www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Chevrolet Caprice Classic Brougham 1987


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (172) tagasi

 Chevrolet Caprice Classic Brougham 1987

 Omanik: kaedoo

1.Algus... 08.12.2007
Ostsin auto 17.03.07.Oulust.Lennukiga sinna,ostu-müügi vormistamine lennujaamas ning tuld Helsinki poole.Tahtsin endale 2006.a. jõuludeks kingitust teha aga see läks käest.Väheke kreisi ettevõtmine,olin üksi ja ilma ühegi tööriistata.Sain ca 200 km sõita kui auto suri välja sõidupealt,keset tundrat.Seisma jäädes käivitamine kohe ei õnnestunud,peale mitmendat katset käivitus.Mitmekordsel vea esinemisel õnnestus märgata tahavaate peeglist,et mootori koolemisel tuli summutist musta suitsu.Nüüd oli veidi kindlam sõita aga tankima pidi tihedamini.
Arvelevõtt läks ladusalt v.a. tagatulede ära rikkumine e-normatiividega.Pidin pöörduma Top Parts-i meistrimehe poole,kes mind hädast välja aitas.Kahjuks polnud varem teadlik usaraua ja tqhq foorumitest ning MaCustom`ist.
Teiseks tööks oli karbussi regull,sest Oulust tagasi kihutades oli kütusekulu ca 25l/100km.Selgus,et ujukinõelad ei tahtvat vahest oma pesades püsida ja karpa kulunud.
Suvi möödus rahulikult,kui mitte arvestada lähitulede relee läbipõlemist.Maanteel ca 13 ja linnas ca 18 l/100 km.
Sügisel hakkas õli ja tosool vaikselt kaduma,see vist minu viga,sest sai üritatud auto võimeid proovile panna.
Novembris sai auto põhi korrrosiooni vastu töödeldud(TERMAK) ja detsembris on plaanis auto tagatuled taastada originaaliks.Õnnestus hankida Märteni romulast tagatuled,mille sisse lasen siirdada led-id.Oma silmaga veendusin,et kollane led-pirn paistab punasest klaasist merevaigu kollasena läbi.Ja kui neid on seal veel mitusada,siis ... .
Tulevik on raske,sest jaanuaris plaanin lasta mootorit lahata ja lasta kindlaks teha vedelike kadumise põhjused ning lisada mõningad perfomance osad.
Varsti ju kevad ja kruiiside algus.Pildid lisan kui mingeid muutusi on toimunud.
pilt soomest rõvedad tuled 28.04.07. Kaks Capricet ( must ex politsei ) 2008. avakruiis, pole minu auto. :)
2.Mootori lahkamine. 21.01.2008
Täna sain auto remondist kätte.Pead olid olnud nutused,keevitati päid ja klapipesad tuli töödelda.Vahetati veel vända tagumine simmer,pandi uued 8,8 mm küünlajuhtmed(ACCEL),suunatulede lüliti taastati ning korrastati signaali lüliti.
Kapotialune sai ka kroomi-õhufilter ning edelbrokci klapikambri kaaned ning uus karbuss edelbrock #1406.
auto käivitus tänase ilmaga ideaalselt,suvel ei käivitunud ka nii hästi.seisin minuti auto taga ja nautisin auto hääli. :o)
Tänud Us-Partsile!
Kehva uudist ka veidi,rem käigus selgus,et radikas veic märgab.
Lähipäevil peaks kätte saama led-tagatuled ning lasta paigaldada õlikell ning tahho+armatuurlaua nahatamine.
Tagumine ääretuli. Tagumine ääretuli koos stopptulega. Tagumine ääre- ja suunatuli. 4 5 Kõik koos(ääre-,stopp- ja suunatuli) .Porno ta ju on kui mootor roostes.
3.Suve alguse nautimine. 08.06.2008
Lisaks eelnevale on vahetatud ka radiaator koos lõdvikutega(kuid ikkagi kaob jahutusvedelik?Minimaalselt küll).
Tore nautida rauaga sõitu,kuigi sõidan e-autodega igapäevaselt.
Järgnevateks töödeks plaanin aknatõste mehhanismide(4) määrimine,katuse sisepolster vajaks remonti(ripub) ja pisemad tööd interjööri kallal.
4.Kui kohe ei taha maksta,siis pärast maksad rohkem! 09.08.2008
Suve jooksul sai linnapeal paar tuhat kilomeetrtit maha sõidetud ning otsustasin võtta ette vähe pikema reisu,asutuse suvepäevad Põlva kandis.Kõik sujus kenasti aga kui peale sõitu autot käivitasin(5-e päeva pärast)oli klappide kolin mootoris.
Käisin konsulteerimas spetsialistidega,ning mootori kallale.Kahjuks jäi juuli kruiis vahele seepärast.
Esimese regulli järgi auto ei käivitunud,uuesti lahti.Teisel üritusel sain käima,töötas 10 min ja jälle kolin sees.Kolmas kord lahtivõttes olid nookurid jälle lõdvad(4-6-3-5).Viimasel korral sain juba tunniga hakkama ja kõik töötas normaalselt.Mõtlesin õhtu kruiisi teha ja kottigi,jälle nookurite tikksumine kuulda.Aitab-las spetsialistid tegelevad edasi.Lisaks kolinale läks 600 km-le 1l õli(ennem ei võtnud ültse).
Närvid läbi ,mõistus otsas!Otsustasin:vahetada lasta õlipumba,hüdrotõukurid,vajadusel nukk,uus starter ja veepump.Lasta kontrollida rõhud silindrites(vajadusel pead jälle lihvida +portida?),uued kardaaniristid ning edelbrock #3706 sisselaske kolle.
Ah jaa,saaled ka kontrollida,kui õlipumpa vahetatakse.
Krt,auto oleks võinud vastu pidada oktoobrini.;o)
5.Tunne oma autot ehk valmistumine värvimiseks. 14.10.2008
Kuna õnnestus saada soojad ruumid ning k`eek`si palju pole,siis alustasin auto ettevalmistamist värvitöödeks.See tähendab ,et ma võtan auto lahti ja spetsialistid tegelevad edasi.
Plaan on jätta sama värv-tumesinine-,toon võib muutuda(ei tea veel täpselt.
Stange tuli lihtsalt ära,tuledega oli jama sest haynesi manuaalis olid vanemate autode andmed ja netist ka ei leidnud.Cappucino aitas välja,istusin ja luristasin kohvi ning vaatasin,mootoriruumist kolm plekkmutrit lahti ja oligi käes.
Tiibade eemaldamiseks alustasin jälle kohviga,kuid täna kätte ei saanud,sest selgus,kapoti hinged tuleb ka eemaldada.Seda tööd ma üksi ei hakanud tegema,sest polnud kedagi enam appi kutsuda.
Paar polti õnnestus puruks keerata ja aku raami viskasin kohe prügikasti.Üllatavalt kergelt tulid poldid lahti,ju siis eelmine omanik on neid keeranud mingi ajaühik tagasi.
Kui homme õnnestub tiivad eemaldada,siis lähen uste kallale.See tundub veidi hirmutav,sest akna mootor on needitud ja kuidas klaasi kätte saab.
kaks õhtut praktiseerimist roosteussi ikka on
6.Tasapisi edeneb. 16.10.2008
Olen iga õhtu ca. kolm tundi nokitsenud auto kallal ja tänaseks olen jõudnud nina lahti võtta ja juhiukse algosadeks teinud.
Iluliistu alt(esiuksel) on väga roostes,kahtlen hilisema tagasipaneku suhtes aga üldiselt on mõnus demonteerida.Siiani ilma suuremate probleemidetta.
Hea oli,et sõber täna aitas,muidu oleks hätta jäänud.Nimelt ukse siseste hoovastikude lahti võtmisel,talle oli see tuttav saab 900-st.Pidi täpselt sama kinnitus viis olema.
Kokkupanek hakkab mind juba hirmutama,eriti nina.
veidi roostet mnjahh
7.Esimese nädala saavutused lahtivõtmisel. 17.10.2008
Täna asusin vasakpoolse tagaukse kallale.Mnjaa.Küll ei tahtnud aken välja tulla ja siis oli jama pisikese nurgaaknaga.Kuna aku maas ja juhtmed lahti,tuli aku koos suvaliste juhtmetega ukse juurde tõsta ning edasi oli juba käteosavus.
Peale teise ukse lahtivõtmist süveneb ikka mõte-mitte panna tagasi kroomi!Selle all on katastroof.Vasak tagumine uks on väga nutune.:o(
Jäänud on kaks ust,pakiruum,istmed koos vaibaga ning katus.Ehk novembri lõpuks saan lahti ja siis spetsid vaatama.
Oi-Oi-Oi.
1. 2. 3. 4. 5. 6.
8.Laupäeva õhtul teha võib kõike ... 25.10.2008
Täna sain sisuga ühelepoole,väljaarvatud armatuur.
Vaip on ikka krd. raske+veidi kinni roostetanud .Eelmine(sed) omanik(ud) on üritanud tohterdada põhja aga värvi jaoks raha ei jätkunud.Ainult krunditud ja lapid on ka kuidagi imelikult pandud(või tundub see mulle).
Järgmisena peaks eemaldama tiibade kroomliistud,vinüül katuselt ja üritada eemaldada el.juhtmestik.Ahjaa sisekatus ka tervelt välja võtta.
1. 2. 3. 5.
9.Teine nädal. 26.10.2008
Sai veidi lammutatud,kuigi mitte nii edukalt kui esimesel nädalal.Suurim komistuskivi oli tagastange.Kaheksast mutrist kuus sain probleemidetta kätte,kahe viimase peale läks kaks õhtut+rellaka ostmine.Probleem selles ,et vaheplaat(stange ja amordi vahel)oli oksüdeerumisest üles tursunud ja kandid keerasin maha.Esimesel õhtul meiseldasin,teisel tegutsesin rellakaga,kätte sain(boonuseks vasardatud käed).Ruumi oli ka vähe,kuna autole on paigaldatud haakekonks.
Reede alustasin sisemuse eemaldamist ja jälle komistuskivi.Tagaistme seljatugi kinnitub turvavoodega koos.Ühe poldi sain lahti,teisel keerasin tähe välja.Proovisin drelliga(kottigi),pea oli kõva või puur nüri.Jälle rellakas kätte,seekord segasid turvavöö ja istme seljatugi aga kätte sain.
Kohati on auto seisukord(kere)väga hea ja samas leidub läbivaid roostekohti.
1 2 3 4
10.Ei saa illma laupäevata. 30.10.2008
Vinüüli sain maha eelmisel päeval aga poroloon koos liimiga jäi külge,seda otsustasingi eemaldama hakata.Lootsin 1-2 tunniga hakkama saada,kuna uskusin keemiasse mis selle jaoks mõeldud.
Jaaaa.Pole see nii kerge midagi,raiskasin 3/4 anumat motipi 600 ära ja ahastus tuli peale.Sellise tempoga jõuludeks ei lõpeta.Proovisin niisama näpuga rullida ja tuli koos liimiga lahti.:)
Lasin siis näppudel usinasti käia,esimese vesivillini,siis varustasin ennast juba nahkkinnaste ja soojapuhuriga.Seda tööd oli juba lust teha(kindad ja puhuri võtan järgmine kord kohe).
Liimijäägid eemaldas white spirte palju kergemini kui motip 600.Ah jaa,katuse pinnal oli vaid üks roosteplekk,mis on vist salongist sinna tunginud,sest seestpoolt on pleki ja raami vahel roostet.Aga äkki mõni kajakas läbistas vinüüli?
Järgmisena peaks vist armatuuri eemaldamise lõpetama,koos juhtmete märgistamise ja eemaldamisega.Pühapäev on selleks vist kõige parem päev ,pole segajaid ja ise pole väsinud.
1 2 3
11.Kolmas nädal 01.11.2008
Sel nädalal olin laisk,iga õhtu ei viitsinud teha.Veidi juhtmestikuga sai jamatud,sisekatus välja ja vinüül maha.
El.juhtmestiku eemaldamise vastu on väike hirm,kuidas pärast tagasi saan.Üritan märgistada kõik pistikud ja ühendused aga tänu juhtmestiku eemaldamisele olen avastanud vead,miks kõik el.aknad ei toiminud.Nimelt on kolm juhet katki juhiukse juurest.
1 2 3 4 5 6 7
12.Armatuur ja juhtmed 02.11.2008
Täna arutasin juhtmeid ja eemaldasin armatuuri. Väga libedalt ei läinud, kuna manuaalides eriti pilte ja juttu polnud. Käikude näidu trossi kohta oli pilt aga unustasin selle ja nii ta rebeneski.
Spidotrossi eemaldades avastasin õlilekke käigukastist. Üllatusi aina tuleb,kui mootori maha tõstan selgub lekkimise koht.
Signa juhtmestik on ikka jube,oli peidetud väiksesse auku kere raamis ja kui palju juhtmeid.Enamusega sain sina peale,eks homme vaatan edasi.
SIGNA RÄGASTIK ARMATUURI TAGUSED JUHTMED ROOLI ALUNE KÄTTE SAIN ARMATUURI
13.Salongist juhtmestiku eemalduse lõpetamine 05.11.2008
Täna suutsin viimased juhtmed salongist ja pakiruumist eemaldada ja kaitsmeploki ning mootoriruumi juhtmestiku teineteisest eraldada. Viimasega läks hulk aega et leida keskmine polt,mis laseb pool pistikut lahti ja siis alles teise poole. Mingit pigi oli ka täis(ju niiskuse kaitseks).
Palju aega läheb märgistamisele,et oskaks mingil määral kokku panna aga kindlasti läheb koostamisel autoelektriku abi vaja.
Omast arust märgistasin kõik ühendatud ühendused ära,kuid juhtmeid kasti tõstes oli mitmeid pistikuid ilma märgistuseta.
Alustasin ka mootoriruumi juhtmete eraldamisega,kuid kell juba hiline,ning auto all roomama ei tahtnud hakata.
kätte sain juhtmed. kes selle tagasi paneb?
14.Esisild 06.11.2008
Abiks küsijale esisilla kohta.
1 2 3 4 5 6 7 8 9
15.Tasapisi edeneb 13.11.2008
Nädalavahetus jäi puhkamiseks,nüüd värske jõu ja mõistusega jälle auto kallal.
Suutsin eemaldada ventilatsiooni ploki,piduri pumba koos võimendiga,roolisamba,roolivõimendi pumba ning kojameeste ajami.Viimase alt tuli välja hirmus rooste pesa,sest sinna alla oli paigaldatud pigilapid.
vent.plokk veel peal juba hakkab ilmet võtma(st.asjad eemalduma) armas rooste vol.1. armas rooste vol.2.
16. Auto all roomata on hea :-) 14.11.2008
Kahe päeva õhtud sai veedetud auto all (igasugustes poosides).
Tegelesin käsari trossiga,käigukasti tugitalaga,summutite ja kardaaniga.Mõlemad summutid olid ühes tükis,lõigata oli kahju ja ruumi nappis.Korra tegi rellakas imevigureid käes,hirmutas päris ära.Liites ja lahutades jõutsin ikka positiivse tulemuseni.Kahe päeva jooksul ,autot alt vaadates,pole ikka jõudnud otsuseni,kuidas hakkab välja nägema uus väljalaske sistem.H-pipe tuleb kindlasti aga edasi?
Ja peale Termaki pigitamist(1 aasta tagasi)tundub alt põhi väga hää,seest vaadates tuleb sügav masendus.
Laupäevaks jääb bensuvoolikute lahti ühendamine, mootori padjad, koti hoovastik ja mootor koos kastiga maha (loodan).
Juba kuu aega olen lahti võtnud (a´la 3-4 tundi päevas), lõpptulemus hakkab juba paistma. Kindlasti paljud imestavad, miks nii kaua, aga pole enne sellist asja teinud ja tähtis on tulemus. Paljusid asju tuleb lahti mõtestada ja alles siis kallale minna. See kehtib minu puhul. Peace!
ilma kardaani ja torudeta käsipiduri trossid siin on palju ruumi tagasild
17. Mootori eemaldamine 15.11.2008
Lootsin, et tuleb kergesti, aga ei - tänu torukolledele. Ei hakanud neid ennem maha võtma, sest pole kogemusi. Pusisime sõbraga veidi, siis võtsime parema kolle maha ja oligi käes. Endine omanik oli kollesid paigaldades silla toestustalasid veidi "modinud". Tea kas on nende asemel mingeid perfomance osasid või ei?
Üldiselt olen rahul, et ühe kuuga, a´la 3 tundi päevas, niikaugele jõudsin.
Jäänud on bensupaak+torud, rooli karp, mõned poldid välja puurida, esi- ja tagaklaas eest ning kindlasti midagi veel, mis kohe meelde ei tule.
Kolle poldid olid mu autol üllatavalt lahti, tänu sellele oli kahel pütil läbi peksnud. Üks polt oli lõpuni kinni keeramata(remondifirmat ei nimeta).
Käigukast on juhipoolse külje pealt õline, ei saa aru, kas tuleb pistiku või käiguhoovastiku võlli vahelt.
see oli auto :o) sillatala tugi(moditud) moditud vol.2. enne oli päris suur auto
18.Pühapäev laisk, esmaspäev veidi virgem 17.11.2008
Pühapäeval ei olnud tahtmist nuputama hakata, kuidas poldid lahti käivad, seepärast võtsin rellaka kätte ja hakkasin keret ja raami puhastama(suuremast roostest). Kõrvad kumisesid kui koju läksin.
Esmaspäeval oli tahtmine midagi korda saata: võtsin drelli kätte ja puurisin neete, pagassi luku ja tagaakna liistu omad.Siis läksin kahe uksepoldi kallale. See oli jama, mitu puuri lõhkusin ära ja kätte ikka ei saanud, ehk keremehed saavad.
Siis võtsin käsile pukseerimiskonksu raami. Oh,jälle jamad, kaks põrkeleevendi polti keerasin puruks ning ühe pukseerimisraami poldi pidin rellakaga ja meisliga eemaldama.
Tahtsin veel paagi eemaldada aga vitsade poldid pean ka maha lõikama ja kaniistrit polnud, kuhu bensujäägid lasta.Nii et homme edasi.
19.Vaikne nädal 20.11.2008
Sel nädalal sai vaikselt nikerdatud, jääke kõrvaldatud, paak oli muidugi suurem asi. Kolm polti lõikasin rellakaga, ühe suutsin lahti keerata. Paagi seisukord suhtlemisi hea, ainult vasakpoolne kokkupuute pind kerega oli roostes, sest pagaasniku põhja tugevdus raam on kohati läbi roostetanud. Imestama pani see, et paagist tuleb välja 3 toru, kaks nendest on ühendatud pumbaga (imemis ja tagasivool), üks aga läheb vasakult poolt mootori ruumi ja pole kuhugi ühendatud. Juhtmestikku maha võttes ilmus ta lihtsalt välja. See toru vist tuulutus, muud otstarvet ma temale ei leidnud.
Paaki pole ka kerge tühjaks saada, kui keerasin tankimisava otse alla, nirises sealt välja.Kui keerasin paagi tagurpidi, hakkas tagasivoolust voolama (ca 15 l sain kätte), veidi jäi sisse ka.
Täna ei tegelenud autoga ültsegi, vaid tegelesin töökoha valgustusega. Ehitasin vaheseina ja kinnitasin seinale kaks valgustit.6 m kõrgusel on 400W lamp aga sellest jääb väheks, käi koos kandelambiga ringi(vanadus).
20. Vara pihta, vara õhtale 21.11.2008
Võtsin tagatrumlid maha ja oh üllatust,vasak poolsel puudus pool serva. Sellest võiski vibra olla,sest trummlid olid tasakaalustatud(?). Jälle hunnik asju osta, kui hakkan komplekteerima. Hea on autot tõsta, kui mootorit pole, terve külg tõuseb.
tagumine vasak trummel vol.1. vol.2. sisu 1 sisu 2
21. Jälle laupäev 22.11.2008
Täna üritasin piduriõli jagajat(vist nii nimetatakse)eemaldada, kuid tollimõõdus võtmete puudumisel jäi asi poolikuks. Kaks toru jäi lahti võtmatta.
Järgmisena võtsin käsile kere ja raami kinnitused(12tk), 9 sain lahti.Kaks tuleb rellakaga vist läbi lõigata ja ühe lahtivõtmiseks tuleb mingi vigur välja mõelda, et hoida kinni raami sees olevat plaati või lõigata põhjaplekile auk sisse. Seda vaatan juba homme,
täna mõtlesin ka kereeemaldus tehnoloogiale ja välja mõtlesin: kõigepealt tõstan kere üles, toestan ära ja ehitan raami kere järgi. Selle tööga peaks isegi üksi hakkama saama, kui kaks el.tõstukit kasutada on.
pidurite vidin skeem kah,et ei unustaks
22. Laiskus möödus 27.11.2008
Neli päeva ei viitsinud autot teha(põhjuseks lumetorm) aga täna võtsime sõbraga klaasid eest. Küsisin klaasiteenindusest hindu,500 eeku tahtsid ühe klaasi mahavõtmise eest(minu juures)ja karantiid ei anna, et tuleb tervelt. Tavaliselt pidid vanad klaasid kohe katki minema. No kilo eest võin ma ise klaase lõhkuda. Sobilik tross oli olemas ,liimile auk sisse puuriga ja hakkasime saagima. Üksi poleks sellega hakkama saanud, pole gibooni käed, et ulataks. Tund või veidi rohkem ja klaasid tervelt käes.

tross läbi liimi 1. trossi tirija(paistab klaasi tagant) üle poole ringi läbinud ja ongi käes talisman esiklaasi vahelt
23. Kere raamist lahti 28.11.2008
Täna alustasin usinasti esipidurite torustiku eemaldamisega. Ühe toru keerasin katki, stuts oli roostetanud toru külge. Mitmeid õhtuid ujutasin wd-40ga, ei mõjunud. Plaanis kõik torud väljavahetada.
Siis asusin kolme kerepoldi kallale, rellakaga ei pääsenud löögile, proovisin puurida,ei edenenud. Siis lõikasin lihtsalt padjad(kere ja raami vahel) katki ja oligi käes.Nii lihtne see oligi.
Siis hakkasin päkapikku mängima,tõstsin autot ühest otsast,jooksuga teise otsa. Vahepeal ladusin aluseid,siis jälle tõstsin ja käes ta oli.:o)
esipidurite torustik üks kurja juur ja ta kerkib esimene katse teine katse-edukas 1 raam alla tagasi veeretatud,ööseks
24. Autoga jalutamas 29.11.2008
Lükkasin raami õue,et puhastada suurem sodi. Isegi raamil oli läbivat roostet, vasaku esimese vedru lähedal ning mõned pukside augud olid suuremaks roostetanud.
Emaldasin piduri ja kütuse torustikud ning mootori padjad. Viimastega oli igavene jama,ei saanud millegiga poldi pead kinni hoida. Suure nurgaga silmusega läinuks kiiremini.Raua lahtivõtmiseks peab olema täiuslik võtmete komplekt(silmused,lehed,padrunid). Ma olen stokkerisse kaks kilo viinud, võtmete eest, kolmekaga võinuks soetada komplekti kus kõik olemas.Loll pea on ihu nuhtlus.
Tagasilla puksid tundusid(visuaalselt) head, esisilla omad pean kindlalt vahetama. Samas kui auto on laiali, panen ikka kõik uued.
See projekt venib aastateks, kui just jõuluvana jackpotti ei too.
Põhimõtteliselt peaks hakkama raamile ja piduritele juppe tellima ning raami tööse sokutama(viima).

minu autod(üks veereb,teine sõidab) ebamäärane ava originaal paagi õhutustoru+ bensu torustik(jämedam pumpa,peenem tagasi)
26. Taastusravisse 13.12.2008
Täna sain raami saata taastusravile,hea, et asjad jälle liikuma hakkasid. Sai veidi ruumi mootori ja kasti puhastamiseks ning teiste detailide ülevaatamiseks. Lahti sai kiiruga võetud-ladustatud, nüüd tuleb hakata süvenema, millega hakkama olen saanud.
ravile minek
25. Pildid ravijatele. 13.12.2008
Mõni pilt diagnoosi määramiseks.Pildid algavad pakiruumist: vasak tagumine tiib- ettepoole- tulemüür- ning eest taha. Pildid on vist segamini, numbrid on järjekorras.
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37
27. Väikesed toimetamised 20.12.2008
Nädala jooksul olen puhastanud mootori roostest-kooruvast värvist, kardaani ja mõningad kronsteinid. Üllatus tuli torukollet puhastades- väike auk sees.
Dinitroni converust-iga sai pinnad töödeldud ja esimesed kihid värvigi peale lastud.See roostesurm-krunt on ikka vänge värk,kaks päeva pea valutas.
Raam pidi edenema vaikselt, esivedrud olid katki ning pukside komplektis on üks vale puks.Hakkavad jälle jamad pihta, vahepeal oli rahulik.:o)
õlileke kotist enne puhastamist roostesurmaga paari värvikihiga enne... pärast... vale puks komplektis.1. 2
28. Päkapikud tegutsevad 26.12.2008
Raam peale liivatamist on kohati hõre("säästuraam").
1 2 3 4 5 6 7 8 9
29. Jõulud 28.12.2008
Väike jõululaiskus oli peal aga veidi sai kõpitsetud. Mootori värvimine sai lõpetatud, kronsteine sai puhastatud ja roostesurmatud ning võtsin tagumise stange lahti. Alumiinium(sulam)ei sobi sellisesse kohta, kohati oli nagu võileiva tort. Ühe kronsa jäänused läksid kohe prügikasti, teine oli veel hea. Stange sisemine raam on kohati ussitanud ja stangel on kroom ka kahjustatud. Jälle mõtlemisainet,mida teha stangedega.
veidi kenam välimus,karteripõhi veel vajab värvi see oli kunagi kronstein stange sisu stange sisu 2
30. Ikka edeneb 10.01.2009
Panen raamist pilte,mille kallal olid käinud aastad + rooste + sool + liivaprits.
aukudega õõtsad 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
31. Rõõmustamise päev 11.01.2009
Üritasin keretegijate tööd kergendada, värvi maha nühkides aga olin seda valede töövõtetega teinud. Loodan,et midagi pe...e ei keeranud, inimene õpib kogu elu,sureb ikka lollina.:o)
Täna saabusid raam, veljed ja paak taastusravist(väga kena töö, tänud teile meistrimehed) ning saatstn kere taastusesse. Nüüd on mul ilusad asjad(rem.koht) silme all, optimism kasvab, et saab millalgi jälle oma rauaga vurada.
puhastatud tagatiib ja osa pagassiluuki puhastatud vasak tiib kere treileril veljed ja paak(sorri,veidi udune)
32. Asjad liiguvad ikka 07.02.2009
Kere on liivapritsiga puhastatud, krunditud, et batsill jälle kallale ei läheks ning valmistub keevitaja , hellade käte juurde sattumist.
