taga uued klotsid, silindrid ja hardware kit, ees uued pidurisadulad ja klotsid. Rockautost saabus ka uus õhufilter, küünlad, küünlajuhtmed, jagaja kaan ja rootor. Tellitud on ka uus veepump, mis peaks lähipäevil saabuma. Varsti varsti on masin sõidukorras.
Uus sadul Uus sadul 2 Tagumised uued Katkine veepump
Veepump vahetatud 23.07.2021
Mootori veepump sai vahetatud. Üksjagu nokkimist, kuid nüüd on kõik lekked kõrvaldatud. Piduritele sai veel üks õhutus tehtud. Nüüd tarvis numbrituli ja tagurpidikäigu tuli tööle saada ning siis võib mõelda ülevaatusele minemisest...
Vana pump eemaldatud Uus omal kohal
Uus esiklaas 27.08.2021
Augusti alguses püüdsin ülevaatusele minna, kuid juba ukselt saadeti tagasi mõrase esiklaasi tõttu. Lootsin vähemasti korduva saada ja siis klaasiga tegeleda, ning ka teada saada kas ehk veel midagi puudu jääks... kuid mõrase klaasiga ei lastud isegi uksest sissegi mitte. Hakkasin siis klaasi otsima, mis osutus vägagi keeruliseks kuna ühelgi klaasidega tegeleval ettevõttel ei olnud seda kohe pakkuda ja viimaks leidsin Pärnust koha, kus sai vähemasti tellida... Uurisin ka kasutatud klaasi lammutustest ja leidsin võimaliku doonori V8 Import'ist. Seetõttu jäi Pärnu pakkumine ootele.
Paraku V8 Import'i mehed doonorilt klaasi tervena kätte ei saanud. Veetsid nüüd nemad kah päeva internetis otsides ja helistades... Viimaks leidsid klaasi Soomest ja klaasi originaal tihendi Rootsist. Nädal ootamist ja nüüd on klaas ees. Siinkohal peab kiitma V8 Import meeskonda. Kõik kokkulepped pidasid 100%, aitasid uue klaasi leida koos originaal tihendiga ja paigaldasid seal samas. Pidev tagasiside toimuvast ja väga meeldiv koostöö!
Nüüd väheke kasimist ja esmaspäeval ülevaatusele :)
Uus esiklaas
Ülevaatus tehtud 03.09.2021
Pärast pikka jamamist tagumiste piduritega, mille käigus sai vahetatud tagumised piduri trumlid ja piduri peasilinder on nüüd viimaks bussil ülevaatus olemas.
Uues trumlid Uus piduri peasilinder
Pisidetailid 03.10.2021
Olen nüüd kasutanud RAM’i pea igapäevaselt, vaikselt samal ajal asju parendades. Armatuurlauas näidikutel põlevad nüüd kõik taustavalgused, juhiuks käib pukdist lukku ja lahti ning ka käigukastiõli on juba vahetuseks ootel. Sõidab täitsa mõnusalt :)
Pärast pesu
Käigukastiõli vahetatud 12.10.2021
Täna sai vahetatud õli käigukastis koos filtriga. Kõik sai kenasti puhtaks tehtud ja uus filter ja õli sisse. Kõik toimib nii nagu peab.
Uus filter
Buss müüdud 22.10.2021
Tänasest on bussil uus omanik.
Uut peremeest ootamas Ootab