www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Autopäevikud > Lincoln Continental Town Car 1978


  Viimane sissekanne | 3 viimast sissekannet | Kõik sisseakanded (13) tagasi

 Lincoln Continental Town Car 1978

 Omanik: punza

Hingega raud 11.06.2007



Täna sai siis nädal sellest,kui olin oma esimese-hingega raua soetanud.Oleks selle kiire asjaga veel oodanud,aga valus oli vaadata-kuidas Ta oma viimaseid päevi autoaias loeb-endal süda täitsa korras.Ja nii saigi käivitatud missioon"Päästke Lincoln".
Enne operatsiooni . .
"Lõpp" on lähedal. 08.01.2008
Olles meeleheitlikult otsinud keevitajat mitu kuud ja loomulikult hästi kaugeid teid pidi-avastasime äkki,et mu oma äi tegeleb ju sellega.Mõeldud-tehtud sai kallis "armuke" viidud kalli naise isa juurde.Muidugi enne oli tegemist,et leida treiler millele ta ilusti peale mahuks ja kes ei tahaks selle sõidu eest poolt minu elu saada.
Kuu aega keevitustöid ja tehtud ta saigi.Praeguseks on asi nii kaugel,et käib "armukese" pahteldus.Siis veel vaja välja valida värv ja sellega suurem füüsiline töö lõpeb(esialgu).
Loodan siiralt,et sel suvel saan tõesti nautida tõelisi sõidumõnusid.
Varsti panen ka mõningad pildid töödest(peale demonteerimist ei olnud pilt just kõige ilusam).
Suure söömaga ussi töö! 1 2 3 Põhjatu!
Eeltööd. 14.01.2008
Käisin siis taas oma "armukest" üle vaatamas.Äiapapa on ikka tõsiselt vaeva näinud ja s..ast saia teinud.
Samuti sai leitud värvija kes võtab minu pisikese ette.Loodetavasti saan siis ka mina sel suvel ikka esimesed ausad ringid teha.

Panen ka paar pilti-kahjuks otsustas fotoka mälu just "õigel" ajal täis saada,et ma ikka mitte mingil juhul rohkem pilte teha ei saaks.Aga abiks seegi!!!
Eeltööd 1 2 3
Business man :D 31.01.2008
Seni,kuni auto värvimist ootab-tegelesin mina vajalike vidinate otsimisega mikimaalt.Leides alguses ainult ühe aknalüliti nelja asemel ja ühe küljeklaasi.Kui siis äkki jäi silm peale e-bay kuulutusele,kus oli müügil sama aasta Lincoln,mis minul.Sai siis kohe minu "puhtas" inglise keeles müügimehega ühendust võetud,et äkki müüb mulle sealt ainult vajalikud jupid.Aga tema arvas,et võin ju terve auto ikka osta ja siis ise seal kohal käia ja võtta mis mul vaja (sellest ahvatlevast pakkumisest pidin kahjuks loobuma).
Lõpuks saigi see läbiaetud-kuid mulle vajalike osadega auto ostetud(155 $) ja loodetavasti Mr.Miki mulle ikka kõik saatis,mis palusin-kui nii,siis peaks mul auto nüüd komplekte olema.
Lisan paar pilti ka minu sajandi tehingust! :D
1 2
Vaikselt edeneb. 11.02.2008
Nüüd on siis asi nii kaugel,et autol uus värv peal(värvivalik on super-au mulle :D ) ja paar asja ka külge kruvitud.Täna jõudis ka kohale kaua oodatud pakk mikimaalt-nüüd siis kõik puuduvad osad olemas.
Lisan ka mõned halva kvaliteediga pildid.
Uues kuues 1 Uues kuues 2 Uues kuues 3 Uues kuues 4
Kobakäpast sadulsepp! 03.03.2008
Ja see kobakäpast sadulsepp olen loomulikult mina ise!Algus läks nahatamisel hästi-sain ilusti pehmenduse alla liimitud ja ka katusele paika.Arvestades,et tegin ja nägin sellist tööd esimest korda-tuli kõik suurepäraselt kuni asi jõudis tagumise akna juurde.Kõik ilusti mõõdetud-sai aga ilusti nuga sisse löödud ja nahk "õigesse" mõõtu lõigatud.Kõik sujus endiselt ilusti-sain naha ilusasti liisude alla kinni,kuni jõudsin alumise ääreni.Seal selgus kurb tõsiasi,et tegelikult oleks tulnud nahk keerata ümber liistu ja siis alles selle alla.Aga noh vigadest õpitakse.
Aga üldiselt on mul auto nüüd koos-vaja vaid vaikselt nokitseda iluvigade kallal nt. akende regull jne.Tuleval laupäeval siis ark'i minek ja siis esimene pikem sõit Jõhvist Tartusse(kui paari nädala jooksul uut sissekannet päevikusse ei tule,siis ei õnnestunud vist see sõit :D )
Siin oli veel kõik hästi! :D Peaaegu valma! Minu tuba! :D
Ametlikult Eestis! 09.03.2008
Lõpuks siis sai asi nii kaugele,et sai Linco arvele võetud.Oleks härrad ARK-i onud 10 min kiiremini suutnud tegutseda (120 minuti asemel 110) siis oleksin ilusti ka ülevaatusele jõudnud,aga pole hullu-nende andmebaasis selline auto puudus.Loomulikult esimene asi oli tagumiste punaste suunatulede kallal jõrisemine-isegi väljalaskeaastat ei küsitud ennem.
Homme siis ülevaatusele ja siis kojusõit,kuna siin pole teda enam kuskil hoida.
Praegu lisan paar kiirelt telefoniga tehtud pilti-eks hiljem,kui kõik liistud ja nahad ilusti paika pandud teen lõpuks ka ilusamaid fotosid!
59 ZIZ hea et mitte ZAZ Eest Aus Eesti kodanik
Esimesed miilid. 12.03.2008
Sai siis üleeile ette võetud julgustükk Jõhvist Tartusse sõita.Loomulikult oli väike närv sees,sest polnud ju enne selle autoga nii pikka maad sõitnud.Aga kõik läks hästi(kuigi nina tundis koguaeg kärsahaisu ja kõrv kuulis kolinat-mis oli loomulikult minu "hea" ettekujutus :D ) ja alt ta mind ei vedanud-kohale jõudes olid kõik vedelikud ilusti normis(loodetavasti ka bensiini kulu,mida ma kahjuks ei tea kuna näidik ei taha mitte infot jagada).Tartu jõudes ei saanud minu reis veel loomulikult läbi,kuna sõbrad soovisid tulemust näha.Nii saigi siis õhtuks katusenaha lehvides maha aetud üle 200 miili.
Kokkuvõttes on iga sent ja närvirakk õigesse kohta paigutatud,kuigi teha on veel palju-on raskem töö seljataga.