Sai ka US-Partsust kastitäis detaile tellitud, et saaksin ise vahepeal midagi teha(3 nädalat ei tee midagi,sest tuli puhkus. Täna sai viidud uksed ja kapott liivatusse ja keevitajale vaatamiseks. Uksed on ikka jubedad.
Eks märtsis alustan jälle oma rautse leedi taastamist. Pean raami kokku panema täielikult, enne kui kere tuleb.
pritsitud tulemüür pritsitud põhi pritsitud pakiruum pritsitud salong ussitanud raud juba kenam välimus `2 natuke nänni eemaldatud hoovastik ja klaasitõstuk
33. Kere keevitatud 14.03.2009
Kere keevitustööd on jõudnud lõpule. Jäänud on veel uksed- suured murelapsed. Käisin autot vaatamas Elvas, uskumattu-mis oli enne ja reaalsus.
Tublit tööd on teinud mehed! Tänud!
Raulil on palju ilusaid autosid, kõiki tahaks ,kui poleks kärpeid. :o)
Märtsi lõpuks peaks auto jõudma Tallinna tagasi, eelvärvituna, sellele järgneb raamile tõst(kui puksid saan) ja nina kokkupanek +el.juhtmestiku paigaldus(sellega vist ise hakkama ei saa).
Kasti viisin Imre juurde läbivaatuseks ja 400 hp vastuvõtu kindlustamiseks.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 13 12 14 15 16 17 18 19
34. Laisk uss on kallal. 24.03.2009
Ise pole auto kallal midagi teinud eriti. Olen tasapisi kraami kokku ostnud. Eile õhtul sain pilte keevitatud ustest, kenad on.
Raami kallal sai väikseid näpuharjutusi tehtud: paigaldasin puuduvad splindid, esikettad koos uute laagritega(laagrid vahetas meistrimees), harjutan piduri ja kütuse torude painutust. Sai muretsetud toruvalts ja torupainutus tangid(tööriista market). Pole kunagi sellist tööd teinud aga harjutamine pidi meistriks tegema.
Tagumised piduriklotsid tuli ringi vahetada,kuna 11" asemel olid tulnud 9". Tänud mõistva suhtumise eest US-Partsule, kuna ostu sooritasin veebruari alguses ja tegutsema hakkasin alles nüüd.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
35. Taas auto kallal (raami) 29.03.2009
Neljapäeval otsustasin käed jälle õliseks teha. Alustasin tagumiste pidurite kokkupanemisega. Jah,ei läinud nii lihtsalt, peale 1,5 tunnilist pusimist antsin alla ja läksin koju. Ei saanud hakkama, vaja oli vaadata arvutist pilte, kus mis asus. Eraldi teema käsari trossid. Tagumise vasaku sain loomulikust inteligentsist paika aga edasi sai mõistus otsa.
Reede jäi vahele, kuna oli pikk tööpäev ja laupäeval alustasin uuesti. Parem tagumine läks juba iseenesest.
Järgmise tööna võtsin ette piduritorud. Vasetatud terastorudega on veidi raske, kui teed seda tööd esimest korda elus.Üks toru läks koolirahaks, teised(loodan) tulid juba kobedamad. Eks õhutades näeb.
Vasak esimeselt pidurivoolikult oli kronsa puudu, tegin selle ka kättejuhtunud materjalist. 2 millisest plekist lõikasin rellakaga sobiva tüki välja, 2 mm puuriga 17 millise augu jaoks(ringis) augud ette ja meisliga tükk välja. Kuna olid olemas drelli otsa kinnituvad käiad, siis augu servade viilimine jäi ära. Stopperipesad pidin muukviiliga sisse viilima ja oligi valmis.
Kruustangidest tuntsin puudust,sest pleki lõigata ja puurida "põlve vahel" ei ole mõnus.
Sai külastatud Imret, saabunud olid soomes remonditud-ehitatud turbiin ning uus pump.Tänavakõlbulik shiftkit läheb ka sisse.
neljapäeva õhtu :o( laupäev,juba selge koos aga üks asi peaks valesti olema:o) . toru panemine ei ole veel käppas raam antud momendil originaal(must) ja ersats kronstein pidurivoolikule hydroscandist ostetud klambrid piduritorule(a`5eek) turbiin.made in Imre & co
36. Infolekke põhjal kaetakse auto detaile eelvärviga 31.03.2009
Väheke eelvaateid enne auto saabumist taastusravilt.
esimesed rattakoopad uksehinged,põrkeleevendid,paagi vitsad tsingitud kapoti hinged uksed ja nina raamistik alt 1 alt 2 veidi silikooni
37. Torutamine 04.04.2009
Täna tegelesin torutamisega, bensiini peale-,tagasi- ja õhutustoruga.
Klambrite augud tuli kõik üle puurida, sest 8mm poldid vabalt läbi mahuks.
Torude väänamisel oli probleeme, et nurgad õiged tuleks ja õige koha pealt väänaks. Pealevoolu torule tuli korts sisse ja tuulutus toru tundus veidi umbne olevat. Toru väänates ei pannud 8mm toru õigesse soonde, vaid 10mm toru soonde. Sellest ka toru kukkupresitus(vist). Homme püüan parandada,kui saab.
Kui torusid painutasin, soovitas sõber torud(uus ja vana) vitstega kokkutõmmata, et pikkused ja painded tuleks enamvähem. Tulidki.
Õhtuks oli postkastis meeldiv kiri koos piltidega: auto kere remonttööd on lõpetatud ja peaks homme taastusravist koju jõudma.
Pidu minu auulis.
töö hõlbustamine vitsega 2 vasktorud 1 2. eelvärvitud 1 .2. 3 4
38. Saabumine koju 05.04.2009
Täna saabuski mu juurde raudne leedi, hästi ravituna.
Väga tore tunne, ei oska seletadagi. Eile vaatasin just pilte lahtivõtmisest ja täna näen ilma rooste ja aukudeta keret. Tore-kena-ilus-...
Mõtted on juba kere siirdamisest raamile aga selleni jõudmiseks tuleb veel hulka probleeme lahendada.
Heineken maitseb hästi,peale tänast päeva.:o)

1 2 3 4 5
39. Kokkupanek pole lahtivõtmine... 13.04.2009
Nädala jooksul olen suutnud kasti mootori otsa istutada, mootori raamile tõsta. Palju aega läheb õigete kastide leidmisega(kõrgel riiulis) ja pisidetailide puhastamise-värvimisega. Lisaks puudulikult tehtud pildid, infot liiga vähe. Olin kindel,et jäävad meelde poltide seibide asukohad. Tulevastele esmalähtivõtjatele-TEHKE PALJU PILTE JA NUMMERDAGE, pärast ei mäleta suurt midagi. Muidugi leidub erandeid.
Edevuse maandamiseks mõned pildid.
1 2 3 4
40. Probleemid,probleemid 19.04.2009
Pukside otsingutega jõutsin otsapidi soome usaraudade harrastajate juurde. Mida ma ikka suures hädas teen,ingliskeelt ei valda.
Kurtsin siis oma mure soome kolleegile ja lubas aidata. Oli pannud kohalikes foorumites küsimuse ülesse.
Süüdet paika pannes avastasin jälle kurva fakti, klapikambri kaane alune jälle valget paska(emulsiooni) täis. 2008.a. augustis käisid pead maas ja peale seda sõitsin ca 500 km. Päid on lihvitud, sisselaske kollektor on vahetatud - aru ma ei saa!? Karteris on aga puhas õli!?! Kui viga välja ei nuputa,siis lõhnab kangesti uue mootori järgi(tahtsin paari aasta pärast teha). Fortuuna tahab jälle a....seksi.:)
Uus bensupump Vale ollus vales kohas. :o( puksid-1 -2 -3 -4
41. Tööisu tuli tagasi 30.05.2009
Niisiis,täna võtsin sõbra näägutusi kuulda ja hakkasin veidi liigutama.
11. mail sai valik tehtud pukside osas ja vennaraas tellis Summitist ära. ENS-3-4141R hinnaga 139,95 $ + postikulu 24,95 $.
Kolme päeva pärast selgus, et eestisse nii odavalt ei saa ja tuli juurde maksta 877,... eeku. Tallinnasse jõudis 26ndal.
Mingil päeval soetasin Stokkerist universaalse pihustuspüstoli(Metabo UBS 8) ja kaks liitrist Tectyl korrosiooni kaitset 550 ML.Hinnaks veidi üle 600 eeku.
Täna oli ideaalne ilm auto raam õue viia ja katsetada oma oskusid korrosiooni tõrje alal. Kõigepealt sõitsin Ramirenti kompressorit rentima. Olin sunnitud DevilDeVille`t tüütama, et õige aparaat saada. TÄNUD JÄLLE SULLE! Võeti 500 eeki tagatisrahaks ja aparaadi tootlikus oli 450L/MIN. Mõnus vaikne aparaat, mitte nagu CCCP ajal. :)
Päris libedalt töö ka ei läinud, sest Metabo insenerid arvavad,et 1cm stutsi otsas istub plastik voolik ilma klambrita! Proovisin kirjaklambrist hamutti teha, see ei pidanud kaua vastu, siis sukeldusin veokasse, ehk leian väikse hamuti. Leitsingi! Sai kaks liitrist purki ära lahistatud, loodan heale tulemusele. Kerel sai lastud alt tugevdus karbid ja padja poltide mutri pesad.
Loodan, et suudan lähiajal kere lõplikult raamile istutada ja hakata nina kokku panema. Kevad pole enam mägede taga.:o)
ens-3-4141r loodan,et sobivad Metabo & Tectyl Kompressor(Ramirent) Värskes õhus KuldneKaitsevKiht(loodan,et kõikjal) mõni tilk ka
42. Siire sooritatud. 06.06.2009
Enne kui tõsiselt autot koostama hakata, soetasin endale Stokkerist Gedore padrunikomplekti(tollimõõdus,1990 eek) ning tuli paigaldada käigukasti padi ning summuti kronsa. Sellega tegelesin reede õhtu. Tahtsin sõpradega tegelikult Helsinkisse sõita, sealset kruiisi kaema aga ilm tegi omad korrektuurid. Veel kontrollisin üle, et puksid sobivad ja sellest aitas reedeseks õhtuks.
Laupäeval lendasin peale suure hurraaga, mis see 14 puksi ikka paigaldada on, jamasin 7 tundi. Auto alla ronimine ja sealt väljumine võttis poole aja(vist). Keret sai niipalju keevitatud,et kolmandik poldipesasid jäid veidi kaugemale raamist ja poldid ei tahtnud ulatuda kere sisse. Viimase puksiga jamasin üle kahe tunni(capuccino aitas jälle). Nimelt oli raami keskmine(juhi alt) puksi pesa 1 cm mööda. Ajasin sõrgkangi raami ja kere vahele ning toppisin sinna lauajupi.Originaal poldi asemele panin pikema, sellega keerasin salongi punni ülesse. Rellakas kätte ja sai vist hea,muhu salongist tagusin vasaraga tagasi.Kahju ainult värvijate tööst(muhult eemaldus värv).
Tore oli õhtul vaadata auto sarnast asja, viimati selles koosluses olnud oli rooste kärakas(ca.pool aastat tagasi).
Kõik poldid ja seibid lasin Tectyliga kokku(loodan, et jäi midagi peale) ja keerme osad vasemäärdega(Dinitrol).
GEDORE Väljalaske kronsa kasti ja padja vahel Kaks originaali ja uued poldid Siirdumas aastakümneteks omale kohale Siirdumas 2.(see tõstuk on müüa) Peaaegu auto.1. Peaaegu auto.2. Peaaegu auto.3. .
43. Pisitööd ja inventuur, CCCP jäi nägematta, 13.06.2009
Hoolimatta ilusate autode saabumisest Tallinna, läksin oma autot nokitsema. Eelnevalt soetasin Stokkerist kaks aerosooli(ML) korrosiooni tõrjet, ühe kõrgsurve määrde ja kaussharja rellakale. Veel tuli külastada Kemiflorat, ostsin purgi Brunox Epoxy, musta plastikuvärvi ning kaks purki DecoColor musta. Nüüd võisin alustada tagasipandavate detailide puhastamist ja kruntimist-värvimist. See värk võtab sigapalju aega.
Et teada kus mis on ,pidin kõik kastid kõrgustest alla tõstma. Ei saa kohe tiibasid kohale panna, väga palju asju tuleb ennem paika panna, et pärast mitte vaevelda ja värvi kahjustada.
Ehe näide, ma ei paigaldanud varem(kui kere maas) k.koti jahutustorusid, täna kirusin ja vandusin. Tahtsin rooli sammast paigaldada aga tuli välja,et tulemüüri ja samba vaheline tihend katki. Jäigi järgmisesse nädalasse, kui leian 2-3 mm paksust kummimaterjali, millest lõigata välja tihend rooli sambale ja piduri võimendile. Vist peaksin paigaldama (osaliselt)kapotialuse juhtmestiku ja ära otsustama, millise kollektori peaks paigaldama.
keemia klantsitud roolisammas jahutustorud(juba veidi inetud) nuputamist palju,mida enne tiibasid paika panna
44.Nuputamist mitmele. 25.06.2009
Kuna kuulõpp läheneb, vaja vabad ressursid kantida autosse. Jaani ajal sai külastatud Helsinkit ja sealset SouhtWest Tradet. See koht on nagu partsud, kuigi oleks saanud sealt tagatuled(jätsin kolmandad ostmatta). Juuli lõpus plaanin minna Hämenlinna omasse, seal lammutus olemas.
US-Partsust sai tellitud FlowTech 11100 torukolled ja Ameerika Autost sai ostetud peotäis polte-klambreid tiibade koobaste kinnitamiseks. Homme jälle, sest väiksemat mõõtu ka vaja.
Balti Bolt`ist loodan leida sobivad seibid-poldid ninaraami kinnituseks. Kuna kere puksidest ei jätkunud ninale siis pean nüüd olemasolevatest kahest komplektist midagi välja nuputama-juurde ei tahaks nagu tellida. Tõstsin ka tiiva paika,et näha auto sarnast asja-nagu linnamaastur.:o)(kõrguse mõttes)
kolled Flowtech 11100 puksi & seibide kompott proov 1 proov 1`1 proov 1`2
45.Ainult probleemid! 27.06.2009
Tegin eile õhtul nimekirja(20 punkti) mida peab enne tiibade paigaldust tegema. Kleepisin seina peale et saaks maha kriipsutada kui tehtud.
Õhtul jõutsin ikka auto juurde ning alustasin torude pingutustega(koti jahutus,pidurijagaja). Selgus,et üks toru tuleb uus teha mis jääb peapumba ja jagaja vahele. Krt, et varem ei teinud kui kere maas oli!
Järgmisena võtsin ette kollede paigalduse. Huvitava asjana avastasin,et osadel püttidel on väljalaske klapisääred valged.(!?)Seda peab asjatundjatega konsulteerima. Ja ikka jääb alumiste õõtshoovade tugevdus kronsa ette, pean jälle lõikama, mille kere taastajad korda tegid. Sitasti, kuigi kahtlustasin seda kohe aga lühikest kollet osta ei tahtnud. Nüüd pean sobivaks lõikama,tahaküljele tugevdused laskma keevitada ja siis uuesti värvida laskma.
Veel sai stabika puksid kinni keeratud,mis ka ei läinud viperusteta. Kuna rooste oli kahjustanud ka keeret raamis ,siis poldid ei tahtnud sees seista. Paremale(raami sisse) sai hästi ligi,panin mutrid taha,vasakule sain ainult esimesele poldile mutri taha(väga kehva juurdepääs). Tagumisele polnud õnneks tarvis,sest keere pidas(seal vahesein ees).Seda oleks võinud ka varem teha,kui kere maas ja Tectyliga töötlematta oli.Ma oleks pidanud rellakaga lõikama ruudu välja,taha mutri laskma keevitada ja tükid tagasi keevitada laskma. Noojah,pärast kaklust rusikatega vehkida pole ka mõtet.:o)
8 silinder 2 silinder 4 ja 6 silinder 1 silinder 3 ja 5 silinder 7 silinder stabika kinnitamine vasakpoolne ajutiselt paigas tugevdus kronsa 1. `2 vanad kolled(analoogid),annan ära õllede eest
46. ABCS inspireeris mind tegutsema 22.07.2009
Üritusel jättis sügava mulje Martti auto,ning minu oma polnudki kõrval. Alustasime peaaegu samal ajal. Suutsin viimased vajalikud tegemised(või mittevajalikud) ära teha ning leida minu jaoks sootsa hinnaga eeltööde tegija ning maalri. Värv tuleb firmalt DeBeer,metallik ja tumedam sinine kui enne oli.
Meistrimehe sõnade järgi pidi lakki peale minema rohkem,kui panevad suurfirmad, et pärast saaks poleerida väga heaks(nagu ma ka Discoveri pealt näinud olen).`:o)
Täna hommikul viisin kapoti, pagassi luugi ning tiivad, õhtul läks auto järgi. Õhtul oli näha,et mehed olid päeval vaeva näinud ja asjad olid töös. Järgmisel nädalal lubati lahtine pudi tagasi anda.
Kahju, et meie suvi niiiii lühike on! Üheksa kuud tagasi(14.10.08)alustasin auto lahtivõtmist ja unistasin sellest päevast kui läheb värvimisse. Loodan ikka kevadeks kokku saada, kuigi peale värvimist, klaaside ja vinüüli paigaldamist(meistrid) tuleb see raskem osa-isetegemis rõõm.
tagumine paneel tagumise paneeli esipaneel koos ....2. ärasaatmine eel- ja värvitöödeks hetk enne boksi veeremist
47. Mõni pilt eeltöödest 25.07.2009
Ma olin värvieemaldamisega sigapalju lisatööd tekitanud värvijale. Aga muidu on plekid enamvähem sirged,väljaarvatud tagumine parem uks.
1 2 3 4 5 veidi kobedam ,2 ,3 ,4 ,5
48. Pole see elu nii roosiline! 08.08.2009
Esialgse jutu(minu) järgi pidi mu auto värvitud juba olema aga p... roosi! Pahtlit on läinud kilode viisi ja plekid on kõverad ning mängivad(ei saa lihvida). Tagatiiva servad ei ole sümmeetrilised, sinna tuli kasvatada pahtlit. Uksed olid siiski kõige suuremad murelapsed, plekk mängis(eelmises postituses väitsin vastupidist)
mainisin härrale, et soovin ABCS-le minna tuleval aastal ja autot hakatakse hindama, see pani härra mõtlema:o) See väike nali muidugi aga härra püüab teha, eks hiljem usaraudnikud hindavad, kas hea või sitt.Kõige tähtsam, et ise rahule jään! Ah jaa, auto värviks tuleb 95 a. VW tumesinine koodiga D5Q-1(see täpsem kood,kuna ostmisel muutsin meelt).Esialgne D5Q
PS.järgmisel nädalal pilte, võibolla. Nautige suve.
alusvärviga kaetud.1. 2. 3.
49. Väike eputamine 11.09.2009
Täna tõin ühe ukse ära, minuarust päris hää sai. Peab ukse seest Tectyliga ära plötserdama ja sisu sisse toppima.
18.-nda seisuga uksed,kapott ja pagassi luuk käes,hooaja lõpuks saab auto vist kokkupanemiseks tagasi.;o)
1 2 3 4 5 6 7 8
50. Tectyl`iga töötlemine 19.09.2009
Sai siis veidi harjutatud viimaseks pingutuseks. Mul oli olemas 2 purki(500 ml) aerosooli ja värvitud detailid, neid ju vaja kaitsta rooste eest. Nendest kahest purgist jätkus kolmele uksele ja pakiruumi luugile. Tuleb üks kord veel lasta, et saaks ilusa ühtlase katte.Püstoliga ei saa igale poole ligi, peab veel aerosooli ostma. Pildid said veidi kehvad, teen paremaid juurde.
Matid kohad on ilma kaitseta 2
51. Rõõmustamise päev 22.09.2009
Täna veeres auto tagasi mu juurde. Eile, kui seda kuulsin, ei saanud öösel magada. OHhhh.
Nüüd peaks hakkama päevik jälle uuenema tihedamalt, see sõltub nüüd ainult minust, kui usin olen.
Täna polnud päikest õhtul,pildid ruumis. 2 3 4 5 6
52. Tagurpidi algus 28.09.2009
Täna sai sõbraga pagassi luuk ja uksed külge sobitada. Ei läinudki libedalt, ikka pidi kuskil mingi kala olema. Muretsesin päeval keermepuuri, et värvi ja pahtli sodist keermeid puhastada. Mõni keere oli ikka väga jonnakas, kuid tulemus oli positiivne. Ühte polti ei saanudki panna, sest oli unustatud purunenud polt välja võtta. Loodan, et sellega tegelen hiljem, enne kui sisu sisse topin.
Pragudesse Tectyl ja keermetele vasemääre luuk kohal vasakud uksed paigas paremad uksed jonnisid veidi :o)
53. Vähe fotosid ja kadunud detailid: 03.10.2009
Olen üritanud uksi koostada ja tagumine klaas sai eile paigaldatud tänu "klaasimees" abile.
Ukse sisesed detailid kinnituvad neetidega ja sealt algas takistus, kuna 6mm neetidele peavad olema suured tangid ja ma jätsin nende muretsemise laupäeva õhtule, jäi töö katki. Vasakpoolsed uksed komplekteerisin ja detailid,mis olid kinni 4mm-ga panin ära. Kuigi uste sisud, lahtivõttes, panin eraldi kastidesse, suutsin ikka segadust tekitada. Osad detailid olid hoopis teistes kastides ja tagumise klaasi tugilullasid ei leidnudki ülesse.
Full size`dele müüdavad ukse käepidemed(made in china) on täielik saast, koostamis täpsus puudub. Olen sunnitud nad paigaldama,kuna eelolnutest kaks on katki.
Tagaklaasi sai nühitud elueest, ikka päris puhtaks ei saanud. Seal oli vinüüli liimi ohtralt. Kasutasin lahustit ja piduriketaste puhastit.
lukk koos hoobadega klaasi mootori sobitamine,aukude otsimine värskelt paigaldatud tagaklaas peale pooletunnist nühkimist(teine päev)
54.nipet-näpet 07.10.2009
Nädalavahetus jäi vahele,sest ei suutnud enesele needi tange muretseda ning prohvi riista mõne tuhande eest 32 needi kinnitõmbamiseks ka ei raatsinud osta.TUttavatel polnud ja Ramirent ei pakkunud.Konsulteerisin härra DevilDevillega ja lahendus olemas,vut-vutt Baltic Bolti.Ostsin sealt ka põrkeleevendile roostevabad poldid,et stangede mahavõtmine tulevikus kergem oleks.Poldid mutrid seibid(112 ühikut)176 eek.
Tagaklaasi raami(vinüüli aluse) puhastusega nägin veidi vaeva.Vahtkummi ja riidekiud olid liimiga kindlalt kinni.Kasutasin jälle(nagu tagaklaasiga)white spirte ja piduriketaste puhastit,need jäid hätta,liimi oli palju.Tahtsin juba minna spetsvahendit ostma nagu tqhq foorumist lugesin aga käisin Kemiflora kaupluset enne läbi,sest oli ka vaja pahtlit plastikule.Klaasi raami mahavõtmisel õnnestus mõned kinnituskõrvad äralõhkuda(omast lollusest).Seal soovitati proovida nitrolahustit ja augutäiteks muditavat PS PREMIUM FASTFIX PLASTIC 30 ML.Mõlemad kokku 81 eek.Nitrolahustiga jäin rahule,tegi liimi pehmeks ning puhtama lapiga pühkisin üleAugutäitjat pole jõudnud veel proovida.
Eile sai reguleeritud uksi,et käiksid vabalt,paigaldatud ustele liistukesi ja täna sisustasin lõplikult vasemad uksed ära.
liimi eemaldamine .1. liimi eemaldamine.2. lõplik abimees liimi eemaldusel poldid seibid mutrid viimased osad värvimisest(nina,peeglid ja mõned vidinad)
55.Uksed selged 13.10.2009
Mõndade päevade jooksul olen jännanud ustega,pannud kokku ja jälle lahti võtnud.
Reedel sai tagauste klaasid Toonklaasis(Sõle pst)toonitud ja õhtul paika pandud.Siis avastasin,et iluliistud ei soovi aknatihendite vahele minna ja tuli klaas allalasta,eemaldada klaasi tihend ning paigaldada liistud(kõigil ustel).Samas piserdasin igale poole Tectyli,roosteussi peletamiseks.Klaasi tihenditele paneks hinde 3+,eks järgmisel aastal tuleb midagi uut leida.Esiuste klaaside,välimine alumine,on mul uued olemas aga tagaustele on puudu.Sinna pean leidma enne hooaega uued või aretama miskit kummilaatset.
Aasta on mu auto "ravikuuril" olnud.
veidi tumedamad klaasid ...2. klaasid,peegel,liistud küljes .3
56.Tagaotsa paneel 24.10.2009
Sai täna,üle pika aja ,auto kallale mindud.Paigaldasin koos sõbraga tagapaneeli koos juhtmestikuga.Esmalt võtsime juhtmestiku ja eemaldasime lahti oleva isoleeri nind uuendasime isoleeri kihi.Juhtmete install oli kerge ,sest kinnitusid düüblitega paneeli külge ning kõik düüblid olid terved.Paneeli paigaldamine oli vähe raskem,sest keretöödel tehti nad eraldi ja sobivus on kusine.Pean laskma hiljem kokku sobitada(st.pahteldamist ja värvimist).:o(
Mõtlesin panna kummiseibid paneeli kinnitus kohtadesse,see ei sobinud,sest vahe jäi 1mm ja ma polnud kindel plekkmutrite tõmbetugevusele.Soetasin K-Rautast 20mm auguraua(148 eek).Sai kasutatud silikooni ja mutrite alla läksid kummiseibid,nüüd ei tohiks pagassi vesi sattuda.Polte-seibe-mutreid tuleb pidevalt uusi osta,sest peenemaid on kehv puhastada ja värvida,tsingitud ikka paremad.
Numbrialuse plastikul on ka kroomi kahjustused ning ega tuleraamidki esimeses nooruses pole,pean talvel mõtlema pritsimise-värvimise üle.
Koju sai tuldud meeldiva tundega,jälle midagi koos,rohkem auto nägu.
Juhtmestik paigas Tagapaneeli sobitamine Lõpptulemus :o)
57.Nokitsemised uste kallal 25.10.2009
Täna paigaldasin lukusõrmi.Esiuksed said väga head aga tagumiste ustega väike probleem,jäid paar mm sissepoole.Sõrmed said täiesti välja tõmmatud(st välimise ääreni).Pean kuidagi seda ava suurendama,et uksed tiibadega tasaseks jääksid.
Veel sai paigaldatud üks sisemine link ja juhiukse luku südamik.Rõngasseib oli koolenud ja nii õhukest kummi polnud,kasutasin silikooni.Ja igale poole Tectyl`i vahele ning keermetele ketimääret,mis taheneb hiljem(Stokker`ist)
Lukusti sõrmed Tehtud
58.Tagaakna raami paigaldamine. 31.10.2009
Kuna järgmisel nädalal peaks toimuma katuse vinüülitamine,võtsin käsile tagaklaasi raami.Mõni päev tagasi mätsisin katkised augud imevahendiga täis ja täna läksin liivapaberi ning viiliga kallale.Üldiselt väga kahtlane värk,ta ei jää elastne ega kivikõva, mudisin omaarust hoolega(vastik hais).Tahtsin pesa puurida,teravik vajus sisse.Otsustasin neid auke mitte kasutada ja teha needi augud kõrvale.Needi peade jaoks tegin pesad puidupuuriga ning 3 mm neetidega kinni(Stokker,25 eek).Raami ja kere vahele lasin veel(liimimiseks) kerehermeetikut(Automaailm,98 eek).Et neid toiminguid teha,tuli pagassi luuk jälle eemaldada.Klaasi ja kere vahelise tühimiku(jääb raami alla)pritsisin Tectyliga üle,et vesi paremini ära voolaks(kui ültse satub).Aga imevahendiga(tv shop-ist tuttava)võib täita armatuuril olevaid lisa aukusid,minuarust,see töö on veel ees,sest neid on mitmeid.
junnike augu kõrval on muditud materjal täidetud augud töödeldud augud,peaaegu needid ja lõigatud seibid uued augud
59.Klaasiraami viimistlus ja 07.11.2009
Raam paigas,soovitas "katusepakkuja" Tom servad ära pahteldada,et hiljem vinüüli alt paistma ei jääks.Kasutasin selle jaoks hoopis kerehermeetikut Dinitrol 410 UV(119 EEK) ning silumiseks "jaapani labidas" metallist 75mm(16 eek).Tulemus sai hää.Lisaks kasutasin hermeetikut A-piilarite tasandamiseks,kuna olid väiksed ebatasasused.
Täna paigaldas Tom "katuse",ca 6 tundi läks ja tulemus(minu & sõbra)väga hää.Eks tuleval suvel saab teiste arvamusi kuulda.
Samal ajal kui Tom katusega tegeles,otsisin välja iluliistud ning puhastasin neid mustusest ja värvist.Nimelt oli eelmine(sed)omanik osad liistud osaliselt värviga katnud,esimesed mustaga ja tagumised sinisega.Värvi alune pind on nagu uus.Nüüd vaja soetada peotäis liistuklambreid ja see asi jälle korras.
Suvi läheneb.:o)
Dinitrol ja jaapani labidad aluskate Esimene asi vinüülitatud vigade parandus Tom töös.1. T-2 T-3 T-4 lihtsalt edvistamiseks katus.1. katus.2. Liistud Värviga ja värvita ;
60.pildid Tommile 08.11.2009
kuna emailid ei liigu,siis usaraud.
1 2 3 4 6 5 7 8
61.pigimatid,läikivad kruvid & uksetihendid 10.11.2009
Käisin foorumikaaslase(tqhq)soovitusel Noores Tehnikus,seal StP pigimatid kahes paksuses(2 ja 4 kihiline).Võtsin alustuseks 4 krp(1,6 m2)4 kihilist.Soovituse järgi teen sellega rattakoopad ja tagumise istme seljataguse.
Täna käisin db-hp külastamas,lootes head hinda(njahh),võtsin sealt kasti õhemat(40 tk,a`35 eek).Veel sai külastatud AA-d(läikivad kruvid stendist,260 eek) ja AB-d(tellisin liistu düübleid,20 tk).Marjaks kulusid ka "antennimehe" näpunäited auto kokkupaneku suhtes. Tänud!
Õhtul paigaldasin(uute kruvidega)pagassi ja klaasi vahelise pleki,ning klaasi alumise(vinüülitatud)liistu.
Otsisin välja ,kaks aastat tagasi,ostetud pagassi ja uste tihendid(TOP-Parts,5860eek,sisaldas veel esiuste klaasi tihendeid).Pakiruumi omaga sain kiiresti hakkama,ustega läks kauem aega(loll,ei oska english).Kasutusse läks katse-eksitus meetod.Tänu sellele tõmbasin ühe düübli läbi tihendi.Aga koht oli hea ja tulemus sai ka hea.Tihendi pesad tegin Tectyliga kokku,eelnevalt.Mõned tihendi düüblite augud(10) olid väiksemad(pahtlit täis) aga polnud drelli tarviski,näpitsa otsad aitasid(ümarad).
pigimatid pakiruumitihend ja paneelid läikivad kruvid tagaukse tihendid Esiukse tihend lõpuks paigaldatud Harjutan pigi panna
62.Panin pigi,vist.1. 14.11.2009
Alustasin rattakoobastega juba paar päeva tagasi.Neile läks 4-kihiline ja 12 lehte.
Täna panin koobastele veel mõned siilud ja võtsin käsile salongi.Põhja katmiseks kasutan õhemat,seda oli palju meeldivam panna,alumiiniumi kiht venib päris palju.Tulid ka välja ebameeldivused,ühe vana silikooni kihi alt ilmutas endast rooste,selle tulemusena pidin niimõnegi koha puhastama(igaks juhuks).Jätsin selle roostes koha Buvanoli hoolde.
Ma julgen arvata,et tuleb 40 lehte veel osta,sest terve pagass on tegematta ja lagi.Silumiseks kasutasin puidust klotsi,kinnastes sõrmi(al.pleki servad teravad) ja ehmatasin soojapuhuriga üle.Kasutasin kerehermeetikut suuremate pragude ja nurkade täitmiseks.
Nädala sees,esiukse tihendeid paigaldades avastasin,et kõrvalistuja uks on ära vajunud(pooled poldid pingutamatta),sõbraga regullisime ära.
Üldiselt läheb aeg liiga kiiresti,ei jõua plaanitsetud ära teha,enne tuleb koju minna.
roosteuss?! 1 2 tuleb kaitsevahendeid prakku ajada katus tehtud tagumine osa lai tööpõld jupike veel
63.Pigi pandud,vist.2. 22.11.2009
Sai lõpetatud pakiruumi pigitamine ja üldiselt kõik pigitööd.Salongis jätsin panematta sellised kohad,kus kahtlesin paigaldavate detailide mahtuvuse suhtes.
Pakiruumi ostsin hoopis teise firma matid,mis olid hinna ja suuruse poolest sootsamad,NIKESOUND(4 tk pakis,a`275 eek,4mm,2x suurem leht StP-st).Seda pigi paigaldades on soojapuhur kohustuslik,muidu ei jää kinni.Suurt pinda on hea panna,kuum õhk aitab kõik kumerused paikka ajada.Pagassi läks 11 lehte,sest silla tunneli katsin osaliselt StP-ga.Tagatiibadele läks 3 lehte(a`1,5 tk).Praod täidan keremastiksiga(a`98eek tk,Automaailm)
salong valmis laupäeva õhtu pagassis pühapäev.1. .2. kasutatud materjal ja jäätmed
64.raske alustada salongi sisustamisega 25.11.2009
Tahtsin täna tagumist juhtmestikku paika panna ja otsisin juhtmekarbikud välja(asuvad uste avade alumises ääres).Nad kinnituvad põranda servas klambrite külge.Kolm olid irdunud ,kaks roostes.Puhastasin rellakaga ära ja roostesurm peale,juhtmestiku paigaldus(tagumise osa) jäi ära.Lahtised kronsad liimin kerehermeetikuga külge,üks oli varem ka liimitud mingi ollusega.Ta ei liigu kuhugi,vaip hoiab vastu keret.Tahtsin armatuuri alust paigaldada aga selleks pidin enne paigaldama müra ja soojustõkke kummi,mis kinnitub pedaalide kronsade alla.Ja jälle jama ,otsisin(1 tund)kaks korda kõik kastid läbi,piduripedaali kronsat ei leidnud.Olin ta pannud äravisatavate detailikastide sekka.Tegin vaakumvõimendi ja tulemüüri vahele kummitihendi ja jälle jama,tulemüür selle koha pealt kõver.KRT!
Tänaseks aitab,homme venitan ta sirgeks(taguda ei julge,äkki tuleb värv lahti) ja saab võimendi paikka.
Olen ikka asjad laiali pannud(erinevad kastid),õnneks kaste ca kümme järgi.
juhtme karbik ilma kronsata kronsa kõver raisk ;o)
65.Pidurivõimendi ja armatuuri raam 26.11.2009
Sai kopsik maha võetud ja nuputatud mingisugune rakis,mis venitaks augu õigeks.Peale mitmekortset venitamist jäi päris hää,hiljem kerehermeetik peale(teen ühe hermeetiku õhtu).Piduripedaali jätsin panematta kuna jääb segama.Kõige tähtsama pedaali polte ei leidnud (jälle)üles,jäi paigaldamatta.Nädalavahetusel,kui rohkem aega on,rivistan kõik kastid kõrvuti,siis saan (loodetavasti)ühtteist kokku.
Olen olnud väga lohakas asjade paigutamisel!
Kässari pedaali sain paikka,trossi ühendamisega pusisin veidi,tuli kõhualt lahti lasta,et ühendada tross pedaaliga.Käsipiduri pedaalikorpuse ja kere vahele tegin tihendi,keres olid veidi suuremad augud(rooste töö).
Ja peale kaevetöid sai armatuuriraam paikka.Juppe otsides avastasin,et suurel juhtmete pistikul,mis ühendab mootori ruumi ja salongi,on tihend katki.Jälle hulka küsimusi,mis tuleb homme lahendada.
kõver auk käsari korpus koos trossiga armatuuri raam
66.reede-pühapäev 29.11.2009
Reedel tõstsin kõik kastid(detailidega)rivisse,et oleks hea juppe otsida.Laotasin el.juhtmestiku laiali,parema pildi saamiseks ning puhastasin vent.kopsiku ära.400-se (vist) paberiga tegin karedaks,plastiku värv+lakk peale.Tulemüürile sai pigimatte lisatud,kus olin kindel,et segama ei hakka.Kuna endal sõitis mõistus veidi kokku,palusin Hr.Antennimees`t konsulteerima.Ta oli lahkelt nõus-Suur Aitähh.:o)Mõne tunni möödudes oli juhe jälle koos,tegelesin hermeetikuga,sellega pole vist erilist nutikust tarvis.Vent.kopsiku paigaldamine jäi pühapäevaks,kuna polnud tihendi vahele hermeetikut.Suurele pistikule(tulemüüri ja kere vahel)tuleb ka silikooni panna,sest tihend katki ning rabe aga kätte ta sain.
Kopsiku paigaldamisel panin ta alguses lihtsalt paikka,raisk ei tõmba tihedaks.Lõikasin lisa tihendi-palju.Siis lasin tihendi,mõlemalt poolt, hermeetikuga(PENOSIL SILIKOON GENERAL,66 EEK) kokku ning kinni keerates pressis igalt poolt välja.Loodan,et vesi kuskilt salongi pressima ei hakka.
Sai veel kolmele uksele juhtmed paigaldatud,juhiukse omad vajavad remonti.Üks juhe katki ja kaks kohe minemas.Mingi osa pistikuid õnnestus juba ka ühendada,polegi nii kole.Nendest soolikatest,mis kapoti alla jäävad,pean kondi juhtmed eemaldama,et tilpnevaid pistikuid ei jääks.Kondi ma eemaldasin täielikult.
lakutud kopsik laiali juhtmed-1 juhiukse katkine punt-2 salongi põhipunt-3 kopsik koos juhtmetega paigas punnidele ka silikooni esimesed juhtmed saavad paikka vaakumivoolikud ja kolme ukse juhtmed vist paigas
67.juhtmed(?) :o( 05.12.2009
Tegelen nüüd(minu jaoks)"tuumafüüsikaga".No päris nii ka pole aga käed võtab värisema kui midagi läbi löikan(oma arust mittevajalik juhe).
Kõigepealt nüsisin valmis tihendi pistikule,aega võttis ja kohale sobis.Mul oli olemas 1cm paksune poorne kummi,lõikasin põhikontuurid välja ja siis materjal pooleks.Kasutasin tavalist vaibanuga,hiljem korrigeerisin elektriku lõiketangidega.Silikooniga kokku ning kinni.Hiljem,kui pistik täielikult paigas,silikoonitasin üle,vee mittevoolamise mõttes salongi.Salongis nüüd hulk pistikuid,"keda" tuleb paaritada.Kapoti alustel juhtmetel võtsin rüü maha,et kondi ja tulede juhtmed ordnungisse seada.Lisaks muudan juhtmepuntide asukohta,et vähem silma paistaksid.Tänud Härrale "Veyron`iga" :o)
Esi gabariidi- ja suunatuled taastan originaalidena,igasugused lisad välja(muide,väga rõvedalt tehtud).Seitse tundi juhtmeid-see on palju aga midagi jääb külge ka.Kodus sain teada,et oleks võinud skeeme kasutada.
Hülssidega lapitud juhiukse juhtmed Algmaterjal Proovisin pistikut,viltu kuna salongis osa tihendit puudu Lisaks paigaldatud relee kaugtuledele Salongi korralagedus-1 Salongi korralagedus-2(juba loob) Need juhtmed prügikasti Miks on voolujuhe läbilõigatud ja pandud voolu alla lisajuhe?-1 Miks on voolujuhe läbilõigatud ja pandud voolu alla lisajuhe?-2 Lahtiharutatud starteripunt(+jagajale,õli-ja vee andurile+tundmatud juhtmed) Need juhtmed(+ühes kastis veel) tuleb ka kuhugi paigaldada Mingi tundmatu relee,mis soovib särtsu Peab olema ventika relee(TASS on olitatud teatama)
68.Liigse eemaldus 09.12.2009
Olen üritanud arusaada sellest millest veel aru ei saa.Ajan mööda juhtmeid järge,kuhu miski läheb.Nii mõnedki juhtmed ja üks voolik,on leidnud koha pappkarbis.Tänu sellele on hunnik pistikuid tühjad ja tulemüüris kaks tühja auku. :o( On mille üle järgi mõtelda.
Enamus juhtmestikku on paigas,eemaldatud sai signa(robustalt paigaldatud),joodetud kohad ja näiliselt kehvad ühendused.Sai muretsetud Stokkerist klemmitangid(B 125mm,187eek+km)kuna olid pupu hinnaga( enne üle 300-ja),Fixus-est juhtmehülsse sin10t ja pun 10t(78+63eek).
Kui Märteni käest veel lisa juhtmepundi saaks,võiks juhtmestiku paigaldamist hakata lõpetama,lähiajal.
voolik koos juhtmega(kruiisi kontroll) üks ots ülemisse pidurikonna teine ots kruiisivaakumisse tundmatud vidinad sinise,tumesinise ja kollase juhtme küljes,mis on kokku keeratud?
69.Roolisammas 11.12.2009
Võtsin täna käsile roolisamba lahkamise,et panna uus suuna-ja ohutulede plaat.Kõigepealt eemaldasin lisatud dioodid(vist),rool maha ja edasi pooltundmatu teema.Midaga ära ei lõhkunud aga lahtivõttes hüppab midagi kuskilt ikka välja,nii seekordki.Stopperseibi roolilatilt eemaldasin kruvika ja kirjaklambriga,ning roolisamba ülemise osa mahavõtmisel hüppaski mingi lulla välja.Jätsin selle lõpuks,sest juhtmete kättesaamine koos pistikuga oli aktuaalsem.Olin tegelikult valmis pistikuid eeemaldama pistikust kuid seal oli piisavalt ruumi.
Tagasi pannes sain teada kus asub lähi-kaugtulede lüliti ja kuidas ta töötab(vardaga nagu süütelukk),lisaks sain teada,et kurvitulede lüliti mu autol oli aga nüüd enam pole(mu autol polegi kurvitulesid).Sain roolisamba enamvähem koostatud,stopperi jaoks pean mingi rakise välja mõtlema,sest kahest käest jääb väheks,vedru kokku suruda ja stopper paigaldada.Korra olen seda operatsiooni teinud(auto oli komplektne) aga praegult rippus roolisammas tulemüüri küljes.
Laupäeval(12.12)panin roolisamba kokku ja sobitasin armatuurialused juhtmed nurgatagustesse.Selleks pidin mõningaid pistikuid jälle lahti ühendama ja pärast otsima kus käisid.Lõpptulemus(minu mätta otsast)hea.Palju lahtiseid pistikuid jäi tilpnema,ju need aju ja kondi omad,sest ma polnud lahtivõtmisel neid markeerind.
Pühapäeval(13.12)läksin auto juurde suht hilja ja juhtmetest on siiber.Küsimusi palju,vastuseid pole.Peaks palkama elektriku kõrvale mulisema,mina teeksin,siis saaks vist selgemaks ka.Otsisin hoopis ninaraami jupid välja ja püütsin meenutada,kus miski käib.Kui nina lahti võtsin,pilte ei teinud,tundus elementaarne,nüüd... .Pean hunniku polte ja klambreid ostma,roostes poldid ei sobi vist kuidagi,eriti musta värvi taustal.
Stopperi eemaldamine kruvika ja kirjaklambriga Sealt pilust tuleks juhtmed koos pistikuga kätte saada Võtsin toestuskronsa ja juhtmete plastikkarbiku maha Siit hüppas üks detail ära Uus vasakul,vana(veel kohal)paremal See väike lulla peaks olema selle kolaka sees(vahetükk tulede ümberlülitile) Asi peaaegu koos aga mis klemmid need on(?) Kuna pühapäeval oli juhtmetest kõrini,üritasin ninaraami kokkusobitada
70.Häid Jõule ehk puhkus juhtmetest. 24.12.2009
Kuna elekter tüütas ära(minu ebakompetentsus) ja mootoriruumi juhtmete asendit ilma tiibadeta ei tea,otsustasin kolled paigaldada (lõplikult).See kujunes üpris ebameeldivaks ürituseks,sest poldi augud olid keevitus jääke täis ja mõned poldid olid kadunud.Täna leitsin kastist,aukude viilimine oli nutune.Kuna mul puudus soov autot kergitada(ca 40 cm),tuli viilida kitsikuses.Ajasin vajaliku augu väljalaske kanali kohale ja nii ma nikerdasin.Hakkama sain kahe tunniga,teine pool 15 min.Enne proovisin poldid pesadesse ka keerata,et paigaldamisel kergem oleks,üks polt tuli 5mm lühemaks teha,sest ta ei läinud lõpuni.Tänud Antennimehele,hoiatuste ja nõuannete eest.Veel sai paikka roolikarbi ja samba vaheline tükk ning tahtsin roolivõimendi pumba kinnitada aga kaks vidinat mida eile peos hoitsin,olid vist jõuluma läinud.Aeg oli ka hiline ning kõht tühi.Homme jätkub.
Kaitsmeplokk,mis hakkab asendama starterist tulevate juhtmetel kaitseid. Veidi mitte USA toodangut Panin vanad tihendid tagasi.1. Panin vanad tihendid tagasi.2. Mulle meeldib viilida.:o)
71.Roolivõimu pump,genekas ja suur propeller. 25.12.2009
Pühad on head,saad jätta asjad laiali ja järgmisel päeval jätkad.Eilsed kadunud vidinad asusid mul nina all(nina segas) aga neid tagasi panna ei soovinud,sest distantspuks oli tehtud suvalisest torust,mille sisemine mõõt oli 14mm(polt 9,.. mm).Otsisin kolakastid läbi ja leitsin päris sobiva asja,mul oli vaja 10mm auguga ja 28mm pikkusega puksi.Sellel vidinal oli 9mm ava,lasin alguses 9,5sega ja siis 10se puuriga üle.Kuna mul pole puurpinki ja kruustange,kujunes ekstreemspordiks.Detail rabas paarkorda käest ja hiljem koputas vastu labajalga.Rellakaga lõikamine oli juba lihtsam.Roolivõimu pump kinni,asusin geneka kallale,sinna oli ka vaja ca 7 mm poldile vahele panna,et jookseks samal joonel.See sai lahendatud seibidega,mis olid tutikad olemas.Ahjaa,pumba rihma pingutamine on ebameeldiv,polnud enne raual teinud,autoalt heebliga pinguta,ülevalt keera kinni.Varem mõtlesin,miks õlipaak mõlkis on,nüüd sain teada.
Ja viimase tööna sai pandud uus ventilaatori viskoossidur koos tiivikuga.Tiiviku puhastasin eelnevalt wd-40 ga,hästi puhastab.
Kogematta jäid pihtu vaakumvõimendi imutoru,käsaritrossi ja kerevaheline tihend ning gaasipedaali tross,millega homme jätkan.
See lego on vaja koostada Mulle mittemeeldiv element(puks) Doonor Lego koos Väike sammuke jälle astutud.
72.Aastalõpu ja alguse tegemised 16.01.2010
Aaasta lõpus sai käiguhoovastiku puksi remonditud,leitsin kojameeste hoovastikust suure loksu,üritasin taastada pakiruumi luku katet(embleem),pusisin juhtmetega ja otsisin puuduvaid vidinaid.
Aastavahetus pole hea,sest autoga hakkasin tegelema alles eile.Teisipäeval käis härra AUTOSOUND`ist ja toonis tagaklaasi ära(koos kohaletulekuga 800eek)ning reedel alustasin siselae puhastamist poroloonist.Seda oli hea teha traatharjaga(suht pikad traadid)ning pärast jämeda liivapaberiga(60)üle.Siselagi oli mitmest kohast praguline ning päiksevarjude aukude juurest päris katki.Plaasterdasin katkiseid kohti veidi.
Täna käisin Noores Tehnikus ja soetasin 1,4x3 m musta kunstnahka(285eek),kaks 0,8x2m porolooni(0,5 cm,70eek) ning kaks spray liimi(220eek).Esimest korda sellist tööd teha on ikka mäkerdamine.Kuna porolooni tuli panna kahes tükis,kartsin ühenduskoha nähtavust.Nii ka juhtus,lisaks jäi liimist puudu aga pühapäeval on Järve Keskuses Noor Tehnik avatud.Naha sain poolenisti pandud ja lõpu panek tundub huvitavaks minema,sest esialgsetel vaatlemistel kipuvad lõppu voldid tulema.Aga homme paistab mis välja tuleb.
ellipsis puks lisapuks+puks viltune embleem(dift katki) paremas alanurgas näha murdunud koht tume klaas seest ... väljast traatharjaga porolooni kallal traatharjatud liivapaberiga üle proovisin liimikihti eemaldada aga loobusin kitsad rullid porolooni spray liim sooja pool liimitud(triipudest näha,mis sammuga liimisin) k.naha sobitamine ehk eelmäng ettevalmistus viimaseks katseks(kile panin et nahale liimi ei satuks) esimene osa tehtud(lohk on laelambi koht) liim sai otsa
73.sisekatuse lõpetamine ja tagumine aknapaneel 18.01.2010
Pühapäeval saigi käidud Järve Noores Tehnikus ning kaks liimipotsikut ostetud(220eek).Seal oli veel igatsugu staffi mida Luise tn. poes väljas polnud.Sellest edaspidi.
Nagu ma kartsin,tekkisid tagumisse serva voldid,rebisin ettevaatlikult lahti ja panin liimi uuesti,idarindel ikka muutustetta.Õnneks jääb juhi taha ning klaasiliist peaks suurema osa ära katma.Esimese korra kohta tulemus rahuldav,üritan vist polstri naeltega välimust parandada.Lagi tehtud võtsin käsile tagaakna paneeli.Mul oli vanadest varudest olemas paks kunstnahk,millega katsin veoka kolakasti(salongis),ning see oli vaja ärakasutada.Aga oh häda,pikkusest jäi 10cm puudu,otsustasin teha kahest osast.Taga asub lisa stopptuli,see varjab kenasti jätkukoha ära.Enne liimimist katsin teibiga liimi mittevajavad kohad kinni aga detailide liimimine oli suht vastik,sest kõllide helilevimis augud pidid alusega ka ühtseks saama.Jällegi läks juhitagune veidi viltu.See liim võtab ikka kõvasti kinni,kui veidi oodata ja siis detailid kokku panna.Tulemus hea,kuigi teise mustriga kui lagi ja c-piilar.
liimitud 1 liimitud 2(plekid on liimi eemaldamisest) c-piilarite katted(ilma valgustite aukudetta) tagaakna paneel(kate eemaldatud) mängisin rähna :) katsin teibiga kinni nii on kena aga edasi läks jamaks minu arvates-suht viisakas(sinna alla läheb veel 2cm vatiini)
74.Nädala nokitsemised(laisalt) 24.01.2010
Sai Tööriista marketist ostetud liimipüstol+varupulgad(77,00+70,00eel)ja kaks pakki polstrinaelu(13mm,60,00eek)ning Noorest Tehnikust sünteetilist vilti(3m,270,00eek).Katsetamise käigus selgus,et katusel on porolooni kiht liiga õhuke ning muksud ei jää kenad(tuleb kodus uksele sisse taguda).Kuna sõbral oli aega,teostasime jälle uste(2)regullimise.Juhiuks kipub pidevalt äravajuma,tea kas tegu on paksus värvikihis hingede ja kere vahel?Sellega saime jonksu peale 2 tunnist jamamist,sobitasin ka kohe esitiiva paika,et näha üldmuljet. Jälle selgus üks möödalaskmine,ma lasin esivedrud ära vahetada(katki olid)aga tagumised nüüd madalamad.Sisekatuse saime ka sisse sobitatud ning käepidemetega ära fikseeritud.