NB!Siinjuures sooviks tänada Kalev 35-te,kes on mind juba minu "raskel teel" väga palju aidanud.Müts maha tema ees!!!
Mugavus maksab :D 24.03.2008
Nädalavahetus sai täielikult veedetud garaazis.Munade värvimise asemel otsustasin Lincol sisu ja tuled korda seada.Saigi siis kõik uksed lahti kakutud ja seestpoolt ära õlitatud.Kõik aknad-peale kaassõitja oma said ilusti liikuma.
Veel sai täielikult lahti kakutud armatuur kuna (kõige tähtsam näidik sel autol) bensu näidik ei andnud endast mingit elumärki ja seda siiani.Tuleb uus sebida.
Kuna paar päeva tagasi sai paak silmini võetud ja vahepeal sadakond km läbi aetud,siis täna uuesti täis tankides sain teada ka kütusekulu linnas-milleks oli julged 30 lirtsu sajale.See pole sugugi palju,kui arvestada mugavust-Tartu tänavad tunduvad üsna siledad olevat(võrreldes naise Polo-ga sõites :D ).
Ahjaa ja katusenahale leidsime ka "mingi" lahenduse,mis küll lõpus muutus ropuks-nimelt liistud läksid kruvidega külge.Nii et paluks siis mitte ennast puruks naerda,kui peaksite nägema meie "suurepärast" lahendust,mis oli kahjuks ainuke võimalus!
Pool aastat hiljem-samas kohas. Pool aastat tagasi samas kohas! .
Suurpuhastus 06.04.2008
Sai siis sel nädalavahetusel autol kõik olemasolevad liistud külge nikerdatud.Samuti sai tehtud ka suurpuhastus-nii seest,kui väljast ja ka vaha peale nühitud.Nüüd veel jäänud teha istmetele keemiline,siis saab ehk selle hooaja kuidagi hakkama-eks talvel vaatab,kas laseb istmetele uue riide peale venitada.
Täna sain ka tanklas käies positiivse uudise-nimelt küttekulu on normaalse sõidustiili juures vägagi talutav-eelneva 30 lirtsu asemel tuli täna numbriks 21,6.Seda numbrit võin võtta,kui keskmist sest pool sellest sai maha aetud linnas ja pool maanteel-igati hea tulemus minuarust.
Peale nühkimist :) Praeguse kodu ukse-ees ootamas!
2009 20.05.2009
Üle pika aja panen siis kirja mõned tööd,mis kevadel tehtud said.Alustuseks sai kohe vahetatud välja tagumised vedrud,kardaan ja hiljem ka käigukasti simmer-kuna kiiruga läks meelest kardaani ots roostest puhastada.Sai ka sirgeks väänatud stabikavarras-mis eelmisel aastal sai kõveraks sõidetud.Uutega asendatud said ka esimesed pidurivoolikud ja klotsid.Alla said ka "uued" veljed.Samuti sai kõvasti vaeva nähtud ka uksepolstrite puhastamisega ja keskluku tööle saamisega.Tellitud on ka klapikambri kaane tihendid-mis aga mitte ei taha kohale jõuda.
Nüüd ootab oma järge poleerimine,et saaks lõpuks sellest "kananahast" lahti.Sai ka välja vahetatud esimene number-millega juhtus ka pisike õnnetus eelmisel aastal.
Lisan ka ühe "uute" velgedega pildi!
Old new wheels.
Esisilla vahetus. 04.06.2009
Eile 03.mai sai vahetatud välja terve esisild-küll mitte uue vastu,kuid kindlasti parema vastu.Vanalt sillalt võetud kummijäänustest ei saanud mitte ühelegi enam puksi nime anda.Õnneks oli doonorautol sild suhteliselt heas korras ja sai kahest kokku ehitatud üks.Aega võttis see vahetus koos komplekteerimisega 9 tundi-aga asja sai.Täna sai käidud ka sillastendis-kokkujooksud-kalded paika pandud nii,et mingiks ajaks nüüd selle asjaga ühelpool.
.
Kõik toimib! 26.08.2010
Sel nädalal sain siis lõpuks toimima kaks viimast lisa,mis autol ette nähtud!Ja nendeks olid cruise control ja nö.automaatne täistulede ümberlülitus(kui vastutuleva sõiduki valgus ulatub tulede vahel oleva silmani,siis lülitab linco ise ümber pooltuledeks).No krt osati ikka seal maal ja sel ajal autosid teha!!! :)