Vildist tegin tagaakna lauale vahetüki,väheks jäi ühest.Tegin teise veel,lisastopp ei taha ulatada lõpuni kohale.See juba väiksem mure.
Lisaks sai ülevaadatud tagaakna liistud(sinist värvi ja väsinud välimusega),kas värvida või nahaga katta:Otsustasin värvida,sest istmed jäävad tegematta.Liistudele vaja uusi klambreid,sest paljud katki.
Liimipüstoliga saan vast armatuuri ära remontida,palju liikseid auke.
juba nina püsti juba nina püsti.2. must öö.1. veidi plekiline üks kiht vilti(vähe) umbes nii hakkab välja nägema
75.Porriga tegelemine 29.01.2010
Nädala jooksul olen karestanud(600 paber)ja värvinud salongi plastdetaile(ukseaukude servad,B-piilari kate ja armatuur).Armatuurini jõutsin täna ja sellega on palju jamamist,sest liikseid auke jätkub(kruvide ja lisade).Mõte tuli sellest,et panin lisastopi aknale(sinine) ja ta oli kole.Välimus oli vana kuigi puhastasin teda.Jäädes tulemusega rahule võtsin ette järgmised väsinud detailid.Värvina kasutasin MOTIP-i matt stangevärvi(141 eek).
B-piilari alumine osa nühituna Värviga ja värvita tagaakna liistud(metallist) ja plastiktükid värskelt värvitud tagaukse plastliist B-piilari katted enne... roolisamba kate enne... B-piilari katted pärast... roolisamba kate pärast... Viisakam lisastopp armatuur enne...
76.armatuuri lisaaukude täitmine 30.01.2010
Kasutasin aukude täitmiseks Penosil FastFix Premium,samaga täitsin tagaakna raami neetaugud.Kuna eile lasin armatuuri värvikihiga üle,nägemaks defekte,sain ta täna ära matistada,et homme viimased kihid lasta.Enne töötlen mätsitud augud ära.
Järgmisena võtsin käsile raadiopaneeli,mulle ei meeldi seal asetsev tänapäeva raadio.Kuna soomest originaalraadiot koos paneeliga ei saanud,otsustasin selle augu kinni panna ja raadio paigaldada tuhatoosi või selle alla.Selleks teen lisa karbi mille katan nahaga.Augu täiteks lõikasin vineerist sobiva tüki(suurem avast),märkisin ava vineerile ja eraldasin servast kaks kihti vineeri.Kuumaliimi püstol leidis nüüd tegevust,ostsin esimese liimimise jaoks liiga väikse aga hiljemate avade täitmiseks paraja.Nüüd tuleb veidi pahtlit panna ja leida puitimitatsioon klepsu või kleepida väärisspoon ültse.
värviga kaetud ja auguline täidetud ja matistatud raadio pesa voolisin väikese detaili esialgu sai selline seal aukudes olid eelsoojenduse pult ja tavaline kell sai selline asi sinna voolitud
77.Tutvumine pahtli ja liivapaberitega 07.02.2010
Nädala jooksul olen detaile(2)pahteldanud ja maha nühkinud.Arvasin,et see on veidi kergem.Lootsin klaaskiud pahtliga hakkama saada aga tuli ka peenemat stuffi osta.Minu viga oli selles,et nühkisin kuivalt vesipaberiga ja tulemus oli jama.Reedest tõin veeämbri kõrvale ja töö läks ladusamalt.Kasutasin STC klaaskiudpahtlit(59,00)ja ARS universaalpahtlit(39,00)ning lihvimistuge(52,00) ja paberiks 600-ne.
Tänase õhtu seisuga tulemus ikka veel jama.Pean vaatama aerosoolis pritspahtlit ja kruntvärvi,ehk siis saan rahuldava tulemuse aga kui õnnestub leida puiduimitatsiooni fail,siis saab lasta valmistada originaalsed klepsud(sarnased).Uurisin reklaamifirmast asjade käigu kohta veidi,nad teevad kleebisele trüki ja hiljem katavad tugevama klepsuga(läbipaistev).
Lasin salongivaiba ära puhastada,viisakam välimus sai.Toolijalgade kohtadele jäid roosteplekid aga see ei ole oluline,vana vaip ju ja tulevikus tahan uue muretseda.
Lisaks,pahtli kuivamise aegu,otsisin salongi sisustamise polte-mutreid-vidinaid.Loodan kahe nädalaga salongi kokku saada.(lootus on lollide lohutus). :o)
Puidu näidised usakatele Pestud vaip(keemia+survepesu+hari) klaaskiudpahtel.1. klaaskiudpahtel.2. Kuivalt nühkimine Veega lödistamine.1. Veega lödistamine.2. Proovivärv,et näha ebatasasusi Katsetan marmor-dekooriga.1. Katsetan marmor-dekooriga.2. 1 2 3
78.Jälle väike samm edasi 14.02.2010
Nädala jooksul sai armatuurlaud enamvähem valmis,jääb ootama puiduimitatsiooni kilet.Sebisin igatsugu salongi sisu sisse,ukse ääred,turvavööd,päiksesirmid,käesangad.Sedagi tööd ei saanud lõpetada kuna tagaakna siseliistude klambreid pole,homme tuleb minna partsudesse.Tagaistme tõstsin ka sisse,et saaks nautida sohval istumist.Plastikut paigaldades avastasin,et vasak tagumisel uksel puudub vagustus juhe,olin selle eemaldanud signajuhtmetega.Juhtmejupp rippus ilusti seinal,käepärast võtta.Sai kunagi ostetud termokahanevat rüüsi,nüüd sai seda kasutatud ustelülitite juures,juhtmete mammad kõik ilma rüüsita.
Ja õhtu lõpetamiseks tõstsin autonina euride otsa,rattad alt ning alustasin nina koostamist.Seda oli meeldiv teha,sest olin kõik poldid seibid õieti pakendanud.Osad on veidi roostesed aga ma olen uusi tagavaraks ostnud.
Juhi turvavööde ja plastiku paigaldamine Turvavööd paigas(võib kihutada :o) ) Naudin tagumist istet ;o) Igal liistul on puudujääke(ühendusklambrid) Tõstsin auto euride otsa
79.Tiiva paigaldus 15.02.2010
Kuna eile panin koopa paika,siis täna jätkasin tiivaga.Esmalt töötlesin Tectyliga tiiva seest ja koopa osa,mis jääb tiiva alla peitu.Poldid ja klambrid määrisin keermetõrvaga ning istutasin kohale.Ei lähe see ikka niisama,vaheseibid ei sobinud sinna,kus ennem olid ja ninaraami pean üle sentimeetri tõstma.Ukse ja tiiva vahe on keskelt väike ülevalt-alt paras.mõistus otsas.Homme kergitan ninaraami ja panen teise tiiva ka külge,siis hakkan sikutama-pressima tiibasid õigetesse asenditesse.
Aknaliistude(sisemised) klambrite otsingud lõpetasin kuna Nippelit.net ka ei paku enam ning targemate inimeste soovitusel lähevad kruvidega kinni.Sedagi peab nuputama hakkama-kuidas?.
Niipalju seibe tuleb kummipuksile lisada Esialgne kaks on vähe,panin kerealuste kõrguse Tiivajoon veidi madalam uksest Tiiva ja ukse vahe pole õige Paremal tiival oli murdunud polt sisse jäänud Ajutiselt paigas ja liigne Tectyl tilkumas Tiiva ja kere vahelisel tihendil tüüblid puudu
80.Tiiva paigaldus.2. 20.02.2010
Nädala jooksul olen saanud tiivad ja nina paika.Parema tiiva sain normaalselt paika(tiiva jooned jne)aga vasak hakkas jonnima,uks käis vastu tiiba ning uutel poltidel-klambritel keermed ei pidanud vastu.Ostsin karbi poldiklambreid ja enamus on nendest praagid(250eeku usa automajandusele),tuli minna AA stendi juurde polte otsima.
Vasakut tiiba paigaldasin koos väikevennaga,sest paremat tiiva kinnitades kiskus ninaraam ära(vasakule)ja nina vajas tõstmist.Sellest kujunes ca 3 tunnine operatsioon-tulemus rahuldav,sest kere detaile pahteldati-värviti eraldi ja ühenduskohad jäid eri tasapinnalised.Raske on panna lainelisi jooni paika.Juhiust pidime ka regullima.
Tekkis veel probleem tiibade kinnitusega,mida polnud pildistanud,kummagil tiival ja kerel jääb kronsa vahele sentimeeter,kas seal olid seibid või oli keeratud kokku.!?
Nina paigaldamisel tuli jälle tiivaotsad lahti lasta,et saaks ühenduskoha tasaseks.Stange ja kere vaheline pehme värvitud osa sai kannatada,kaks pragu tekkis sisse(roostet ei tule aga inetu).Õhtuks tekkis siiber sest väheste asjade paigaldamiseks läks palju aega,sellest etapist ma pilte ei teinud,olin mälu peale kindel.Nüüd nuputa ja aja magusat sisse,et meenuks.
MB Varuosadest tüüblid,30 tk 310 eek Antennikaabli auk silikooni täis,veel ei tea kuhu antenni paigaldan. Mis seal käib(kui käib).1. Mis seal käib(kui käib).2. Ninale pehme osa siirdamine Sellel momendil kukkusid tööriistad maha :o)
81.Aastapäevast hoolimatta toimub auto kokkupanek 25.02.2010
Tiibade ja ninaga ühelpool,võtsin käsile iluvõre,tulede raamid ja tuulepõlle.Tuulepõllel oli väike pragu,see tuli käepäraste materjalidega remontida.Leitsin tüki plekki,lõikasin sobivad tükid ning neetisin külge.Värvisin tuulepõlle stangevärviga üle,sest oli suht kraabitud.Värvi alla läks struktuurvärv,et peidaks ebatasasusi.
Automaailmast sai soetatud tuuningu võrk(224eek),mis läks iluvõre taha,peitmaks suurt tühja ruumi.Veel sai külastatud Veoautode Varuosad(ARK-i lähedal,pehme juhtmeterüü,15eek/m)ja AB-d,kust sain kohe lambipesad auto esi ääretuledele.Kuna seadused lubavad kollaseid esi ääretulesid,siis taastan nad originaalina.(enne 94`a esmakasutusele võetud autod).Juhtmed riputasin(nagu pesu)naela otsa,hea oli vaadata miks ja kuidas.Tänaseks juhipoolne juhtmestik paigas,näeb mis nädalavahetus toob.
Lapid küljes Tjuuning 2 Nii koledasti ta välja paistab Keermete puhastus Juhtmed konksu otsas leitsin lahenduse erivärviliste juhtmete saamiseks Pesad & pehme rüü Silmad ka lõpuks ees
82.10-ne päeva tegemised 07.03.2010
Juhtmestiku,mille sain paikka,võtsin jälle lahti kuna sain enamvähem pehmet rüüsi.Tegelikult polnudki nii pehme kui hiljem selgus(16mm-50eek,20mm-60eek,a`10m ja Ehitus ABC),lõhki lõigates ja juhtmeid sisse ajades võttis vanduma ning raiskasin terve päeva.Sai veel võetud elektri osakonnast torude klambreid ja ühendus muhve.Järgmine talv teen kõik ringi.
Esistange sai ette,eemaldasin isepandud(eelmine omanik,FIN)tulepesurid ning üritasin poleerida stange esimest poolt.Käsitsi jäi kahvatu numbrialuse kohaga võrreldes.
Esijuhtmestik paigas,väljaarvatud akujuhtmed ja kaitsmeplokki minevad voolujuhtmed.
Paaki panin kolm korda alla.Esimesel korral oli vaja mõõta poldi pikkused,teisel korral unustasin eemaldamatta vanad voolikud, pikendamatta massi juhtme ja kerepõhja ning paagi pealt pigitamatta.Kasutasin jällegi Tectyl toodangut,3 aastat pidi all püsima. :o)
Soojendusradika voolikud ja hamutid ostsin Hydroskandist.
Täna otsisin välja väljalaske torustikud,puhastasin(silikooni eemaldi,1L 69eek) ohtrast pigist(Termak) jä üritasin allasobitada,et näha puuduolevaid klambreid.RSK!Ei mahu auto all tegutsema,pole ju lahtivõtmine,et tõstad autot suvast kohast.Väljalase on roostevaba,tagumist otsa peaks ka poleerima enne keevitustöid.
Enamvähem pehme rüüs Abivahendid juhtmete sisestamiseks Siia ei läinud originaal padi vahele,kuna sai radikas vahetatud!?2 a. tagasi. Juhtmete rüüsi Ninni-nänni Välistegurite mõju esistangele Usaraud :o) Tahtsin,et oleks vähem asju aga ikka liiga palju.1. Tahtsin,et oleks vähem asju aga ikka liiga palju.2. Enne kolmandat allapanemist. Sellega lasin paagi pealt ja pagassi põhja alt,jäi järgi ka. Roostevabad poldid paagile,liiga pikad või keeret vähe See kolehääle tekitaja on vaja alla mõtelda-panna
83.Meeldivaid üllatusi ka selle raske tegemise juures 08.03.2010
Täna tahtsin väljalaske torustiku paika panna aga ei õnnestunud,sest ta oli ühes tükis ja ma olin lõiganud sellisest kohast,kuhu ei saa muhvi paigaldada.See jääb ootama kevadet ja summutitega tegelevat firmat,et kohale veereda.
Otsisin välja tagastange,sellele tuleb ka osta hunnik polte-klambreid-seibe ning paar kronsat lasta teha(alumiiniumist detailid läbi ussitanud.Stange lasin seest pigiga üle,et roostet eemale hoida.
Ja siis üllatas mind väikevend armatuuri dekooriga,puha ameerika oma,see tegi tuju väga hääks.Lisaks saatis Summit oma kataloogi,et ikka teeks tellimusi.:o)
Kena värk Edvistan velgedega,sest pean taha laiemad kõrgemad rehvid ostma Summit pildiraamat ka kohal Kena värk.2.
84.Tagastange 13.03.2010
Kuna lahtivõtmisel(v.t. päeviku algusest)lagunesid poldiklambrid ja üks stange kronsa,siis tuli need asendada.Balti Bolt`i jätsin 944eeki(roostevabad-34 polti,18 seibi,14 poldiklambrit/a`48eek/).Tähetorni tänavalt sain kilohinnaga tsingitud nurkraua(2,5mm;5,1kg;92 eek) ja töö võis alata.Kuna minu käsutuses on ainult koduseks kasutamiseks el.riistad,siis aega läks veidi kauem.
Lisaks sai väljamõeldud,mingisugune,stange keskmiste tugede kinnitus mis oli kah ussitanud.
Aega läks aga oma ülesande täidavad nad ikka ära.Homme sooviks stange taha riputada ja asuda vähe puhtama töö kallale-armatuuri ja tema elektri paigaldamisele.
Poldid,seibid,mutrid(kõik roostevabad),klambridbrid Väliselt näeb välja selline,kuna kummiriba jääb tulevikku Järelejäänud(AL)murelaps Doonor(tsingitud )2,5 metall Nendega pidin hakkama saama(PuPu) Lukksepa praktikat vist läbi ei saaks sellise tööga Transportööri lint sumpale Mingi asja jaoks mingi vidin(kindlasti mõtetu)
85.Jälle elekter ja armatuuri vuntsimine 15.03.2010
Pühapäeval sai stange paikka ja sukeldusin jälle elektri valdkonda(vahelduseks)Enamus aega lesisin pagassis ja kinnitasin kõllide,tulede ja valgusti juhtmeid.Päeva lõpuks suundusin salongi,et vaadata üle armatuuri juhtmed ja saada sotti liiksetest juhtmetest-pistikutest.Olin algselt mõned juhtmed liiga pinguga pannud,nüüd tuli neid järgianda ja uuesti kinnitada.
Täna oli väikevend nõus abistama(kingitus)armatuuri katmisega,3M teeb ikka häid liime.See dekoori kiht on pandud 3M klepsule ja seda naljalt lahti ei tõmba.Vaatasin WOW TRIM kodulehelt nende toodangut,sortiment on lai,igale maitsele ning margile.
Pinnad puhastasin silikooni eemaldiga,siis kaasasoleva vahendiga.Küsimus jäi ainult toote mõõtudega,mõni detalil oli servast-servani,mõni mm siiasinna.Lõigata ei kannata,sest see on mahuline kleps.Täna kõike ei jõudnud,eks mingil päeval jätkame,homme jälle elekter.
Üritan jälle meenutada ettevalmistus ja sobitus ebatäpsused usa standardis esimene valmis detail väikevend ja armatuur
86.Lõpuks armatuur paigas 26.03.2010
Viimasest sissekandest saadik olen tegelenud ainult juhtmetega,sai kleepsud ka peale pandud(armatuur).Raadio kohale panen hiljem,äkki tuleb mingi idee veel.
Panin prooviks paneeli paika ja kohe selgus,et mõningad juhtmed ei ulata pistikuteni,jälle maha ja ümber tegema.Suutsin signa paigaldada(tänud Antennimees),kuigi õpetustest arusaamiseks läks mitu päeva.Suur hulk lisajuhtmeid ja punte sai eemaldatud,autol pole konti,kruiserit,lisasoendust ning kärukonksu-sealt see öko tuli.
Armatuuri lõplikul paigaldusel(eile)selgus,et tagaakna soenduse pistik ei ulata lülitini ja vaakumipistikus mõned voolikud ei istu tihedalt.Esimese probleemi sain lahendatud väikse sikutamise ja lisa isoleeri eemaldamisega aga vaakumvoolikutega saan tegeleda juba keskkonsooli eemaldamisega.
Veel sai mõned plastikdetailid mustaks värvitud(bumpersprey),piduri ja "gaasipedaal" paigaldatud.Peale üleliikse kola väljatõstmist oli tagaistmel meeldiv lösutada.
Selline ta sai Proov veendumaks juhtmete õigest paigutusest Viimast korda ilma armatuurita,et teaks kus-mis Nauding tagaistmel :o)
87.Tagaklaasi siseliistud ja raadio-kolakast 01.04.2010
Armatuur paigas,sai tegutsetud edasi salongiga ja käsile võetud tagaklaasi sisemised liistud.Kuna plastklambreid pole,siis sai pandud kruvidega.Eelnevalt liimisin kummiribad taha,et metall vastu klaasi ei nühiks.Tulemusega rahule ei jäänud ,lisaks sellele olid härrad tuuningust kile liiga väikse pannud,pidin värviga servad parandama.Balt Boldist ostsin uued turvavööde poldid(tagumine iste),nendega kinnitus istme seljatugi.Iste paigas ,hakkasin kolakasti armatuuri alla ehitama,mulle oli vastumeelt hoida istme peal kola(suitsupakk,sütkar,jne.).Homme vaja nahk (kunst,sama mis sisekatus)üle tõmmata ja kohale installida.
Kätte sain mikidemaalt tagumiste uste klaasi tihendid(AB) ja tagavedrude kummipuksid(uued vedrud talvel),Noorest Tehnikust jootekolb ja tina,et kõllid ja signaali murdunud juhe joota(rooli keskel).Esimene mai on varst käes aga nii palju on veel teha.
Liistude sobitus Kilega koonerdatud Kummiribad liistu taha Papist shabloon Veidi uut nänni(üks on vana) Vahelduseks puidutööd(vineeri) Veidi polstrit alla(veel läheb) Selline ta sai
88.Salong koos 04.04.2010
Väikevend ulatas jälle oma abistava käe ja saime salongi kokku.Ta IT haridusega keevitusspetsialist võttis käsile jootmis tööd,kuni ma esiistmete jalgu ja põhjaplekki värvisin.Hoolimatta tugevast vibratsioonist sai ta väga hästi hakkama. :o)Kui kunagi elekter ka sisse pannakse saab tema käteosavust kuulata.
Täna sain ,üle 1,5 aasta,jälle rooli taha istuda,väga meeldiv.
Nuputasime lahti kojameeste hoovastiku,mille juhipoolsele tuleb lasta teha uus puks ja võlli kuidagi arstida(vedel metall,oli vist selline nimi).Järgmisse nädalasse peaks mahutama veel akuraami materjali ost ja keevitada laskmine,esiklaas oleks ka meeldiv ette saada ning kaitsmeplokkiga (põhivool)seotud küsimuste lahendamine.
Kõike vist ei jõua,sest vaja lätis õlle järgi käija.;o)(2X)
Salongi avarusest pole järgi jäänud midagi .2. Kulunud puks ja võll
89.Mõni pilt abimehele 05.04.2010
Täna sai joodetud signaali juhe,puhastasin rooli ja värvisin keskosa mustaks.Kui tulevad paremad ajad,siis sooviks ikka nahaga kaetud rooli.
Tegelesin ka meil saadaolevate usa numbrialuse sobitamisega usarauale.Autot lõikama ei hakanud,tuunisin numbri alust.Tulemus peaks hea saama(pildid hiljem).
Kuna väikevend pidi soome traadi ja nätsu järgi minema,lubas vaadata ka liistude klambreid-uksepapi düübleid.
6.ndal nuputasin kuidas usamõõtu numbrialus paigaldada usarauale,ei tahtnud lisaauke puurida ja olemasolev plekitükk ei meeldinud.Numbrialust pidin veidi opereerima ja tulemus sai parem eelnevast.Auguline nr.märk tuleks ringivahetada,kui küllus kukrusse tuleb.AB-st sain osaliselt puuduolevad iluliistu klipsid(7eek tk).
Ustele ja iluliistule 2 3 4 selline ta sai Jootmine võttis rohkem aega kui detaili mahavõtt ja peale panek usa numbrialus usaautole veidi modimist
90.Klippide pusimine ja vedrude puksid 14.04.2010
Pole edukas nädal olnud kuna pausid on sisse tulnud.
Sai meisterdatud kliimaradika väljundi kohta plaat,sinna sobib ilusti metallist õllekruus või vabaduse sammas.:o)Siis pusisin paikka tagaakna alumise iluliistu(osaliselt) ning paigaldasin veidi "ilukirjandust".
Väikevend tegi kartongist pakiruumi põhja shablooni ning valas sisse käigukasti õli ning jahutusvedeliku.Täna õhtul veel ei tilkunud kusagilt.Plaan minna Minski ikka minu autoga ka(veel -?)
Tagavedrudel olid puksid üleval olemas,tellitud sobisid sinna sisse kenasti ning alla panin ka.See tõstis tagaotsa 1,5 cm.Täna(15.4)ostsin kasutatud 255/60 taha ja auto sai horisontaali.`Sai veel akuraam valmis voolitud,keevitada vaja ning reede saan puksid kojameestele kätte.
Veel ostis väikevend Tevalost elektritarvikuid,millega hakkan homme tegelema ning sõber lubas treiali käest kinda kõsida,kojameeste pukside kohta.
Alati jääb öö-päev-nädal või aasta puudu aga ABCS-iks peaks ikka valmis saama.
Auk ja toorik Auk kinni Ilukirjandus Parempoolne läks suht libedalt,vasakpoolsega nägin vaeva Uleval oli,panin sinna lisa ja alla ühe(seal polnud) Seal polnud Amorti oli suht kehva lahti lasta(lamades auto all) Käepärased tööriistad Väikevend hakkas Mäkkaiveriks `255/60 tõstsid kere horisontaali nendest peaks moodustuma akuraam
91.Esiklaas ja kaitsmekarp(lisa) 17.04.2010
Reedel külastas mind "klaasimees" ning auto sai jälle ühe vajaliku detaili külge-esiklaasi.Tänud Sulle.
Ise olen tegelenud lisa kaitsmeplokiga,kuna originaal juhtmed starterist salongi kaitsmeplokki olid lõigutud ja otsejuhtmed viidud akule,siis eemaldasin nad.Salongi läheb nüüd vool otse akult ja vahetavate kaitsmetega,mitte valatud kaitsmetega.Väikevend leidis Tevalost sobiva karbi,minu ülesandeks jäi see komplekteerida ja paigaldada.Vist sain hakkama.Kojamehele sai kapronist puks ning veli vahetas õli avariianduri(immitses pealt läbi)ning paigaldas bensiinitoru pumbast karpa poole.
Homme jätkame.
Uus puks(kapron) ja stopperpuks Esialgne projekt Kronsa Kronsa koos karbikuga Lõpptulemus Väikevend üritab installida riistvara(õli avariiandur)
92.Akuraam,signaallampide klaasid ja elektri prooviühendamine 22.04.2010
Pühapäeval nokitsesin pisiasjade kallal nagu suundade ja kaugtule kontrolllambid.Tööriistamarketis jäid silma klaasid mis käivad lülititele/armatuuri,autol kadusid nad paar aastat tagasi ära(?).Veidi lõikumist ja kuumaliimi püstoliga kinni,parem kui tühjad augud ning silmi häiriv pirn.
Käis mu projekti kaemas tuttav,kellelt sain kasulikku infut iluliistude jm. kohta.
Esmaspäev ja teisipäev aitas väikevend taas(tema tuiskas ringi),akuraam sai keevitatud-värvitud-paigaldatud.Sai veel ühendatud bensiinivoolikud pumbast karbussi koos filtriga ning altpoolt ühendasin starteri juhtmed,roolivõimendi voolikud.Käigukasti jahutustorudele sai pandud vooliku jupid ümber,kus võivad kokku puutuda,sõidu ajal(vibra).Veel sai mõningad klambrid pandud juhtmetele,mis võivad värisema hakata.
Noorest Tehnikust ostsin edevad akuklemmid,et poleks neid lisajuhtmeid ühe poldi vahel.Vanale akule peale sobitades olid liiga suured,neid seal kokku ei tõmba.
Eilne õhtu läks massijuhtmete msobitamiseks ning täna sain niikaugele,et lasin voolu võrku.Mnjaaa!Esitulede rele plõksus kohe,üksgi ääretuli ei põlenud,usaauto plingimine salongist ei kostunud.Starteri relee tõmbas,turbiinirelee klõpsu polnud,salongi ventikas töötas,vasak suund põles(ei vilkunud) ja stopptuled olid nigelad.Aku õhtal ja mass puudub(see minu arvamus).
Keskel tühjad augud Nagu päris,väljaarvatud kaugtule klaas 1 2 3 4 5 See peaks olema akuraam Edevad klemmid Üks punane kaabel veel ühendamatta
93.Massi juhtmed, akutest jm. 24.04.2010
Reede käisin akuga Akukeskuses,olin vaimselt valmis uut ostma aga aku kompu.Küsiti miks tulin ja kui ütlesin,et 1,5 aastat aku seisnud,soovitati kohe prügikasti visata.
Ostsin Fixusest massilinti ja karbikese kaitsmeid,enda vigade kaitsmiseks.Ühe lindi panin vasaku pea küljest tulemüüri külge,teise käigukasti küljest põhja külge.Sai veel esipidurite toru sillatala külge kruvitud ning defitsiitne parem esi ääretuli remonditud.Vanadel on klaasides praod ning nad on tuunitud soome seaduste järgi.Vasakpoolne õnnestus kunagi kuskilt osta,meie kaupmeeste käest,täpselt ei mäleta.
Täna tuli vennaraas testriga appi,kuna elekter tuli ajada mööda juhtmeid jooksma.Vasakud esituled ei põlenud,kuna unustasin pistikud ühendada ja ääretulede kaitse oli läbi(sealt saab voolu veel keegi!?).Et nende tulemusteni jõuda,läks mitu tundi ning saime teada ka lühise tekitaja pistiku(aga edasi?)Stopptulesid otsisime päris kaua,seal olin unustanud ka massijuhtme kinni kruvida ning ühe juhtme olin hoopis minema visanud.Ohutuled toimivad,suuna sisselülitamisel jääb põlema tagumine vasak tuli.
Aga mis kõige tähtsam-tümps töötas(hip-hop)nii kui sisse lülitasin,istusime autos ning nautisime(õlu puudus) :o)
SF tuuning Eemaldatud võõrkeha ning veidi puhastatud korpus Ja ohutuled töötavad Ja siin ta nüüd on(elektronide voog) Jälle hiilgavad... ...koos pidurituledega
94.Nelja päeva tegemised 28.04.2010
Pühapäeva veetsin auto all,kallasin sisse piduriõli,sest paar õhutusniplit olid jäänud lahti ning terastorud tahtsid pingutamist.Tänu sellele polnud õhutada eriti vaja.Esimestel suporditel olid õhutusniplid kinni roostetanud,sain ikka lõhkumatta lahti,vist tänu padruni otsa tagumisest(padrun 3/8).
Veel sai isand "gorgo" Bonneville kergelt ülevaadatud ,enne Minski trippi,piduriklotsid-rihmad-vedelikud.Enamus tegid vennaraas ja omanik,ma rohkem mängisin isakest. :o)
Esmaspäeval pidin tagumisi torusid pingutama,sest ööga oli veidi läbi tilkunud.Püherdamisest kõrini,võtsin tagumised uksed käsile.Paigaldasin välimised alumised klaasitihendid,pistikud tarbijateni ning polstrid.Näotud nad on aga nende uuendamine jääb helgemasse tulevikku.Otsisin jälle lühist,tulutult,ühendasin lahti kõik ukse valgustid+laelambi.
Eilne päev lõppes sitasti,kuna suutsin tööautol paagi tühjaks sõita õhu sattumiseni toitesüsteemi ning kabiini tõstmisel läks voolik puruks.Ei saanud käsitsi õhku välja pumbata,seega pidin kasutama pukseerimisabi,mis pole ültse odav veoka puhul.Jäin õhtul ikka sebima ja lammutasin armatuuri veidi laiali,et ligi pääseda.Arusaamatuks jääb mulle testriga mõõtes,et kui voolu pole ja takistust mõõta,näitavad kõik juhtmed massi.Katsetasin numbritulega,tulemused samad aga voolu sisselastes on üks + ja teine mass.Tean millised juhtmed on aga tõe väljaselgitamiseks pean vist armatuuri uuesti maha võtma.
Täna võtsin kõik valgustuse juhtmed pistikutest lahti,anomaalia kadus,panin kokku,jälle tagasi.Leitsin järgmise juhtme,mida pean lahkama hakkama,selleks peangi lahtivõtmist alustama.Jätsin selle probleemi jälle hapnema ning võtsin käsile juhiukse lulitite kompleksi,leitsin voolud,ei toiminud,leitsin ukseseest jämeda massijuhtme ja kõik toimis,klaasitõstukid ning istme reguleering.
Ahjaa,täna hakkas signa lõpuks tööle,akuklemmide pealetõstmisel vilgutas tulesid.Iseenesest hakkavad mõned asjad ka tööle,või kapriisitseb mu kallim. :o)
Sellega tänaseks (varakult)lõpetasin,sest homme nach Minsk!
Väga inetu asi Kaugelt vaadates-söödav Tegin ühe viguri aga milleks?
95.Puhkus läbi,pea selge,asi vaikselt edeneb :) 12.05.2010
Peale Minskist naasmist vedelesin paar päeva kodus,ikkagi puhkus ja järgmise tähtajani veidi aega.
Minsk oli vägev,seltskond SUPER !!!
Auto juurde naastes alustasin jälle lühise otsingutega-HEUREKA-leitsin!A-piilari katte lahtikruvimisel kadus kahest juhtmest mass(voolujuhtmed).Siis hakkasin valgustusjuhtmeid ükshaaval tagasi ühendama ja bingo.Algul ei saanud aru kus viga on aga kui vedasin uue juhtme,siis nägin,et olin keeranud kruvi kahe voolujuhtme vahelt massi.Seekord teipisin juhtmed kere külge enne katte panekut.
Järgmisena juhiuks,mis ei läinud ka libedalt.Kontrollisin koik lülitid ära-toimisid,neetisin kaks plekki(käeipdeme kinnitus),panin porolooni,uued düüblid,paigaldasin katte ja siis nägin,et keskluku juhe oli jäänud ukse sisse.#¤%&~?`.Õnneks ostsin düübleid varuga(www.nippelit.fi).Istme ja akende juhtmeid tuli ka veidi ringi paigutada,sest jäid vastu ukse plekki,mis oleks varsti lühises olnud.Imestasin,et üks juhe oli kooritud ca. 5 sm.
Juhiuks koos,tahtsin minna kõrvalistuja oma kallale,kui meenus,et sõber nägi uksepiiraja viga.Nimelt rull ei keerelnud vaid piiraja nühkis teda.Lasin kahte erinevat rooste lahtistit,tagusin ja ööseks panin piduriõli kompressi-ei liigu.Jätsin selle jälle hapnema ja võtsin parema esiukse ette.Veidi Tectyli,plekid külge,juhtmete kontroll-jälle tõrge-üksgi lüliti ei toimi.F...!Õnneks oli juhiukse lülitis viga.Klaas sai ka enne plekke soonde ajatud,kõik toimis.Aku on väga hää,seisis poolteist aastat,laadisin 24h ja siiani toimetab.
lühis Terav äär ja juhtmed
96.Taas samm edasi 14.05.2010
Kuni juhiukse rullik ligunes panin parempoolse kokku.Seegi jonnis,nimelt polstri ülemine äär ei haakunud ukse serva taha.Madistasin terve tunni kuni sai enamvähem tulemuse.Eriti painutada plekki ei saanud,siis jäi tihend kaugele.Sellega ühelpool asusin jälle rulliku kallale,leotamiste tagumiste tulemusena hakkas terve sõrm loksuma.Täna käisin Hydroskandis vaakumi jaoks voolikut ostmas,sai samast ostetud roostelahusti(ca 130 eek vist),õhtuks rullik maas ja tagasi pandud.Kas seal vahel ka roostet oli?!See on küsimus,sest pärast kapronpuksi sise- ja sõrme läbimõõtu mõõtes ilmnes ebameeldiv asi-puksi ava 7mm ja sõrm 8 mm.(?)
Rullik on ausast materjalist,tagumisest ja puurimisest õrnad kriimud,tahtsin väikse augu sisse puurida leotusaine jaoks.
Salongi vaja veel paigaldada sisemine esiklaasi liist(mille täna ära värvisin) ja kellade plokk,mootoriruumis vaakumi anum koos voolikutega ning siis võib vist hakata käivitamise peale mõtlema(tegelikult hakata käivitama)
Roostelahusti,puks ja rullik
97.Igatsetud hääled 16.05.2010
Laupäeval alustasin armatuuri vidinate viimaste asjade installimisega ning värvisin ja paigaldasin sisemise liistu esiklaasile.Päris hästi kohale ei sobinud kuna klaasiliim jäi veidi segama.Väikevend(tihas) tuletas meelde,et klapikambri kaaned on kinnitamatta ning ühendasin vaakumi kera voolikud.Ta tõi alustuseks 5l bensiini.
Ja siis läks käivitamiseks :)Õlirõhk tuli 10 seki jooksul üles,benss ei tahtnud mitte tulla.Kallasin karbussi tilga,sellepeale auto turtsatas tagasi,nagu süüde oleks vale.Siis võtsin karbussi küljest vooliku lahti ja imesin bensiini ülesse,ühendasin ära ja .... ! See oli meeldiv,mida me kuulsime(1aasta,7 kuud),ta töötab,tõeline pidu minu auulis. :o)Kõik hääled olid ilma summutita,ainult kolled,vägev.
Kahju,et siia ei saa videot ülesse laadida,see annaks inspiratsiooni paljudele.
Sellega sulatasin roostet esiklaasi liist ja NIPPELIT saadud klambrid
98.Esimesed tiirud õues :) 18.05.2010
Esmaspäeval kinnitasin juhtmeid-voolikuid mootoriruumis,salongis paigaldasin armatuurialuseid katteid ning lisasin mõningad iluliistud.
Täna ostsin US-Partsust käigukasti ja roolivõimu õli(kuna GULF toodangu olin juba sisse pannud) ning sain paar vanat rooliotsa kaitsekummi mis mul kadunud oli aastate jooksul.
Õhtul viisin siis oma kallima kevadet vaatama(lükkasin õue)ja kohe hakkas kapriisitsema,ei tahtnud käivituda,turtsus ja plärtsus.Pidasin nõu Antennimehega ja keerasin süüte hilisemaks,sellepeale hakkas tulema hoopis imelike hääli.Keerates algasendist veel varasemaks sain auto tööle ning tuli keerata paarkorda veel ,et töötaks.Kolled põlesid õlist puhtaks,roolivõim õli täis ning käigud läbisolgutatud tegin paar ringikest õuepeal. :) Ainult kolledega sõita on kole ja auto on kuidagi puine ka,võõrdunud mis muud.Esimene viga tuli ka välja,pidurivõimuga pressib kahest stutsist läbi,homme tuleb pingutada.
Kokkuvõttes-üle pika aja oma usarauaga meeldiv sõita(kuigi paar tiiru hoovis).Nüüd vaja veel üle koera saba saada.
99.Jälle üks viga juures 20.05.2010
Eile roomasin auto all,geneka juhtmed tõmbasin kinni vitsdega,pingutasin piduri toru veidi(palju sain)ja splintisin rooliotsa ära.Ostsin kaks lukuga mutrit kuna kaks roolisõrme olid tavalistega(splindi auku pole) ja panin pakiruumi luku paikka,sest ta oli lahti koguaeg.Ronisin pagassi,tõmbasin luugikinni ja panin luku paikka.Pean veelkord tegema sest ta jäi veidi kõrgeks tiibade suhtes.
Täna ajasin auto jälle õue,keerasin süüdet veelgi varajasemaks ja sain auto tööle tühikäigul(400 pööret on ilmselt vähe) aga ta jäi tööle.Loksutasin jälle käike,kontrollisin taset,valasin juurde ning tiirukesed õuepeal. :o) Ja siis märkasin,et kuskilt tilgub õli,käigukasti õli.Vigane koht ka teada,mõõtevarda toru tihendi vahelt.Üleeile väänasin toru,sest jäi vaakumregulaatorile ette.Ehk saan selle ka korda,ilma suuremahuliste töödeta.
Homme paigaldakse väljalaske süsteem,saab ilma tähelepanuta kulgeda.
Jalutuskäik .1. Jalutuskäik .2. Jalutuskäik .3. Jalutuskäik .4.
100.Nokk lahti,saba kinni! 21.05.2010
Hommikul viisin ,suure lärmiga 700 meetrit,auto summuti paigaldusse Laki 7 hoovipealsesse firmasse.Sõber ütles,et tööleminev rahvas oli mind vaadanud nagu "kesikut" raha jaotamas.Mootor tiksus ilusti,lärm oli üle mõistuse.Selline tunne oli vahepeal,et kepsu kolks on sees.Lasin pedaali alla ja tiksus ilusti.
Päeval sai veel AB-d külastatud(armatuuri pirnid,4 pirnipesa ja kojamehed) ning konsulteerisin Antennimehe ja tema töökaaslasega õlilekke teemal.Ja jälle panid nad kümnesse.Õhtul autot üles tõstes selgus,et käigukasti alumise jahutustoru vahelt vaikselt niriseb.
AUtot kättesaades töötas mootor imelikult,lisaks kostus veo puhul kuskilt sahisevat häält.Ning jälle on lühis sisse tulnud samasse ahelasse kus ennegi.Nädalavahetuseks lisatööd meeldivalt.
Tänud abimeestele ja väljalase on selesobetonno alla pandud.Nende jaoks lahendamatuid probleeme ei tekkinud,kuigi helistati mulle ja küsiti puuduvaid detaile.Probleemid lahenesid iseenesest.:o)
Kenasti all ja meeldiv heli
101.Vead tulevad enda lohakusest 22.05.2010
Ronisin alustuseks auto alla,üritasin kasti jahutustoru kinni keerata.Vist õnnestus,selleks rikkusin paar võtit ära,ühe lõiksain lühemaks ja teise väänasin kõveraks.Igatahes käivitamisel ei ajanud enam läbi.Avastasin,et polnud esistanget korralikult kinnitanud ning mõningad poldid vajasid pigitamist.
Järgmisena elekter jälle.Ohutuledena ei töödanud parem tagumine,testriga mõõtes sinna elektronid ei saabunud ning jätsin selle töö suundade otsinguks.Kuna valgustus ahelasse oli tulnud jälle lühis,siis võtsin selle käsile,kaitsmeplokist pistik välja ja uued kaitsmed sisse.Kõik toimis.(?)Klaasitõstuk ka ei tõstnud klaasi ülesse,siis arutasin esiukse jälle laiali.Viga oli lihtne,ma jätsin uksevalgustuse juhtme lahtiselt ukse sisse ning klaasitõstuk haakis juhtme taha ning klaas ei tõusnud ja korduvatel katsetustel lühistas juhtme ära.Pean vist parempoolse uksekatte ka maha võtma,sest seal juhe samamoodi lahtiselt.Jälle lisakulutused düüblite osas,kui vanadega kinni ei saa,ning polstrite augud on veidi suureks rebenenud.
102.Vaikselt edeneb 24.05.2010
Ukse järjekortselt kokkusaades ronisin jälle vahelduseks auto alla,pidureid õhutama.Kuna seekord pidin üksi seda teostama,otsisin varudest sobiva kummivooliku,ajasin nippli otsa ja pudelisse.Kaks korda tuli juurde valada ja tulemus oli esialgu väga kõva.Väga kõvasti pressides liikus terve võimendi mootoriruumis,pedaal vajus minimaalselt.Sellisel viisil on omad plussid-lödistamine puudub.
Jälle elekter.Kuna ohutuledega tagumine parem ei vilkunud,võtsin pagassis oleva pistiku lahti ja testri üks ots pistikusse ning teine pesasse.Kottigi.Hakkasin jälle isoleeritud juhtmestikku lahti harutama.Kuna originaalis tuleb suuna juhe kahele tulele,võtsin teise tule juhtmed lahti ja viga seal.Juhtmete ühendus oli katkenud.Huhh,jälle korras.Järgmisena kiskusin suunarelee kaitsmeplokist välja(tegelikult ma ei tea kas kontrollisin õigesti),võtsin ühe pirni ja ühendasin otse aku külge,lamp põles ainult(veidi nõrgalt vist ja pinge unustasin mõõtmast).Selle töö jätsin homseks,ostan uue relee ja paigaldasin uue numbrivalgusti sest vanale olid augud sisse põlenud.Ostsin LED-valgusti(astmelaua,2 elementi) ja tunnise mõttetegevuse peale installisin külge kasutades kahte mööbli torupolti ning mingeid kummipukse.Tulemus jälle väga hää.
Jäänud on(vist)suunad tööle panna,tagaklaasi alumine iluliist(düüblid puudu),esituled reguleerida,turbiiniluku lüliti ja signaallamp,vinüül immutada millegiga,käsipidur regullida,karpa ja süüde paikka,kapott paigaldada ning vist TÜV.
Kindlasti on midagi veel!
Vana auguline valgusti ja uus astmelaua LED Mööbli torupoldid,millega ühendan Kummipuksid vahele
103.Fortuuna soovib seljatagant liginemist. 26.05.2010
Nii,sai AB-st uus relee ostetud,paikka torgatud ja ei midagi.Kogematta pressisin lülitit kõvemini ja vilksatas,selge viga uues suunalülitis.Harutasin rooli lahti,väikse kruvikada urgitsesin ja ühele poole hakkas tööle.Teine pool ei võtnud kuidagi vedu,võtsin lüliti ka lahti ja selgus et mingile vennikesele tehasest oli ühte vedru rohkem tarvis kui minu uuele lülitile(4 peab olema,oli 3).Diameetri järgi sobis pastaka vedru,võtsin originaali ära,veidi jäigem jäi.
Suunad olemas,paigaldasime väikevennaga(kes saabus õigel ajal)kapoti.See läks suht valutult,väike regull ja asi toimib,kuigi tiiba peaks veidi lähemale tooma(parem tiib) aga see eeldab juba uste regulli.Jääb ära!Siis tahtsin teada roolilõtgude kohta,roomasin alla ja "tihas"kukkus rapsima-hirmus kolks!?Kõik kohad käperdasin läbi ja viga oli roolisamba alumise tüki roolikarbi poolses kummiliigendis.See koht oli õline ja kummile ei meeldinud õli.
Kahjuks ei õnnestunud täna leida transportöörilinti(paksusega 10-15mm),muu ei sobi(tänud Antennimehele jälle),jäi see töö pooleli.Lõikasin välja porikaitsmed õõts hoobade peale aga paigaldada jälle ei saanud,düüblid puudu.Tagumisi sidemarkereid ka ei saanud teha(kollasteks),sest minifrees ei saabunud ning juppi tamiili ei leidnud,et käigukangi asendi näitaja tööle panna.
Seega täielik tagasilöök 4. juuni suhtes.
Lüliti lahtivõetuna Suunarelee(AB) Üks survevedru puudu See metallist dift fikseerib,lihtsalt vajutades tuleb välja Viimane suur tükk paigas Veel ilma riivi ja vedruta Ja ta lukustus Valed vahed.1. Valed vahed.2. Roolisamba alumine liigend(Summit`is 160-200$) Porikumm mootoriruumi kaitseks
104.Täna jäi ajast puudu 27.05.2010
Hommikul tööle jõudes astusin hoone santehniku juurest läbi ja sain sobiva paksuse-diameetriga lindi tüki.Asjad asuvad teinekord lähemal kui arvata võib.Töö lõppedes asusin kohe asja kallale,augurauad olid olemas.Poldi augud tegin 6mm,polt 8mm,et tihedalt kummis istuks.poldipead käiasin ka maha,et segama ei jääks.Tulemus sai väga hää,kuigi oleks võinud osta viisakad poldid aga nad plastkatte all peidus.Siis jõudis väikevend kohale tamiili ja dremmeliga.Tamiil läks käigu näidiku jaoks ja dremmliga sai tagumistelt sidemarkeritelt klaas maha lõigatud.Mu autol olid need kaetud kollase helkurklepsuga aga soov on ta hõõguma panna.Kindlasti mõni arvab,et milleks porr aga ma ei viitsi vaielda miilitsa ja TÜV-iga,mind isiklikult ei häiri kollane tagumine sidemarker.Nüüd vaja (homme)sobiva suurusega klaas osta ja ette liimida ning kellalaud paigaldada.Veel sai ostetud Nevotex-ist(Silikatsiidi 8)Skinnfix-i(144 eek),mis pidi olema vinüülkatuse kaitseks väga hea(ültse nahale väga hea).
Veidi rähnitsemist Käiatud poldipead,et liigend toimiks Sidemarker kollase klepsuga Sidemarker klepsu ja klaasita
105.Möödunud nädala tegemised 08.06.2010
Peale väikseid otsinguid õnnestus saada Tööriistamarketist kollased markeeringuga ääretuled(55 eek tk),nendest sai kenasti väljalõigata sobivad klaasid.Kinnitasin klaasid kerehermeetikuga ning liimi varjamiseks paigaldasin kollase helkurriba.Kompott sai vägev.
Katuse tegin veelkord Skinnfix-iga üle ning teostasin veel kord pidurite õhutamise.Üle poole liitri õli valasin läbi ja sain pidurid pidama.Bensiininäidiku vea otsingul jõutsin järelduseni,kas paagi pealt juhe lahti või paagi andur lõpetas töö.Selle saan teada,kui võtan tulevikus paagi maha.
Sai ka lubatud väike sõidurõõm Erkki juurde garaazi,kus pandi(võimaluste piires)süüde ja karpa paikka.Mootoril on vist vigasid veel.Suured tänud Erkki,et leitsid aega ja tahtmist minu noort rauda näppida.
Veel vahetasin kollektori tihendi(parempoolse),mis hakkas üha lärmakamaks minema.Panin vanad algul,sest olid kobedad aga vale süüde põletas 8-nda silindri kohalt augu sisse.Tänu kollede tihendi vahetusega läks katki ka kollede ja summuti torustiku vaheline tihend(oli liimitud).
Ja siis läksin mina katki,vajades meistrimeeste abi,nii et ABCS on suure küsimärgi all,sest ise ei saa mitu nädalat midagi teha.
Markeeringuga ääretuled(à 55 eek) Üks õigekuri auto jälitamas igakuisel kruiisil Väljalõigatud klaasid Üritan parandada käikudenäidiku klambrit(tinaga ei õnnestunud) Katkised tihendid
106. "Valmis". 25.06.2010
Tegelikult teha on veel kuhjaga aga auto tunnistati tänavalegaalseks ja kahe aasta tagune soov auto ülevärvida sai teostatud kuhjaga.Sellega seoses tahan tänada Elvast Rauli,Marttit ja Jaani;Martinit(DevilDeville);Erikut(Antennimees);Taavo-Erkkit; Sergot(SunLain SLK);US-Parts`u;American Beauty`t;Ameerika Auto`t; Imret(käigukast); "klaasimees`t";Toomast(vinüülkatus)ja paljusid kellega puutusin kokku seoses projektiga. SUUR TÄNU !!!
Aga edasiarendustest annan siin ikka teada,sest pikk tee on veel minna täiuslikusele(minu silmis).
107.Ta ikka liigub. 13.08.2010
Sai käidud ABCS-il,autoga eputatud ja väga rahul.Tänud AB-le minu tagasihoidliku ja "noore" auto paigutamisest lossihoovi!
ABCS-lt tagasi sõitsin Paide kaudu ning peale Kose-Ristit ei tahtnud k.kott neljandat käiku panna(?).Sõitsin siis 40 km kolmandaga/ca 2000rpm.Järgmisel päeval toimetas kast jälle korralikult,tankides kulu polnudki liiga suur(ca 15,6L/100km).Linnakulu on see eest 30 kanti,ma sõidan ainult tööle ja tagasi(6,7 km).Pikapeale hakkasid õõtshoobade puksid kägisema,täna keerasin lahti ja lasin vasemääret vahele(tea kas määre rikub pukse?),koju oli hea vaikne sõita.Lisaks avastasin,et stabika varda kinnituskeere raamis on saba andnud,autot tõstes rebis ühe poldi välja.Panen mõne laenatud pildi ka.
.1. .2. juuli kruiis
108. POWER CAMP 2010 23.08.2010
Vahetult enne üritust sai külastatud Raimondi(karpa hingeelu tundjat),et vähe pikem sõit ka meeldiv oleks ja raha muudele vedelikele jätkuks.Startisime neljapäeva õhtul juba,Jüri tanklas paak silmini ning Tartus Lõunakeskuse Statoilis uuesti täis.Seda ei usu keegi,ega ise ka veel mitte-16,52L/178KM=9,28 L / 100 KM.
Sai siis käidud veel kaubareisil Lõunakeskuses ning edasi Annimatsile.Peremees võttis väga lahkelt vastu ja saime oma pesa.Täname Sind koos väikevennaga.
Järgmisel päeval käisime Tartus autot pesemas ja Otepääl söömas,Jussi koos kolme autoga saabus ka Oti baari einestama.
Kahjuks "tehnilistel" põhjustel ei õnnestunud Otepää kruiisil oma autoga osaleda(ootas kämpa juures) aga üritus oli väga hea ja soome kolleegidega saun oli super.Nemad võitsid(mind).
Järgmine tankimine jälle Tartus ja seekord oli näitaja veidi suurem-16,7 L/100 KM.Sisaldas ca 1/3 asula sõitu.Seegi pole paha,kui enne võttis 34L.Tallinnase jõudes liikus stabika puks täielikult kohalt ning hakkas lärmi tegema.Suutsin selle täna likvideerida,talvel teen uue kinnituse.
komplekteeritud laud reede hommik,külalised alles hakkavad kodust sõitma esimesed Junior naudib väike poose Jussi & Co . Saabudes jälle Tartust NAUDING Naabrid Nüüd hakkab alles juhtuma...
109. 2010. aasta hooaeg läbi. 20.10.2010
Täna paigutasin oma kallima sooja talvituma.Enne sai pesulast läbi lastud,et viimaste nädalate saaste maha saaks.Pakiruum tühjaks,aknad lahti ja aku maha.Homme vahatan ja määrin katuse sisse,ei jäänud ootama kuniks auto ära kuivab.
Esmalt võtan paagi maha ja kontrollin fuel tank sending unit`i üle(vajadusel uus),käsipiduri tross on pikem kui vaja(veidi modida tuleb,välja mõeldud),esisilla puksid lahtivõtta ja määrida,uued uksetihendid ei pea vett(eriti kõrvalistuja oma)survepesuriga lastes,Tectyliga väike roostetõrje,kivikaitsmega uksekarbid + tiivaääred + originaalvärv peale,pakiruumi el.lukk korda,pakiruumi inerjöör väljamõelda ja valmis teha,uusi amorte vaja(reguleeritavaid),pisivigasid eemaldada(kevadine ruttamine),jne. Seoses pakiruumi planeerimisega panen müüki subwooferi Alpine koos võimuga.Ega kõik ei tulegi meelde kohe,teen nimekirja ja sinna kindlasti lisandub asju aga aega on aimult mai kuuni(Ahtung! Nach Minsk).ABCS`il pole ka hoovi enam asja,seetõttu piilun (märjas unenäos)Power Big Meet`i poole ning lisaks Läti ja Soome üritused.Loodame Jõulumehe peale,et me usaraua omanikud unustusse ei jääks. :o)
Veidi statistikat ka:läbitud 2602 km / 1616,8 miili(ca 4 kuud),keskmine kütusekulu 23,80 L /6,288 gal(kui ei eksinud,sisaldab käivitamised regullimised ja normaalsed sõidud).Remontisin ainult lahti tulnud stabikat ja määrisin esisilla pukse.
1.müügis 2.müügis 3.müügis 4.müügis 5.müügis
110. Niisiis! 05.11.2010
Paak käis maas ja viga minus,paagi + klemm oli värvine,ei puhastanud ära.
Vahatasin auto sisse ja käisin Mr.Cap jutul,vist läheb kevadel kaubaks.
Olude sunnil võtsin käsile korrastus tööd.Kuigi peitsin raadio armatuuri alla,tegin sellele katte ja alustasin pakiruumi sisustamist.Pakiruumist pildid alles shabloonidega(lainepapp).Nende taha peidan õlid-keemia-kaltsud-jne.,mis olid suures rohelises kastis.
Inetu ehitis,mis ei lähe kokku auto sisuga. Poolik projekt Uuus käigukangi nupp,Vana tööriista käepide(sääst  ca 10 eur+ saatmine) Loodan et tuleb viisakas. Nii ta seisab(pukkide mõte Anryolt),alla mahun ja muud kõrgused käepärased) Sel aastal tööriistad käepärasemalt . Vajab tumedamaks peitsimist.1. ....2.
111. Laupäeval vennaga teha võib kõike... 08.11.2010
Kuna vennaraas oli käepärast,sai läbiloksutatud rool ja kõigutatud loksutatud autot,et käginad üles leida.Ma lesisin auto all ja veli siis väänas mu kallimat.Leitsin roolikarbil,väljatuleval võllil,lõtku ja häälttegevad ülemised õõtshoova puksid.Tea kas kolled kuivatavad neid,mul pole katet ka nende peal.Siis sai eemaldatud klapikambri kaaned ning puhastatud "kohvist".Peab katsetama originaali sarnast tuulutust vist,et saada seda läga vähemaks.
Täna saagisin vineerist detailid pakiruumi ning lõikasin sobivad tükid vaibast.Pean veel nuputama kinnituse ja avad nendesse katetesse,kust kaudu hakkavad asjad sisse-välja käima.
Vasak pool Parem pool(läga rohkem) Kaante sisemus Vineerist detail Vineerist detaili ja vaiba sobitus 1. 2. Originaalis on ratas nii. Kasutasin fantaasiat ja käepäraseid materjale.1. ...2. ...3. 4. 5. 6.
112. Pakiruumi möbleerimine valmis. 20.11.2010
Läks aega aga asja sai,enamus ajast kulus detailide otsimiseks ning väljamõtlemiseks.Osta oli vaja liimi,akna sulgurite südamikud ja polte.Liimina kasutasin Kiilto kontaktliimi "TIXO"(140 EEK),südamikud(a`9 eek,5 tk) ja poldid Baltic Boldist(4 x 3,92 eek + 10 x 4,04 eek).Liim haiseb hirmsasti isegi kui liimitud sain,detailidele määrisin liimilabidaga(16 eek).
Nüüd pakiruumis istumise tunnid täis(valgustust ei mõelnud välja),kolin nüüd salongi või jälle auto alla,eks homme otsustan.
Peitsisin detailid ära(päris palju) Esimene liimimine tehtud. Vasak paigas koos luugiga. Tagumine külg. Väike tjuuning kah. Selline ta sai.1. Selline ta sai.2.
113. Jahutusvedeliku kadumise põhjus leitud. 06.12.2010
Paari nädala jooksul olen tegelenud puitdetailide lakkimise ja maha kraapimisega,lisaks sai pikavõitu kässari tross "parajaks" tehtud.Baltic Bolt`ist 4 trossilukku(roostevaba a`25 eek) ja kombes,trossi pinguti oli olemas.
Sai külastatud härra Erkkit(tuulutus probleemiga),ning tänu Tema abile leitsin lekke ülesse.Sai jahutussüsteemi rõhk sisse löödud,eelnevalt klapikambri kaaned maha,ning hakkasin lambi valgel kaani uurima.50 minutiga kukkus rõhk 0,2 bar.Piiludes tõukuri avadest sisse nägin rohekat vedelikku ja leitsin ka lekke koha.
Täna alustasin mootori eemaldus töödega.
Trossi modimine Abiline. Õli oli selline karteris(ok) Trossilukud Rohelised tilgad näha! Termostaadi juures oli roostene,süsteemis puhas vedelik
114. Mootor jälle maas :o) 10.12.2010
Sai mõned õhtud sebitud ja mootor maas,seekord üksi.Esimesel korral oli peavalu tunduvalt rohkem,seekord pidin kvaliteedile rõhku panema,et asjad terved ja kriime poleks.Täna eemaldasin käigukasti ,starteri ja sisselaske kolle.Selle all oli nukker vaatepilt,lisaks kahtlane triip mootori plokis(samas silindris kus leket nägin).
Homme doonori järgi ja siis näeb-kuuleb mis asjast saab.
Oli vahel... ... ja juba maas. Enne kasti eemaldamist turbiini poldid lahti!!! Õli avariianduri asukoht. Pilt mälestuseks,kus mis olid. Osad sisselaske poldid roostes,osad tosoolised-õlised.1. ...2. ...3. ...4. Kahtlane triip plokis,selles sil. olid ka tilgad. .2. .3. .4.
115. Doonor kodus ja nüüd ootan Jõuluvana.:o) 13.12.2010
Sai siis laupäeval kihutatud mootori järgi ja tagasi sõita oli uhke(Berlingoga)sest ees oli R4 ning taga V8.Ilmaga vedas,sest Tallinna tagasi tulles hakkas lund sadama.Terve õhtu käed värisesid nagu oleks eelmisel päeval hirmsasti pidutsenud.Eks see motovärin oli.
Täna eemaldasin liigsed detailid mootorist ja sai rellakaga kallale mindud,pean vist kuhugi pesulasse minema,saab vanast õlikihist lahti.
Kui keegi piltidelt näeb endale vajalikke detaile,andke teada!
Selline kolakas mu ...2. ...3. ...4. Lisaseadmed Jätsin patsiendid sõbrunema. :o) .2 .3 .4 .5 .6
116. Ja Jõuluvana lubas tulla! 07.01.2011
Sellega seoses sai mootor paigaldatud "kiirabisse" ning trotsides tänaseid ilmastiku tingimusi,kihutasin koos väikevennaga(tuli kätt hoidma)"reanamatsiooni"(Erkki Engineering).Peale läbivaatust selguvad detailid ning edasised plaanid( pikemaks läheb midagi kindlasti!);o)
117. Diagnoos. 10.01.2011
Nii,mootor lahtivõetud(Erkki Engineering)ja olukord siis selline,et plokk vajab puurimist,pead(1,9"/1,5") lähevad tegemisse.Peadel ei muuda midagi vaid tavaremont.Mootor oli kulunud oma piirini,et just õige aeg temaga tegeleda,kolvid kulunud,saaled nutused.
Kui kellegil vaja väntvõlli(vajab lihvimist aga sirge),starterit,veepumpa,vaakumpumpa,roolivõimendi pumpa,bensiinipumpa(see praktiliselt uus minu vanalt mootorilt),jagajat koos süütepooliga,andku märku.Jubinaid mootori küljest on veel.
Veepump ilma võlli loksuta-lõtkuta Generaator,peaks toimima. Generaator.2. Starter Starter.2. Jagaja ja süütepool Roolivõimendi pump Vaakumpump ja ?. Muu kola Rant on lausa näha silindrites Pead Nukkvõll ja kolvid-kepsud Saaled
118. Lammutasin veidi vanat mootorit 11.01.2011
Võtsin täna vanal mootoril pead maha,kõik paistis ideaalne,silindrites hoonimis jäljed näha.Plokikaane tihend vägas heas korras,hüdrotõukurid peaegu uued aga kõik läheb vanarauda sest pragu plokis on fakt.Tegin ka lähedamalt pildi mida varasemalt ei näinud hästi.Arvan et väntvõll on ka korras aga nukkvõlli kohta oskab öelda spetsialist peale mõõtmist.Nookurid-tõukurid lähevad vanast mootorist sest need olid puhtamad ja vähem kulunud,vist klapivedrud,kübarad ning poolkuud ka.Puhastasin veel mootori kronsad,keti ja karteri kaane ning kruntisin üle.Värv tuleb ikka sinine.
Vasakpoolne pea. Paaritud silindrid Paaris silindrid Parempoolne pea Kaks pragu(zuumides näha,mustus äärtes) Silinder veidi suuremalt,tahma piiril ranti polnud.
119. Näärivana käis täna külas. 14.01.2011
Mõni päev tagasi selgus,et mõlemates peades on praod klapipesade ääres(tundusid olevat pindmised)ja jahutusvedelikuna kasutati vist kaevuvett,sest kaante veesärgi avad olid väga pisikesed enne puhastamist(sellest vist ka praod,jahutus jäi väheseks).Seega tuli pead mahakanda kah.Loodan,et plokk korras ning ei valmista sürpriise peale esmast käivitamist ega sügava pensionini välja. :o)
Järgmisel nädalal läheb plokk koos kolbidega puurimisse-hoonimisse ning siis algab juba komplekteerimine.Näärivana käis minul külas ja külastas ka Erkki Engineering kuhu jättis uued kepsud,kolvid,rõngad,saaled,Edelbrock`i alupead(2,02"/1,6"),väntvõlli.Nii head vana-aasta(vana kalender)õhtut pole mul olnud!
Disainisin veel värviga rihmarattaid,karterikaant ning kronsteine.Kahjuks metallikvärvi polnud(vana mootor),sai võetud tavaline mootoriploki värv,nüüd toon nagu Belaruss traktoril.
Pragu klapipesa äärel ja plokil pragu .2. Väntvõll Kepsud Kolvid Saaled,rõngad ja ? Kaan alt ... ... ja pealt Sinine nagu Belarus traktor .2.. Need vidinad kroomvärviga(aerosoolis) tehtud Sellised nad said(kaka) ja natuke rahvusvärvi alumisele rihmarattale
120. Kõik müügiks! 17.01.2011
Seoses sellega,et paljud (mõned)detailid ei sobi uute kaantega,lähevad müügiks klapikambri kaaned,sisselaske kollektor ja bensiinipump.Esimesed Edelbrock-i toodang ja pump(Gates 6626;MÜÜDUD).Kaantele tuleks uued tihendid osta aga võin ka vanad kaasa anda.Hinnaks sooviks 50+99+20(müüdud)euri.Kui kellegil on omad visioonid andke teada.
Homme peaks mootor reisima soomemaale(R-Koneistus),kus saab omale uue hingamise ning kõik läheb tasakaalustamisse.Erkki mootoritega pole äpardusi olnud aga ma olen selline hädapätakas,kelle käes võib imesid juhtuda(ja kipub ikka juhtuma).Seega täiskomplekt.Lisaks müün oma sbc 305`pealt kaaned(87.a,casting numbri panen hiljem) ja väntvõlli.Lasen selle enne üle kontrollida,et mõõdud oleks teada.
bensiinipump-20 eur .2. kaaned-100 eur,kaasa topelt kompl.polte sbc 305 88 a.Chevy Van roolivõimendi pump(laagri loksu pole)
121. Tegin pesa mootoriruumi. 28.01.2011
Seoses mootori puudumisega tegin endale pesa mootoriruumi,küll salongis saab veel istuda(pakiruumis veetsin ka nädalaid).Puhastasin liigsest kaitsevahast,sättisin juhtmeid ringi ja üritan teha porikaitsmeid õõtshoobade kohale.Veel vaja väljamõelda el.bensiinipumba juhtmestik ja torumajandus.Torukolled läksid suve jooksul juba altpoolt rooste,seega otsustasin nad liivapritsiga puhastada(õigemini Erkki soovitas)ja värvida külmtsink värviga üle.Külmtsinki soovitas mulle Sepp-Sepp juba möödunud suvel.Siis tekkis mul kahtlus akende sobivustes,tegin kollede avadest shablooni ja Erkki juurde peade peal proovima.Kolled olid kohati ebatäpsed,"Multidremmel" kätte ja käiakivi kulutama.Viis tükki kulutasin ära.Täna sai viidud liivapritsi(Akadeemia tee 155)ning homme kätte(20 euri).Õhtul sai läbi astutud Erkki Engineering`ust kuhu oli saabunud hulganisti meeldivaid vidinaid:puuritud-hoonitud-tasakaalustatud mootor,nukkvõll koos hüdrotõukuritega,sisselaske kollektor,õlipump,plokikaante poldid ja vist oli veel midagi.Väga lahe!Sinna viisin värvitud karteripõhja,jaotus hammasrataste kaane,sinise värvi plokile ja nookurid-tõukurvardad.
Homme üritan porikaitsmetega lõpetada ja mõned juhtmed kinnitada ning siis peaks hakkama tegelema kriuksuvate õõtshoobade puksidega.
Minu Kollektori viimistlus.1. Kollektori viimistlus.2. nendest peaks saama porikaitsmed Paagi tuulutuse modimine.1. Paagi tuulutuse modimine.2. Puuritud,hoonitud,freesitud.1. Puuritud,hoonitud,freesitud.2. Edelbrok # 2102 Edelbrok # 2102 tehnilised andmed Sisselase.1. Sisselase.2.
122. Juba veebruar! 02.02.2011
Porikatetega ühelpool,vaatasin ja otsustasin õõtshoobade puksid jätta rahule,kuni mootor peal.Jamasin paar õhtut juhtmetega,lõhkusin ühe vaakumvooliku(kõvaks oli läinud) ära ja sain bensiini pumba toite peaaegu valmis.Erkki Engineering`ut külastades selgus,et olin juhtmed vales suunas pannud minema. :o) Nüüd jälle tegevust.Seal sai ka oma auto mootori taassündi fikseeritud, hakkab ilmet võtma.Ta küll pisike võrreldes taamal oleva auto mootoriga aga minu jaoks piisab.
Vana mootorit eemaldades ei teinud jälle pilte,ohh see ju elementaarne,nüüd ei mäleta millistes aukudes osad poldid käivad ja palju seibe oli osadel poltidel vahel.Ei õppinud ma auto kokkupanekust seda veel,vaja vist üks auto veel lahti-kokku panna. :o)
Liivapritsitud kolled Külmtsink värvitud.1. Külmtsink värvitud.2. Hele tsinkspay(WÜRTH) Tere elekter. Mu silmarõõmu Mu silmarõõmu .3. Pisike mootor suure mootori taustal Veidi tihendeid lisaks 5.veebruar.1. 5.veebruar.2. 5.veebruar.3. 5.veebruar.4.
123. Vana mootori lahkamine. 06.02.2011
Kuna eile sai laenatud Erkki Engineeringust õlifiltri võti ja balancer`i tõmmits,siis lahksin mootorit usinalt.Kahjuks alustasin hilja ja ei jõudnud lõpuni.Vända pikilõtk oli ca 1-2 mm,nukkvõll ei loksunud aga väga vabalt tuli välja,kepsude poldid olid väga erinevate jõududega kinni ning raamide omad ka.Jaotuskett oli täitsa lõtv,saaledele ei oska hinnangut anda,eks tassin Erkki juurde ja palun hinnata(vänt,nukk,kepsud,kolvid).Välimuselt on kolvid nagu uued,rõngad lahti.
Homme lõpetan selle töö ära ja siis jääb plokk vabaks laua tegijatele,otsustasin jätta koju olemasoleva männipuidust laua.
Heade riistadega on meeldiv toimetada. Õlipump.1. Õlipump.2. Mootor alt.1. Lõdva kett Veidi emulsiooni alumisel rattal Nukkvõll 1. ja 2. kepsu saaled Väntvõlli kael 1.silindri kolb Üritasin silindrit pildistada
124. Vana mootor-rahu tema põrmule. 07.02.2011
Täna sai mootori lahtivõtmine lõpetatud ning Erkki juures käidud kolbide-kepsude,nuka ja väntvõlliga.Nukk õhtal,sest bensiinipumba ektsentrik oli kulunud(vagu sees).Väntvõll stock,vajab vaid uusi saalesid ning kolvid koos rõngastega head.Sõrmed tuleb vaid välja pressida,puhastada pinnad ja kokku tagasi.Õlipump (samane mis uues motos,oleks varem vana lahti võtnud)väga hää.Piltidel nähtav kollane värv saaledel pidi olema saale praak(vasekiht välja kulunud),sest vastas pool oli ok ja saaled polnud veel sissetöödanudki.
Käisin ka Hydrosckandis käigukasti jahutuse asjus.Mul ammune soov vahetada välja torustik ja täna sai teoks,vajalikud stutsid-voolikud- klambrid sain ning kasulikke nõuandeid pealeselle.Igati tegus esmaspäev,sinist värvi polnud kuskil. :o)
Raamsaaled(1.,3. ja 4.) Dekomplekteeritud.(R.I.P.) Vasemal radikale,paremal käigukasti. Käigukastil küljes(kollased on vanad) Kolvid-kepsud ja õlipump(müügis) .
125. Made by Erkki Engineering 12.02.2011
Täna astusin enne "kallima" juurde minekut EE-st läbi see viis suu kõrvuni,kena oli näha komplekteeritud mootorit.Uus mootor on välimuselt palju ilusam kui vana aga kahjuks pean vanu asju sinna lisama(gene.,roolivõimendi pump,vanad kronsad).Tulevikus vahetan need ka välja,et Erkki komplekteeritud mootori ilu oleks täiuslik.Täna valati sisse õlid ning spestvärgiga löödi õlikanalid libestit täis.Klapikambri kaaned on ilma kirjadetta ja poleeritud.Tõukurid said ka uued sest vanad jäid lühikeseks.
Mootori koostamiseks määre. Sissetöötamiseks õlid. Õlirõhk 4+ bar Läikiv kaan. . . Made by Erkki Engineering(2) Made by Erkki Engineering(3) Made by Erkki Engineering(4)
126. Niisama pole ka oldud. 23.02.2011
Viimasest sissekandest on veidi jääd merre voolanud aga tegevusetult pole kah oldud.Moootori sünnipäevaks võib lugeda 16.02.(Erkki parandab,kui valetan).
Autol puudus ohutulede nupp(kruvi oli),nüüd on ilus(minu arust)kapiukse nupp,lisaks sai tuunitud iluvõre,paisu- ja aknapesu paaki.Kuna mootori sünnikoduks on Erkki Engineering siis sai iluvõrel asetsev Chevrolet kiri punase ja kolleegide arvamust arvesse võttes iluvõre võrk musta värvi.Läksin muidugi hoogu ja kroomi jäi ainult välisraami jagu.Sai meisterdatud eur-alusest mootori transpordi pukk,kui lisada mõned prussinurgad,siis võiks laenutama hakata.Ehitasin selle vanat plokki modelliks kasutades.Visates koormarihma üle,jääb päris kindlalt paigale ja karteri kaan ei puutu alust.
Sai veel tellitud US-Partsust Carter elektriline bensiinipump,millele koha leidmise ja installimisega tegelen teist õhtut.Kinnitan tagasilla tunnelisse raami külge,enne pumpa on veel filter.Kronsa painutamisega tekkisid väiksed praod,mille Erkki sujuvalt keevitusega likvideeris ning tsingitud-keevitatud pinnale värvkatte kandmisel on detail valmis oma kohta võtma.El.drelliga mahtusin täpselt puurima avasid kronsale(1cm läks kütusetorust mööda,ei teadnudki)ja poltide paigaldamiseks kasutasin kirjaklambrit,sest käsi ei mahu raami ning kere vahele.Lisaks eemaldasin autolt vaakumi kanistri,sõidan ainult suvel ning vaakumil töötavaid lisaseadmeid autol pole.
Mootor jõuab koju siis kui üks väike projekt valmib,sõltub kõik väikevennast. :o)
Ohutulede nupp Edevusel pole piire Modell ja eur 1/3 karpi 4 tolliseid naelu läks Liigne Edelbrock Performer.1. Liigne Edelbrock Performer.2. Nii palju on ruumi auto all  .... ...et paigaldada sinna... ... bensiinipump Carter P4070
127. Roomamine auto all 27.02.2011
Sai kaks päeva roomatud auto all,bensiinipump paigaldatud ja tagumised amordid vahetatud.Tagumised amordid olid õhuga ja kuna eemaldasin kõik liigse elektrijuhtmestiku-lisa vidinad,siis vahetasin ka amordid.Möödunud suvel oli päris pehme sõita(trammiteed),nüüd kindlasti veidi jäigem,alla läksid AB-st ostetud Monroe Sensatrac(piiratud eelarve).Bensupumbaga oli ka jamamist palju,ei näe,ei pääse lähedale ja mutrid kippusid kaduma.Üks mutter tuli jälle paigaldada kirjaklambriga,sest olin paigaldanud kronsa liiga raami ääre lähedale,näpud ei mahtunud vahele.Peale kuuetunnist nihelemist alla ja välja sai asjad tehtud ning nüüd jäääb oodata vaid käivitamist,et kontrollida üle voolikud(lekked).Järgmisel nädalal peaks mootori aiste vahele tooma,et jääks aega ootamatute probleemide lahendamiseks.
Vahetusse läksid ka õhufiltri kaaned,sest Edelbrock`i kirja mootoril piisavalt ning Erkki soovitusel sai US-Parts`ust Mr.Casket MRG1480 14" X 2"(pole vahetükki tarvis) ostetud.
Liigne(müüdud) õhufilter,peale läheb kirjadetta Vana amort  Uus-Sensatrac Bensupump lõpuks omal kohal.
128. Pisiasjade esmajärjekord. 11.03.2011
Eriti asjalikku pole teinud aga akukaablid,generaatorijuhe ja põhitarbijate kaabel sai mehisemate vastu välja vahetatud.Aku kaablid sai ostetud Akukeskusest(Madzdaabiga ühes hoones Akadeemia teel,vist oli 50 mm2),teised Noorest Tehnikust(8 mm2 ja vist 28 mm2).Vask maksab palju aga elektronide voog peaks paranema.Varem oli autol mustavärvi + kaabel ja genekal liialt peenike(ja kole).Kokku läksid maksma 30+18 euri(sh. kaablikingad).
Veel olen jamanud raadio katte ja akende lülitite raamiga(lakk peale ja jälle maha),ei saa ikka ennast rahuldavat tulemust.
Mootori tuuning sai lõppviimistluse,jäänud ainult PCV ja breather`ile avad teha ning pesukäsna täis toppida(Prisma,86 senti pakk,3 tk sees).
Üritan veel lahendust leida GPS-ile,armatuurile ja klaasile ei soovi,lisa auke ka ei taha,mingid ideed juba on aga selle teostamiseks peab mõned õhtud autos istuma ja kohvi luristama.
Positiivne ja negatiivne Põhivoolu kaabel(punane vana,pruunikas uus) Generaatori vana ja uus kaabel Pesukäsn õli sidumiseks tuulutuses
129. Ta saabus tagasi mu juurde... 16.03.2011
Täna tõin mootori ära ja sai ka kohe vahele siirdatud(kahe mehega).Kasti saan vast ise otsa ja ülejäänud on aja küsimus.Sai ka navile kronsa valmis lõigatud ning värvitud.Loodan et kahe nädala jooksul on hääled sees.
Navi kronsa ja toorik.1. Navi kronsa ja toorik.2. Selline ta sai(turvakett) Siin ta nüüd on(kodus).1. Siin ta nüüd on(Erkki Engineering).2. Ettevalmistused siirdamiseks Pole lihtsalt sõnu! :o) Hakkan klotsidega mängima Roccla ja puit aitavad käigukastil koha leida Käigukasti kinnitamine.1. Käigukasti kinnitamine.2. Selline ta sai.2.
130. Visalt edeneb. 24.03.2011
Käigukasti üksi alla ei saanud,pidin vennaraasu appi paluma,kuna oli vaja tõsta ja jälgida aukusid ja mõõduvarda toru.Sai ka kolled paikka pandud aga auto oli maapinnale liiga lähedal ja libedalt see ei läinud(värv kannatas).Edasi olen majandanud enamvähem iseseisvalt,abi olen saanud probleemide esinedes Erkki Engineeringust(veepumba rihmaratas oli ca 1,5 mm seespool vändarattast ja head nõuanded.).Paar õhtut jamasin küttetoruga(voolikut ei tahtnud ja suure raha eest osta ka ei raatsinud)+ karteri tuulutus vooliku asendasin vasktoruga.Veidi teistmoodi kui kõigil.Geneka sain paika peale rihma vahetust poes(pakendis oli esialgselt pikem rihm) ning roolivõimendi pump sai oma koha peale kollede pingutust.Kollede pingutamiseks tuli Stokkerist ostetud 6-kantvõti lühemaks lõigata ja ära käiata,et saaks polte kinni keerata.See õnnestus,võti järgi ei andnud.Alupeadesse on polte ikka hirm keerata,vaata keerme puhtust ja pingutamisega olen arg,äkki keeran üle.Hydroscandist sai mõned meetrid erinevaid voolikuid,O-tihendeid,stutse ja voolikuklambreid ostetud.
Tegelikult hakkab asi ilmet võtma,õnneks pole lumi veel kadunud.
Kolled paigas. Kütusetoru. Sobitamine. Torud,trossid, rihmad ühendatud.1. Torud,trossid, rihmad ühendatud.2. Torud,trossid, rihmad ühendatud.3. Nende vasktorude vahele tuleb veel bensufilter aretada. Vabadussammas sobib sinna(poolik projekt)!
131. Graafikust maas aga 30.ndaks vist saab. 16.04.2011
Minski sõit jääb ära,oma autoga ,kuna ilmataat ja minu tegemised ei ole ajale järgi jõudnud.
Tehtud töödest ka veidi.Roolivõimendi torustikus olev andur sai vahetatud poldi(Baltik Bolt,UNF) vastu,mille tihendamiseks kasutasin keermeliimi.Siis sai veidi juhtmeid peidetud tühja kondiradika kopsikusse,küünlajuhtmete klambrid paigaldatud(varem polnud,sain doonori pealt) ja Us-Parts`ust lisa ostetud.
Tegin ka kauaaegse võla ära,käigukasti talale süvendi väljalaske toru jaoks(Hr.ROKIPEER auto järgi),abiks jälle Erkki Engineering keevitamisel ning tänud Erkkile sobivate lõdvikute leidmisel.
Sai vahetatud pidurivõimendi vaakumifilter(Us-PARTS,väga odav vidin ja sisaldab sütt),paigaldatud porikaitsmed õõtshoobadele ning tegeletud veidi porriga.Nimelt sai väheste ressursidega rool 1 sm paksemaks tehtud roolikattega(FIXUS,paar euri)ja tegeletud lipuvarrastega,mis kinnituvad klaasipesurite aukudesse.Selline jamaga sebimine võtab aega,sest teed mittemillestki midagi ja pärast pole ikka rahul.Täna (15.04)vahatasin katuse jälle üle(peale sügist) ning nädalavahetusel kerge vahatus(auto oli kile all)
Jäänud on veel(loodan)aku tuua Akukeskusest(laadimisest või uus),T/P käsipiduri tross regullida,aku kinnitus teha,bensiinipumba juhe ühendada,radika alumine lõdvik saada-paigaldada,käigukasti ja jahutusse vedelikud sisse,jne...Ning siis ...!
polt ja liim auk.1. auk.2. vana lõdvik sisse .1. .2. doonorilt hoidjad hoidjad paigaldatud.1. hoidjad paigaldatud.2. tükikene välja sobitatud ainult õhu jaoks(sisaldab sütt) parempoolne porikumm vasakpoolne porikumm porr lipuprojekt! originaalvoolik on täpselt 16 cm mööda hydroscandi voolik selline ta on ilma alumise lõdvikuta(kurb)
132. Laupäevane ehmatus ja pühapäevane rõõm! 17.04.2011
Laupäeval sai alustatud ülemise lõdviku vahetamisega,Hydroskandi voolik vs El`Camino(Gates 20827)voolikuga,mis sobis nagu lusikas suhu.Suurimad tänud Erkkile,tal vedeles see minu ootel riiulis.:).Siis sai veidi bensupumba elektriga tegeletud ning surveproov tehtud.Pump teeb harjumatult lärmi,eks mootorihääled taltsutavad teda.Ca 20 sekundit põrisemist ja kuulen,et miskit lädiseb.Süüde välja ja kõhuli auto alla,voolikute ühendused pidasid aga lainetas karbussi ümbrus ja mootori alune(F..K!).Kiire kõne Erkkile ja edasine tegutsemine teada.Karpa ja küünlad maha,karbuss tühjaks kallata ning kontrollida nõelklapi pidamist.Kõik toimis,õhtul sain Erkki käest manomeetri ja kuhjaga nõuandeid,mida pühapäeval teha.Tänu Erkkile sain ka tunda ,et big is better.Mina antsin oma sõrme vist ka kuradile,tundes hp-de mõju selgroole.:o)
Täna ühendasin manomeetri vooliku otsa ja kõik õige,veidi üle 0,4 bar`i ning karpa tagasi asetamisel ei lekkinud miskit.Seega olid ujukid võllipeal kuivand ning ei sulenud klappe,sellest ka uputus.Hea et niigi läks aga ehmatus oli ikka väga suur eile,tegutsemise isu võttis kohe ära.
Tänud ka "Antennimehele" operatiivsele reageerimisele peale eelmist sissekannet ning aku tuli ka uus soetada sest vana mahtuvus oli 44% peale laadimist.Akukeskus tegi meeldiva hinna 75 Ah 720 Aen akule ning aku kinnitamiseks kasutasin trossi,trossilukke ja trossipingutit.Minuarust tulemus sai hää ja kindlalt kinni kah(kuigi eemaldus-paigaldus nigel).Veel sai vasak tagumine uks ja parem tagumine kässari tross regullitud.
GATES 20827 75 Ah 720 Aen 12 v Käepärane materjal aku kinnitamiseks. Paigas.
133. Suur Reede! 22.04.2011
Kuna õigeks ajaks Gatesi voolik usamaalt kohale ei jõudnud,tuli käivitada varuplaanid.Erkki Engineeringust tuleb ikka häid mõtteid ja vajalikus mõõdus voolik oli tunniga olemas(Automeister).Mõtlesin juba originaalile vedru sisse installida(Hydroscand)aga see mõte jäi varuplaaniks.Sai veel Lipuvabrikus käidud lippude järgi(USA,FIN,LV) ja Chevy lipp lisaks tellitud.Kuna mul oli lipust vaid pilt ja neti aadress,siis faili tegemine tõstis veidi hinda aga hobiga tegelemine polegi odav.Lipuvabriku töö on täitsa asine,soovitan soojalt oma kavanditega sinna minna.
Mitu õhtut mõtlesin ja vaatasin kas kõik kinni aga täna avastas Erkki et üks voolik oli kinni keeramatta(õnneks salongiradika oma).Eile õhtul sai auto ehitud U.S.A.lipuga(vist kõik valmis)ja lükatud remondipesast välisukse juurde ootama seda õige magusat hetke.Ja täna hommikul tuli see meeldiv kõne milles Erkki teatas,et võiks käivitada.Ma olin jõudnud juba kolm kruusi kohvi ära juua(ärevusest,et kas olen teinud kõik ära).Sai lükatud auto kevadet nautima,akujuhtmed külge ja starterit.Oi see oli ilus,käivitus kohe ja hääl!Veidi aega töödates tekkis kõrvalheli,mis osutus starteri distantspuksi kokkupuuteks hammasvööga.Nimelt pole starteri kinnituspoltide avad täpsed ja korpust annab liigutada mingis vahemikus ligemale-kaugemale hambumisest.Sai tehtud Erkki soovitusel vahetükk ploki ja starteri vahele.Sellega jamasin paar tundi ja siis tuli terve tiim(EE)autokäivitamist jätkama.Nüüd sain ka mahti nautida summutitest tulevaid helisid.VAU.Erkki vallatles veidi mu kallimaga,uskumattu milline auto on võrreldes varasemaga.
SUURED TÄNUD ERKKI ENGINEERING!
Ise läksin autoga hiljem väiksele spatseerungile(tankla,vend,õlunaad poest),krt pedaalile pean installima klotsi alla.
Näpp on vist kuradile antud(big is better).Väga suur reede oli.
Lõdvik Automeistrist. Paigas ja vesi sees. Vist on valmis? SUUR REEDE! Väike vallatus.:o) Vabaduse projekt peaaegu valmis.
134. Ametlik kütusekulu. 08.05.2011
Sai siis Suurest reedest kuni tänase hommikuni linnapeal "kruisatud" ning hommikuse tankimise järel andmed järgmised:274 km/68 l = 24,81 keskmist linnas.Ega see jalg väga kerge polnud,tagasi hoidis vaid teadmine uuest mootorist.Peale tankimist sai starditud Pärnu linna vaatamisväärtusi kaema ning tagasi.Kuna mootor toores ja soovitused Erkkilt kasutada maanteel 3.ndat käiku,sai ka nii tehtud.90-100 sõites olid pöörded 2,0-2,3K RPM.Vana mootoriga oli ka rekkast möödasõit peavalu,nagu sõidaks ise rekkaga aga nüüd 90-st kiirendada polnudki nii hirmus.Igaksjuhuks käikudega manipuleerima ei hakanud ning pedaali põhja ei tallanud,pedaal on küllaltki tundlik.Tagasijõudes sai väike tiir linnapeal tehtud ning jälle tanklasse:298 km/43,77 l/ 14,68 keskmist.Pole paha,kui kasutada veel OD-d + lukku võivad pöörded langeda 1300-ni ja kütusekulu ...(?).Need andmed tulevad vist suve keskel.Kiirendusauto ta pole aga võrreldes vana mootoriga sõitu ja tänapäeva on vahe tuntav mäena.Peale sõitu sai mootoriloojat külastatud,et kuulaks kõrvalisi helisid,häälitses vaid PCV klapp ja ülejäänud -OK.Jälle pean kiitma tegijat-Erkki Engineering.
Mootori läbisõit ca 580 km.
135. Elu Nagu Ameerikas 2011.+ jamad. 24.05.2011
Sai nauditud väga meeldivat üritust ning kruiisi lõpus("kummivilistamise" katse järel,ei oska veel seda absoluutselt teha)hakkas mootor värisema,nii tühikäigul kui pöördeid tõstes.Esimene mõte-pingutasin üle!Kuid uuesti käivitamisel töötas juba normaalselt,vahest õrnalt väristades ja koju jõudes normaalselt.Esmaspäeval tuli pöörduda(kõrvad lontis) Erkki poole,millest peaksin viga otsima,kolinat(saaled) nagu pole.Hüvad nõuanded saadud asusin täna tegutsema,küünlad maha,enamvähem kenad aga erinevus parema ja vasaku poolte küünaldel.Ja siis avastasin 6.silindri piibu kahjustused,piip oli vastu kollet ja praktiliselt läbi põletatud(kristalliseerunud).Aitas jälle Erkki Engineering,leiti mulle vanadest varudest sobiv juhe ja sain auto tööle.Veel täheldasin Pärnu sõites(90 km/h)et kast ei suuda otsustada millise käiguga sõita,kiiremini polnud probleeme.Erkki õpetuste järgi sai ka käigukasti tross regullitud,eks homme lähen linnast välja proovima kas sai parem.Küttekulu ikka sama ehk 25/15(linn/trass).Tuleb teha visiit hr.Raimondi valdustesse.Tore on sõita usarauaga(mitte lollustega tegeleda!):)
1 silinder 3 silinder 5 silinder ja edasi sarnased Värina põhjustaja.1. Värina põhjustaja.2.(6.silinder)
136. Väike aruanne tegemistest. 02.07.2011
Enne Saulkrasti üritust käisin autoga Raimondi juures,et maantee kulu väiksemaks saada.Läksid sisse kõige nõrgemad moditud vedrud ja ujukite tasemed said paikka(erinevus oli 2 mm).Seetõttu oligi erinevus vasak/parempoolsetel küünaldel.Nüüd maantee 13,88,linn ikka sama(isegi rohkem,ca 27).Us-Partsus sai vahetatud öli+filter ning esisild määritud.Ülevaatuspunktis sain keerata,aparatuuri kasutades,näidud ka paikka.Nüüd pole küll lennuk aga vähemalt asjad paigas ja käivitub hästi ning foori taga seistes pöörded ei lange.
Sai veel käidud keevitamas väljalaset,väiksed näpukaid kõrvaldamas ning sillaregullis(v/e rattalaagrit pingutasin).Kohaks valisin M.Murakas firma Prorehv OÜ,sest temal 3D stend.Autol polnud kokkujooksu,ühel rattal oli pikikalle lubatud piiril ja rehve balanseerisin vist 2a.tagasi(kokku 58,90).Roolitunnetus läks palju paremaks,pole enam raske.
Sel nädalal kukkus laepolster alla,mida suure armastusega olin teinud ja ei raatsinud kohe nööpe panna(turvalisuse mõttes).See Noores Tehnikus müüdav liim ei kõlba ikka selleks(lae jaoks).Õnneks oli ainult lae esimene osa lahti,pidin eemaldama päiksevarjud,peegli ja esiklaasi sisemise liistu.Astusin jälle samasse ämbrisse ning liimisin sama liimiga aga turvalisuse mõttes surusin lakke dekonaelad(eelnevalt modides).Loodan et peab sügiseni vastu sest lae eemaldamiseks tuleb lammutada kõvasti:istmed,turvavööd,hunnik liiste
137. Küünlad ja juhtmed. 22.07.2011
Eelmisest sissekandest saadik läbitud ca 800 km,sealhulgas Power Big Meet Västeras(ca.500 km).Auto käitus viisakalt ja ise jäin üritusega väga rahule.See selleks aga kevadel Pärnu ürituse ajal kõrbenud küünlajuhe tuli lõpuks välja vahetada.Sai Erkki soovitusel ostetud lühemad küünlad-ACCEL 0416S ja ostsin uue juhtmete komplekti-ACCEL 7049.Komplekt sama mis ennegi aga kombineerisin juhtmed ümber,et ei oleks sirgeid piipe.Seega jäi kaks vanat juhet.Siit ka väike probleem,tühikäigul väriseb.(?)Kas vanad juhtmed peksavad üle või mõned küünlad ei tööta.Enne töötas mootor väga mõnusalt.
Ja odava otsa kolledega on need lühemad küünlad väga hääd,piibu ja kollede vahele mahub peaaegu väike sõrm.Seega teibitud kollede puhul parim lahendus.Jutt on 305 ja 350-ne 5&6-ndast silindrist.
Eks järgmisel nädalal keeran küünlad maha,et selgusele jõuda värinas.
Juhtmed ja küünlad. Nii suur vahe ka just pole pikkuses. Enne parempool. Ja pärast. Vasakpoolsed piibud.
138. Põhimõtteliselt-kalla ja talla! 27.09.2011
Nu nii roosiline pole just kah olnud,pisiviperusi tuleb ikka ette.Power Camp`i ajal minestas tagaukse klaasitõstuk,viga juhtmestikus,voolu otse mootorile andes sain akna kinni(talvel otsin viga).Tüütas ära sademete sissetilkumine paarimehe uksetihendi vahelt,sai ostetud aknatihend(koduakende) ja probleem lahendatud.Juhiistme turvavöö lukk lõpetas koostöö,Erkki Engineeringust sain abi."Uus rihm" koos lukuga veidi lühem aga ta ei turrita enam istmete vahelt välja ning palju mugavam kinnitada.Ja hooaja lõpu eel sain valmis kohvitopsikute hoidja(moblade,veepudeli jaoks),millest oli puudus juba kevadel.Corvettide sügiskruiisi ajal oli kaaslane päris hädas oma topsiga.:)Homme üritan leiutada tagaistujatele ka midagi sarnast aga sinna sooviti viski & icetea jaoks kohta.Talvel lisandub sütkari koht sellesse kompotti.Mõlemad hoidikud surutakse istmetega kinni,liikumist külgsuunas pole.Kohtumiseni lõunaosariikides.
Edit1:29.09.2011.
Vedelike ja aktiivsete sidevahendite hoidjate valmistamine lõppenud:ette tuli niru,taha veidi parem.Tulevikus pean laskma sadulsepal viisaka töö teha.Õhtu lõpetasin mootoripesu ja võõraste sulgede kleepimise assisteerimisega.Äkki hakkab auto kiiremini sõitma!:)
Edit 2:19.10.11.
Auto hakkas kiiremini sõitma,sain fotofinishist pildi ja kohustuse osta riigiosakuid.:o)
. . . . . Papist proovitükid. Karp valmis. . Kaan kah peale asetatud. Mingi käkk sai valmis.1. Mingi käkk sai valmis.2. Tagumise hoidiku shabloon. Peaaegu sobiv. Korpus koos. Karbi sisemised detailid vaibaga kaetud. Täna(29.9) tõmbasin naha(kunst) peale Kaadervärk seestpoolt. Ah,käib küll! Pilt pimeduses(kõikse tähtsam asi ei jäänud peale) Esmaesitlus pimeduse varjus. :) Teine rada oli parem.
139. Talvekorterisse. 19.10.2011
Tänasega lõppeb liikluskindlustus,seega auto puhtaks ja talvituma.
Hooajal (6 kuud) sai läbitud 5600 km ning keskmiseks tuli 19,19l/100km.
Plaanis kõrvaldada mõningad elektrilised anomaaliad ustes,määrida või vahetada sildade puksid,pakiruumi luuk vajab iluravi,... .
Talvitumise algus.1. Talvitumise algus.2. Klotsid rataste alla,et saaks roomata. Värvi kahjustused. Rooste tahab juba välja tulla (enne taastusravi punnitas ka sealt)
140. Esimesed üllatused. 03.11.2011
Eelmisel talvel oli auto tolmukaitseks kile (kehv valik) , sel korral soovisin midagi õhulisemat. Erkki Engineeringust jäi möödunud talvel silma kenasti kaetud Caddy, seega küsisin sealt soovitusi. Katteks on peenarde katteloor ja saadaval aiandustoodetega kauplevates ärides. Minu valikuks osutus 4,2m x 10m valmispakend hinnaga 9,25 euri. Pikkust on parasjagu, saan hoida avatult paki- ja mootoriruumi.
Nüüd tuli teha valik kas sukelduda auto alla või salongi, valisin salongi. Kõpitsesin veidi topsihoidjat, eemaldasin istmed, sisemise lae ja põrandakatte. Wtf. Vaiba all oli niiske-roostene (vatiin kummist katte all)!? Pean vist veidi pigimatte lahti sulatama, saamaks teada sealset eluolu. Sisemine lagi sai eemaldatud kuna tagumise akna juurest oli ka lahti vajunud. Kisun naha maha ja liimin mingi teise liimiga.
Esiuste tihenditega pean midagi ette võtma, uue põrandakatte peaks vaatama, katusepleki ja tugevdusraamide vahele tuleb kerehermeetikut lasta, mõned liigsed juhtmed eemaldada.
Puhhh, seda on juba liiga palju.
Katteloor 4,2 x 10 m. Uhke värk. :) Istmed jälle väljas. Nahk ripub(nurgast näha). Uued aknatõste lülitid(Us-Parts). Niiskus vaiba all.1. Niiskus vaiba all.2. ja mutrivõtme jäljend. Niiskus vaiba all.3. Vaip alt.1. Vaip alt.2. Juhiistme alune. Juhiistme alune.2. Lagi õnnelikult käes. Üpris lagedaks sai õhtuks.
141.Reaalsusega tutvudes ... 12.11.2011
... sain teada,et Rockauto soovib 150 $ vaipkatte
transpordi eest 960 $;
eestis ei müüda aerosoolpakendis liimi, millega võiks lage liimida(kuumustaluvus väike,ca 50*C);
kõige vajaminevamaid asju tuleb oodata mitu nädalat.
Tegin pakiruumi kontrolli ka ära, eemaldasin külgpaneelid ja vaiba.OK.
Järgmisena kõpitsesin tagumise aknalaua katet ja võtsin käsile sisemise lae.Kuumapuhuriga nahka eemaldades nägin selle töö mõtetust.Tuleb kõik uuesti teha, sest kohati oli poroloon lahti.Kiskusin koos "õpipoisiga" naha ja porolooni maha ning puhastasime siselae pealmise poole ära.Käisin Nevotex`is materjali jahil ning liimide kohta infot küsimas.Sellest visiidist tuli ka otsus-siselae teeb spetsialist.
Kaks õhtut mehkeldasin elektriga,aknatõstukite ja salongi valgustuse lülitite kalade otsimisega.Pean juhiukse akendelüliti(neli nuppu) ostma(ca 60 eurot AA-s,ebay`s 25 $).
Vaiba lapin pigimatiga altpoolt ära,nägin kui hästi oli kleepunud kummi külge.
Pakiruum.1. Pakiruum.2. Komplekteeritud. Nahk eemaldatud koos lahtise porolooniga. Olmeprügi. Kuumapuhur abiks. Pealne puhastatud. Kolm uut materjali. Eeemaldasin juhtmeid. Tänaõhtune segadus salongis.
142.Salongist kaugemale pole jõudnud! 23.12.2011
Põrandakatte lappimine oli jama, kleepisin ainult suuremad praod esiuste juurest (sealt sadas sisse).
Ebay-st tuli lüliti 18,40 euriga (mitte 60,00 AA-s) ning mul oli olemas ka originaalne lülitite raam,siis läks seegi paika akende ja istme lülititele. Juhiukse keskluku lüliti modisin ka ringi sest ei raatsinud 15 euri selle eest maksta. Vana korpus oli hüljanud kroomkatte ja ma olin seda värviga üritanud parandada. Aknatõstuki lülitist jäi korpus üle,sellele tuli puurida väike auguke võlli jaoks ja oligi kombes.
Tegin uue kronsa TV-GPSi jaoks,nüüd saab neid keerata horisontaalselt.
Lagi liimiti 80-ne rahaga (usun ja loodan kõikvõimsale liimile ning ...) ja välimus on 4-. Kohati paistab liimipritse muster välja ning 5 mm poroloon on veidi paks selle jaoks (minu ostetud ja tegija hoiatas ka). Ning nahka ei tohi tagasi keerata lae peale,peab jätma paar senti vabalt (laest suurem), sest kohati jäi liistude paigaldamisel serv servaga. Vingumised vingumisteks, tegelikult päris hää ja kui veel nööbid kah laes oleks. :)
Tööriistamarketist sai ostetud neetmutrid, tahaks ustepolstrite düüblid väljavahetada, sest katte mahavõtmine ei ole mu lemmik tegevus. Vaja veel ilusad poldid valida.
Pudelihoidjaga olen saanud ka lõppfaasi, juhtmed-lambid-pistikud paigaldatud.
Salongi kokkupannes "õnnestus" värvile kraaps tõmmata, õnneks (!) välja ei paista kui just ust lahti ei tee ja vanad päiksesirmid olid lihtsalt rõvedad. Harutasin lahti, lõikasin kartongist uued shabloonid, liimisin porolooni ja naha ning nüüd vaja suvalist kingseppa külastada, et lasta serv õmmelda.
Praguline vaip.1. Praguline vaip.2. Liimisin kõlarikatted kerehermeetikuga,teip ei hoidnud. Veekahjustused lülititele. Lülitite miximine.1. Lülitite miximine.2. GPS-i kronsa modi.1. Kronsa miximine.2. Kronsa miximine.3. Kronsa miximine.4. Kronsa miximine.5. Niittimutteri, 40 kpl.2,88 eur. Käepidemetele katted vanadest jäätmetest. Jälle mix.1. Jälle mix.2. Väga näru sirm. Avatud .1. Avatud .2. Detailid .1. Detailid .2. Detailid .3. Vaja veel õmmelda.
143.Kuu aruanne. 28.01.2012
Jälle kuuke hooajale lähemale ning tegemist on jätkunud.Sai lastud kingsepal õmmelda päikesesirmide ääred(tegi veidi isetegevust,kuigi andsin täpsed juhtnöörid). Lae paigaldamisel unustasin märkimast sirmide kinnitused, jälle tunnike ajude komposteerimist kuid lõpptulemus sai enam-vähem hea.
Pudelihoidjale sai tehtud veel õlle-(või kohvitopsi)adapter ja sigaretisüütajale kaitse-pitsihoidja.
Uste polstrid sai maha võetud, tüüblite asemele tõmbemutrid ja poltidega kinni. Poldid ja koonusseibid Baltic Bolt`ist(40 tk.)
Järgmisena läks loosi esisild. Algselt mõtlesin lihtsalt määrida kuid lõpuks vahetasin polüuretaanpuksid välja kummipukside vastu. Tänud Erkkile väärt soovituse eest :) Laenatud vedrutõmmitsaga sai lahti võetud esisild, puksid ja ühe sharniiri vahetas Valdo. Sharniiri kulumisaste sai muidugi avastatud alles töö käigus...
Eile kinnitasin ka stabikavarda, mille puksid jäid polüd (määrisin spetsmäärdega) ning võtsin käsile käigukasti hoovastiku. Lahti võttes purunes roostetanud vedru. Ühenduskohtades olid suured lõtkud, kuhu aretasin lisapuksid ja hankisin Tööriistamarketist 1,- eest uue vedru, mis küll veidi pikem ja jäigem, kuid peaks oma funktsiooni täitma. Neli 10 mm rv neetmutrit (8.90) Baltic Boltist ja neli tundi keermete mahaviilimist koos "õpipoisiga" ning viilimine sai päris selgeks.
Päikesesirm. 1. Päikesesirm. 2. Päikesesirm. 3. Äge riist + tõmbemutter Tõmbemutter Tehtud :) Punktimisele minevad puksid (õõtsasilmad suured) Kuradi kiiva kiskus Kaitsevahendid koostamisel Uus sharniir vasakule alla (US-Parts) Nii vedasin vedru pessa Remondikomplekt Baltic Bolt`ist(4 tk.-8,90) ja Tööriistamarketist(1,00) Peaaegu valmis sistem Lõtku koht sai plekiribaga likvideeritud Õlleadapter ja sütkari kaitse/pitsihoidja  :o) :o) :o)
144.Värviparanduste ja poleerimise harjutamine. 09.03.2012
Järgmise tööna võtsin ette väikse poleerimistöö,mida sai teha dremmeliga. Automaailmast sai ostetud alumiiniumi ja roostevaba poleerimispasta. Klapikambri kaaned vaja läikima lüüa ning väljalaske lõpuosa vajas veidi hooldamist. Dremmeliga tegin toru ja parem sai kui varem aga alumiiniumi jätsin hilisemaks.
Sai uuendatud tagaklaasi väljanägemist ning siis astusin sellesse ämbrisse mida ei oleks tahtnud eriti teha. Nimelt asusin eemaldama vistriku tagaluugilt mis kujunes terve serva värvimiseks-lakkimiseks.Lisaks tuli soetada poleerimis masin (Autokaubad24, Ädala 1b) ja tudeerida internetis tehnoloogiat.Filmist vaadates on see imelihtne aga minul ta nii kergelt küll ei läinud. Ostsin varuga kaks purki värvi ja lakki(värvi jäi üle, lakk sai täna otsa), kaks tuubi poleerimispastat(üks veel kasutamatta), lambavilla ja musta värvi poroloonketta ning P2000 liivapaberit.
Ketaste järjestus jämedamast peenemani on : lambavill(lõikamine), valge(jäme), orange(keskmine) ja must(peen). Kasutasin keskmist pastat erinevate ketastega(nii soovitati), kapoti ja paremad uksed lihvisin eelnevalt paberiga kuid ideaalset pinda ei saanud(enda jaoks). Väga palju sügavaid kriime ja lõpmatuseni nühkida ei julgenud. Lisaks sai tehtud värviparandusi parempoolsele karbile ja v/t ukse avasse. Viimane kukkus küll jube välja ning poleerida väga kehv 150 mm kettaga.
Filmist jäi meelde veel et poleerimiseks kasutatakse paberit 1500-3000 ja pastad töötavad vahemikus 1200-2000 pööret/minutis.Minu kasutuses olev pasta eemaldas kriimud alates P1500-st.
Nüüd saan aru miks poleerijad raha küsivad, kuigi alati pole kvaliteetne töö aga aega ja vaeva nõuab.
Täna sai veel US-Parts`ist läbi käidud ja uued bensiini filtrid(WIX 33033) ostetud, mu autol üks paagi juures ja teine ees.
Võõrad suled. Nagu oleks puhastatud. Kodukeemia. ÖÄK millest kõik alguse sai. Loodan läti(buvanol) abile. Fiiberpahtel. Asi muutis mõõtmeid. STRIKE El`Caprices Seekord kasutasin musta kruntvärvi. Kasutatud materjal. Mõned kihid värvi. Värv koos lakiga. Poleerimismasin(60+ eur) Matistatud P2000-ga See vist kolmas kord ja värvi triip juba kaugemal. Nina.1. Nina.2. Nina.3.
145.Suve alustamine. 29.05.2012
18.ndal aprillil sai kallim vabadusse lastud, ei osaleda Mustangide avakruiisil ja katsetada autot enne Minski sõitu. Vahetult enne Minski pidin veelkord poleerima,sest odavas käsipesulas kriibiti auto ära.
Minski trip läks hästi:1933 km, 267,12 l, 13,82 l / 100 km. Daugavpilsi kaudu ei tasu sõita,tee kehv ja piiril läks 2,5 tundi.
Nädalakese auto seisis kuna uus kallim vajas tutvumist ning oli vaja kahe autoga Pärnu üritusele minna.
Sel nädalal vuran jälle Caprisitariga(Saulkrasti),et harjuda kapriisidega. Autot alt kontrollides selgus et olin unustanud tagumiste õõtsade(reaktiivvardad) esimesed poldid pingutamatta ja esi vasak ratas tahtis pingutamist. Pärnus kruiisides kuulsin,et mingi asi tiksub-esiratta poldid oli lõdva pinguga, lisaks vasak tagumine amort on higine.
1 2 3 4 5 6 Müllerit jälitamas Stalin LIne`le Kohalikele oli see väike sõiduk ufo Mind avastati Kruiis! Kruiis.2. Kruiis.3. Desinfitseeritud! Väike meene suurest riigist.1. Väike meene suurest riigist.2.
146. Talvitumise algus. 08.10.2012
Septembri lõpuga lõppes kindlustus, seega oli vaja auto talvituma saata. Seekord peab Caprice salli ja villaste sokkidega olema, sest läks asumisele linnast välja. Loodan, et ta ei solvu ja kevadel ei hakka kapriisitsema.
Hooajaga igati rahul, sai ilma nähtud( Buick ka osaline ), diplom Minskist ja Saulkrastis käidud.
Läbitud 4833 km / 779,72 l / 16,33 l/100km.
147.Karjalaskepäev 17.04. :) 19.04.2013
Tekkis hirmus soov Capriisitar koju tuua, sest naine tahtis Buick`iga ise sõita ja ilmad juba päris kevadised. Lisaks veel Mustang`i klubi avalaks.
Us-Partsus sain ka kohe teha õli ja filtri vahetuse ning silla määrimise. Lisaks pidin ostma uue kojamehe sest üks oli talvega ära külmunud.
Täna sai veel pingutatud klapikambri kaas, sisselaske ja väljalaske kolle, lõdvikud ja kapoti alt lumeämblikud minema peletatud. Nüüd peab Caprice veidi aega üksinduses kruiisima, sest Buick oli sunnitud sõitma Fordi slepis Erkki Engineering`usse lahkamisele.
20.04.
Mõned pildid Mustang`ite avaüritusest.
Martin ja Caprice. Karjalaskepäev. Fullsize Club üritusel. Mustang avalaks.1. .2. .3. .4. .5. .6. Mustang`id ... ... ja eskort.
148. Ettevalmistused Västerås`i sõiduks. 26.06.2013
Käisin täna TÜV härrade juures, päris libedalt ei läinud, "käsipidur" vajas keeramist ( mu autol kiirregulli võimalus ) + segukruvi pidin 3/4 ringi tagasi keerama. Muidu on auto eeskujulikult käitunud. Enne avakruiisi sai Raimondit ( karpamees ) tüüdatud lonkava tühikäigu pärast, sest auto kippus ristmikel välja surema.
Täna sai veel Buicki`ist matkavarustust sebitud ning nüüd peaks olema valmis külastama Big Meet`i. (ptui-ptui-ptui)
Sellest juba järgmises sissekandes. :)
149. Hooaeg 2013. 25.11.2013
Tänase seisuga Caprice juba poolteist kuud talvekorteris. Hooajal läbitud ca. 5500 km ilma tõsiste viperusteta. Septembris hakkas starteri relee tembutama ning generaator näitas suvekodusse sõites korra ülelaadimist. Nüüd kevadeks esimesed tööd teada, lisaks pean uued papud taha ostma ning käigukast vajab läbivaatust. Talvel tahaks rooli lasta nahatada ja iluvõre ning tulede raami mustaks värvida, nu geneka saaks siis kah juba ära teha.
Lisan ka pildid mõnest üritusest 
Vol.2. eestis kruiisimised:
Paldiskis järjekorras. Otsustasime minna taarat viima, ... Pole ju paha kajut! Mõnula. Värviline TV. Jälle rootsis. Kassid jõutsid jälle ette :) Hinnakiri telklas. . .. Tükike Eesti Vabariiki. Territooriumi märgistamine. Lauake on ennast katnud. Eluskarja vedu. Tee kuhugi. Tahaks lennata. Rootsi salajane relv. . . . . . . . Lada. Kotid siin ...  ja kotid seal. Põhjanaabrite Caddy. (seal sai viina joodud) Veidi udune, viga oli vist minus. . . . . . Volga. . . . . . . . Taamal paistab BHRA lipp. . . . . . . . . . . . . . . . . Enda autoga pean ju ka eputama rariteetide seas. Mina.(loodan) Taastusravi osakonnas. . . . See on üks rootsi spioon. Ei saa ilma Saku`ta ABCS 2013. . . . . Mida naabrid söövad? Sealt saab! . Picnic Americana . . . . . . . . . . . . . . . Power Camp 2013. . . Kiired & Kalmistud . . . . 2013. hooaja lõpetamine. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
150. Hooaeg 2014. 12.07.2014
See hooaeg algas kehvalt, autot käivitades hakkas bensiin lekkima pumba juurest ja vahetust tahtsid generaator + starter, lisaks veel mingi anomaalia. Enne Minski sõitu sai ostetud uus gene ja starter, vanad läksid taastusse Hiiul, et oleks tagavara. Minski sõit läks hästi, väljaarvatud kitse jooks tagaukse pihta. Väike mõlk poleks probleemiks aga pahtli mõramemine oli miinuseks. Värvaltrans tegi väga hea töö. Sai väljavahetatud ka kõik rehvid, seekord veidi laiemad, taga 275/60 ja ees 255/60( Bridgestone ). Tugevas vihmas Lätis seisis auto kindlalt teel ning Vilniusest tagasi sõites, kiirteel, 130 polnud värinat roolis. Esimesed pidurikettad vahetatud, sest jõnksutamine hakkas ära tüütama ja autot kokku lapates sai nad treitud lubatud piirini.
Mureks on veel lahti kuivav vinüül katusel ning libisev kast( õlil pole veel kärsakat ). Mõned kohad liimisin klaasiliimiga aga üldiselt pean mõtlema uuele katusekattele, enne kui rooste seal tegutsema hakkab. Kasti peaks tegema seekord ca 600 HP ja turbiin 2100 stalliga + sillalukk. Nii et eesmärgid jälle olemas ja loodan selle hooaja läbida ilma muutusteta ning olla ABCS-il ning Power Camp-il.
Ah-jaa, kui kellegil on pakkuda Kilulinnas sooja garaget talveks( võib olla ka osa laost) siis võib ühendust võtta.
TÜV kah läbitud selleks aastaks.
Leedus Ristimäel . . . . Retro Minsk 2014 . . . . . 2. diplom Minskist! Södertäljes kevadet avastamas . Fullsize Piknik Susisool . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
151. Hooaeg 2015. 31.12.2015
Avamine oli 18.ndal aprillil. Nagu tavaks, õlide ja filtrite vahetus ning suuremaks tööks Erkki Engeneeringule ( ja Imrele ) käigukasti remont. Tüütas ära libisemine.
Peale kasti remonti sai läbitud dünotest Gaznet`is = 235 HP / 540 NM.
Aasta oli üritustevaene, avalaks ja Power Camp, kuukruiisid jäid kah vahele vist.
Loodame paremale tulevikule. :)
Dynotest. Dynotest.2. Enne lõppu.
152. Hooaeg 2016. 09.04.2016
Tänavune hooaja algus oli meeldiv, Caprice ootas mind juba väraval. Tänud Siimule!
Plaanis esimeste pidurivoolikute vahetus, õlid-filtrid, hääl jämedamaks ja lihtsalt kulutada kütust. :)
153. FMCE Anniversary Cruise 2016 16.04.2016
Kuna pakuti välja aasta esimene kruiis siis tuli lihtsalt minna. Ei sõitnud lõpuni aga Hipodroomi ristini sõit oli 5+. Tore kuulata V8 hääli mitmuses ja rahva pilk oli ka suunatud autodele.
. . . . . . . . .
154. Ретро-Минск-2016 10.05.2016
Läksin, eputasin Capriisitariga ja jälle võitsin auhinna parima mootoriruumi eest.
Kaks nädalat enne üritust saadeti personaalne kutse üritusele tulekuks. Ei saanud keelduda, kuigi polnud sel aastal plaanis.
Valgevenes tasulised teed, peale piiri saab rentida seadme, maksta ettemakse ja tuld. Kütus A95 0,539 EUR`i ja A92 0,503 EUR`i liiter.
Raubichi hotellis elamine väga viisakas, kruiis võimas ja õhtune bankett viimase peal.
http://www.youtube.com/watch?v=MTQ7aCPlu5g
http://www.youtube.com/watch?v=_1I6uViPrdY
http://www.youtube.com/watch?v=0RMaWEeyvZ0
http://www.youtube.com/watch?v=HeuteGSpudo
http://www.youtube.com/watch?v=gsYEQJapUeA
http://auto.onliner.by/2016/05/07/retro-minsk/
http://auto.tut.by/news/exclusive/495637.html
http://drive.google.com/folderview?id=0B1TByUnFBhcSYnl3ekxkVkpmWVE&usp=drive_web
http://av.by/news/index.php?event=View&news_id=39577
http://www.abw.by/news/189659/
http://sputnik.by/lifestyle/20160507/1022359384.html
http://belapan.com/archive/2016/05/07/media_retroauto_vid/
http://autoby.biz/f/2016/retro-minsk-2016.php
http://www.youtube.com/watch?v=__k3P9a2Ets
http://www.youtube.com/watch?v=zp0SIgJSJMQ
http://vk.com/album-51370010_231538820
http://www.youtube.com/watch?v=MHzrAxSM6oQ
http://www.youtube.com/watch?v=NEYjvylWkXE
http://www.youtube.com/watch?v=KddoExHbrHU
http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_3244174323&feature=iv&src_vid=KddoExHbrHU&v=7nR7tSNdRsg
http://www.youtube.com/watch?v=fjZAVoru_0M
http://www.youtube.com/watch?v=rIDpTyTqbIo
http://forum.avtoamerika.by/index.php?showtopic=7053
http://www.flickr.com/photos/agakaandrew/albums/72157665692976313/with/26841109936/
http://fotki.yandex.ru/users/berg5000/album/231625/
http://www.drive2.ru/b/3042775/
http://www.youtube.com/watch?v=l9C0eBDxneA
Kolmas auhind. Raubichi hotell. Vaade aknast 1. Vaade aknast 2. . Kohalik käsipesula. . . . Hommikune rivistus. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Bankett. . . . . . . . . . . . . . . . .
155. Hooldus ja igakuine kruiis. 27.05.2016
Minskist saabudes sai järgmisel päeval külastatud Us-Partsu, õli ja filtrivahetus, silla määrimine, esi pidurivoolikute vahetus ning avad tagumiste pidurite regullimiseks. Õhufilter ka muidugi.
Sai ka väisatud kuulõpukruiisi(viimati vist 2014), see oli plaanivaline aga 7 autot oli kohal hoolimatta +12C. Tore näha uusi ja vanu entusiaste.
Uus katse siis 4. juunil - kuu alustamis kruiis.
. . . .
156.Igakuine kruiis(juuni) - originaal. 04.06.2016
Sai võetud osa ja ainult positiivsed elamused. Ilm soodne ja muuseumi külastus 5+.
. . . . . . . . . . . .
157. "Väike" soundi tuuning ning remont. 09.06.2016
Lõpuks sai mu auto veidi parema hääle, tänud berg_CSG`le. Ilusad keevised, professionaalne lähenemine jne. SUUR TÄNU! :)
Sai külastatud ka Us-Parts Kerti kuna sumpasid tehes selgus kardaaniristide väsimus. Vahetati 2 risti, EV pidurikolb, EP rattalaager pingutati, tagumine bensiinifilter ka uus. Regulliti veel tagumisi pidureid. Nüüd peaks vastama TÜV nõuetele. Eks elu näitab aga hääled on head.
Seal oli mõlkis toru, lamav politseinik lõi Valgevenes. . Ilusad punased vidinad. :)
158. Saulkrasti Wanted Estonian Edition. 13.06.2016
Kuna kostusid sahinad mingist olemisest Saulkrastis siis sai see plaani võetud. Hea võimalus, peale auto tuunimist ja remonti teda katsetada. Sound ei seganud üldse, auto toimetas väga hästi. Alates Halingast hakkas vihma sadama ja nii õhtupimeduseni välja. Ikla Alko 1000 on inimsõbralikude hindadega kauplus ja hotell oli tegelikult poolenisti tühi.
Seltskond ja üritus 5+, kruiisamine sinna ja tagasi samuti väga mõnus. Tänud Lõuna Osariikide Van`ide ideele.
. . . . . . . . .
159. Hooaeg 2016. lõpetamine. 08.10.2016
Täna sai Caprisitar talvekorterisse viidud, ootama uut ja huvitavat 2017. aastat kus auto saab 30.
Sel hooajal läbitud 5244 km ning keskmine 19 L/100 km kohta.
Üritustest sai veel käidud ABCS-l, Power Camp-il ja hooaja lõpetamiseks valisin Otepää Motoklubi korraldatud ürituse. Sai korralikult kruiisida-580 km. Annimatsi ja sealsed inimesed on lahedad! Selle sõiduga selgus et auto jagaja on vist väsinud. Viga ilmnes algul 90-nega sõites kui hakkas kostuma detonatsioon. Tagasi tulles tankisin uuesti aga siis oli detonatsioon juba madalamatel kiirustel. Linnas saab rahulikult sõita aga kui järsult pedaali tallata siis sirin sees. Kontrollisin kohe vaakumi toru, see korras. Erkki Engeneering vaatas ka üle, kas kaalu vedru või hoopis puksid läbi. Eks kevadel selgub. Tahtsin ka Krasnodari sõita, ei õnnestunud ja seal poleks olnud meeldiv jagajat remontida.
160.Hooaja avamine 01.04.2017
Kõigepealt tänan Siimu et sikutas auto talvekorterist välja ja aitas auto elustamisel. Nimelt oli aku surnud(rahu tema põrmule). Kiiresti "Tihase" autoga Tallinna Akukeskusesse ning 10 min enne sulgemist oli ost sooritatud, lisaks võtsin uued akuklemmid, Noore Tehniku edevad klemmid läksid utiili. Kaif oli kuulata Capriisitari nurrumist.
Aprilli jooksul vaja vahetada õlid filtrid mootoril, uued rihmad, tagasillas õlivahetus, uued küünlad(Accel U-Grove #41656), juhtmed(Accel 300+ #7049) ja vajadusel uus jagaja.
1.aprill 2017.
161. Väiksed väljaminekud ja detonatsioon mõistega tutvumine. 13.04.2017
Ostsin väikse kuhja asju, igaksjuhuks. Kuna detonatsioon ikka häirib siis vaja midagi teha. Nädalavahetusel nautisin Tihasega kevadet ja klõbin(2x sõidu jooksul) jäi ikka häirima. Us-Partsust tassisin koju uued küünlad(ACL0416S), küünlajuhtmed sarjast 300+(ACL7049), jagaja tihendi(FEL70194), kaks kütusefiltrit(WIX33033) ja õhufiltri elemendi(MRG1480A 14X2"). Täna ostsin Stokkerist mootoripesu vahendit ja kivikaitse. Kivikaitsega vaja iluvõre jälle mustaks saada(läikiv pind kipub paistma). Paari aastaga kipub maanteel sõit ja pesula seda hävitama.
Surfates interneeduses sain teada rohkem detonatsiooni kohta, pidasin veaks halba kütust või jagajat aga õhulekked ja vähene kütus unustasin. Nüüd mõlguvad mõttes kütusega seotud teemad: ühte kütusefiltrit pole vahetanud paar aastat, paagis olev võttur umbes, karbuss umbes või kütusepumba tootlikus vähenenud. Jeblat jätkub. :)
Hooaja uued lelud. Baarikapp kannatab kõike. :) Veidi väsinud värv. Töövahendid. Tulem.
162. Loomkatse. 22.04.2017
Kuna ilm oli soe (+5C) siis sammusin parklasse ja paigaldasin limpsitud iluvõre ja keerasin mõlemalt realt ühe küünla välja. 3.nda silindri oma oli tahmane, 4.na oma suht kahvatu. Võtsin suuna Kanamaa ristile, tooreklapp poolenisti suletud, detonatsiooni polnud. Veeresin siis Erkki Engineering peakorterisse kus kurtsin oma muret. Soovituste põhjal keerasin karpa kaane maha(ujukikambrid puhtad) ja vahetusse läksid nõelte vedrud. Mul oli paigaldatud lödipüksid kuna soovisin veidi ekonoomiat. Asi koos ja jälle tuld, ilma tooreta 110 km/h kiirendades detonatsioon jälle, toorega õrnalt. Diagnoos: kuna alla läksid resod mis ei avalda vastusurvet heitgaasidele siis küttesegu jääb sellise temperatuuriga lahjaks. Ravi: kas suurem peadüüs või panna pütt. Valik kaldub pütile, seda muidugi peale Retro-Minski.
4.nda silindri küünal.
163. Kevadine hooldus ja muud värgid. 10.05.2017
US-Parts ja Kert sooritasid omapoolse sooritusse hästi, vigadena leiti et käsipiduri tross jääb kinni esimeses osas.
Avakruiisil oli tore ilm, rõõmsad inimesed! Mulle meeldis.
Kehv oli see et enne Mustangite avalaksu oli keegi/miski lõhkunud E/P tuleklaasi. Tihas aitas välja kuna ameerikast nädalaga originaali raske saada aga soomes SouhtWest Trades oli olemas. Tänud ka Erkki Engeneeringu tiimile operatiivselt vea leidmisele.
Nüüd Nach Minsk!
10. Retro-Minsk 2017.
164. Retro-Minsk 2017. 22.05.2017
Capriisitar oli valitud Ürituse maskotiks siis tuli minna kuigi kõhklused olid. Sõites saime ka lörtsi nagu Aile ja Raul aga hullu polnud. Caprice pole lund tundnud aastast 2008. Esimene jama ilmutas peale piiripunktis söömist, mootoris värin sees nagu üks pütt ei töötaks. Nu jagaja pealt üks juhe lahti, sõitsime edasi. Aina kehvemaks läks sõitmine, järgmine peatus ja küünal maha. Pilt polnud ilus, elektroodid olid kokkukasvanud. Terve reisu jooksul puhastasin viis korda ja sain vea teada sest õli hakkas kaduma. Koju jõudes seisis auto reedeni ja kui hakkasin käivitama siis hüdrolöök. :(
Minsk on ilus ja puhas linn, kruiis gigantne(rivi oli ca 2+ km pikk), bankett on vaatamisväärsus omaette, inimesed sõbralikud. BelAZ`i tehas pani kirsi koogile.
QR. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Vahetaks ratast? Võrukas aitas Tihast. :) . . Tõstaks tõkiskinga? .
165. Mootori remont. 05.06.2017
Neli päeva peale Minskit tahtsin autot käivitada ja kostus hüdrolöök. Keerasin 7.ndast silindrist küünla välja ja sealt voolas
tosool. Eelnevalt käis just küünal maas, puhastasin tagist ja eks silinder täitus vedelikuga kuna survet polnud.
Tänaseks on Erkki pead eemaldanud ja diagnoosid pannud. Tihendid lähevad seekord võidusõidu omad, klapivedrud uued sest sisemised olid katki, uued sääretihendid, paar klappi vajavad lihvimist nagu ka pead.
Edit 13.06. Klapikambrikaaned ja torukolled said värskema imago. Kaaned käisid CNC Stuuudios kus tehti liivapritsi kirja asemele 0,5 mm profiil(ei kulu ära) ja kolled läbisid liivapritsi ning said uue värvikihi. Seekord kasutas Erkki 4CR toodangut.
7. silinder. . Vedru tükid ja katkine kl.sääre tihend. Klapimajandus. Vanad kirjad. Värske kiri. Kolled uuesti pritsitud ja värvitud. 7 aastat, pole paha plekist kollede kohta.
166. Beauty & väiksed tohterdamised. 28.07.2017
Selle aasta American Beauty Car Show 2017 oli mulle kõige meeldivam. Otsus tuli viimasel momendil ja ei kahetse ühtegi euri mis sinna kulus. Tänud!
Sõites polnud detonatsioon enam sage, paar korda vist kuulsin. Nimelt keeras Erkki segu veidi rikkamaks(küünlad jäid ikka väga heledaks) ja TÜV-i külastades selgus et heitgaasid katastroofiliselt lahjad(st. väga head). Ostsin Us-Partsust Calibration Kit #1479 For #1405 Performer Carbs ja Erkki nõidus veidi ning sabatunne ütleb et auto liigub palju teravamalt. Käisin korra veel heitgaasi testi tegemas ja tulem igati hea.
Tänan ka Mariot(CSG Autohooldus), käsipidur pole aastaid nii hea olnud. Maanteel pole testi veel teinud, siis vaatan veel küünalde värvi ja mida edasi teha.
Edelbrock 1479 Performer Carburetor Calibration Kit, 1405
167. Power Camp 2017. 24.10.2017
Igati bro üritus kuigi ei saanud ilma viperusteta. Tankisin Tallinnas ja suundusin pesulasse(200 m), bensupump jäi vait. Kohe helistama, kellel on vaba tõstukit. Härra Hunt(Autoasi) arvas et saab aidata ja kuna kõrval seisis vaba evakuaator siis tuld. Alt vaadates selgus pisiviga, + juhe oli irdunud. Pistikud sai nipukaga kindlustatud ja Valka. Valka vaatamisväärtustega rikastunult sõitsin Annimatsile aga seegi väike jupp ei läinud ehmatuseta. Poolel teel olles käis kõva pauk, mõtlesin et kolb lahkus üsast. Seisma jäädes mootor töötas ja õlisurve oli ning vaatlusel selgus et käsari tross oli lahti tulnud. Pikem osa sattus tagaratta alla ja sealt pääsedes lõi vastu keret. Selgitus: mu autol on teistsugune kinnitus kui originaalis. Ühe otsa toppisin raam ja teise salongi ning probleem lahendatud. Koju sõites otsustas ventiil töölepingu lõpetada 3 km peale rehviparandust. Nädal enne vahetasin ühe ventiili aga ei vaadanud teisi, seega uued ventiilid ei pea üle kolme aasta vastu.
Tihasega külastasime laupäeval veelkord Valkat kus võtsime kõik hüved, ilm oli kuum ja öine torm vaatamisväärsus.
. . . . . . . . . . . . . . . . .
168. Hooaja 2017. lõpp 28.10.2017
Peale Annimatsit sai lihtsalt kulgetud, oli veel hooaja lõpetamine Tallinnas ja Diskustom Magazine & The KAGEBLOG Kruise Nite.
Linnas sõites stabiilne 33,8 ja meeldiv müdin. Sel aastal sai Capriisitar sooja talvitumise ning läbisõiduks tuli 4056 km.
Hooaja lõpetamine. . . . . . Külalised Jaapanist. . . . . . . . . . . . . . . . .
169. Hooaeg 2018. 05.03.2019
Seda vist polnud. Veeresin ainult 288 km, pesulat suutsin 5x külastada. :) Power Camp oli kohustuslik aga seekord mitte oma autoga nagu esimene kord. Auto talvitub seekord jälle jahedas ja Kilulinnast kaugemal.
Lootused on aga elame ja näeme.
Power Camp 2018.
170. Hooaja avamine 22.04.2019. 23.04.2019
Capriisitar jälle värskes õhus. :) Nagu viimastel aastatel kombeks, tuleb bensiinivoolikuid pingutada. Seekord pumbast väljuv voolik ja väga ebasobival kohal. Aitas kõrgem lävepakk, mahtusin kenasi alla. Lisaks on talvega vinüülkate veidi kokku tõmmanud, peaks vihmarennis liimima, möödunud aastal jäi katuse vahatamine vahele.
Aga tore oli jälle müdistada, kojusõit venis veidi pikemaks ning oli vaja valgusfoori tagant vilistades startida.
171. 2019. 06.07.2020
Sel aastal sai veidi vuratud. Marko matus Saaremaal, ABCS, ja Power Camp. Probleeme vist polnud kui õigesti mäletan. Auto läks talvekorterisse juba septembris kuna kodulähedane parkla likvideeriti ja Capriisitar talvitas soojas pesas. Läbisõit ca 1400 km. Lasin teha õlivahetuse, silla määrimise. Läbisõit 484900 km.
Saaremaa. ABCS. ABCS.. ABCS... Jaanid.1. Jaanid.2.
172. Hooaja avamine 2020. 06.07.2020
Aprilli lõpul lasin Caprice värskesse õhku. Kütus ei tilkunud, käivitus hästi ja sõidurõõm ainult.
Talvituskohta kiidaks, tolmukiht oli minimaalne, ei pidanud kohe pesulasse sõitma.
Mais ja juunis ei sõitnud ja akut ei laadinud, see maksis kätte. Soovisin iseseisvuspäeval TÜV läbida ja kruiisata, perset roosi. Täna jalutasin Akukeskusesse ja sain diagnoosi: aku surnud.
70 rubla ja uus aku olemas. 10ne aasta jooksul kaks akut olnud, esimene pidas seitse aastat vastu, teine omast lohakusest ainult kolm. Sel aastal õlivahetus jääb vahele sest eelmisest vaid 600 km.
Aku 75ah 720A