www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Nädala raud  > GeigerCars Hummer H2


15. Mai 2006 tagasi
Maailma kiireim politseimaastur.



Kiireid ja võimsaid autosid armastav Texase sheriff otsustas, et parim vahend kurikaelte tagaajamiseks on "pisut" kiiremaks ehitatud Hummer H2. Tuunijaks valis korravalvur Saksa firma GeigerCars. Peale ulatuslikke ümberehitustöid arendas musta-valgekirju H2-e 7-liitrine mootor võimsuseks 700 hobujõudu ja pöördemomendinäitajad tõusid 904Nm-ni.



Jõudu pumbatakse mootorisse loomulikult ülelaadimise abil, H2 mootorit toidab nimelt vahejahutiga kompressor. Kasvanud jõu talumiseks asendati mootoris praktiliselt kõik detailid: uued kolvid, titaanist kepsud, tasakaalustatud väntvõll ning järsem nukkvõll. Korraliku töötluse läbisid ka polkikaaned. Mootorist läbikäinud õhk eemaldub autost roostevaba väljalasketorustiku kaudu.



Ümberprogrammeeritud aju piirab selle 8-silindrilise mootorimürakaga varustatud Hummer H2 kiiruse 250 kilomeetrini tunnis. 700 hobujõudu aitavad 3.1-tonnise massiga auto kiirendada 100km/h vaid 6.5 sekundiga. Juba mainitud 700hp saavutatakse 5500 pöörde juures ning 904 njuutonmeetrit tuleb kätte 4260 pöörde kandis. Kõik need arvukad hobujõud transporditakse auto nelja vedava rattani modifitseeritud neljakäigulise käigukasti abil.



Loomulikult ei saa mööda minna selle maasturimüraka arvatavasti kõige rohkem silma hakkavatest elementidest, milleks on 28-tollised kroomveljed. Niinimetatud bling-bling veljed on tänapäeval muutumas väga tavaliseks ja ei pääsenud ka see liiklusvahend uutest jalavarjudest. Velgesid katavad Kumho rehvid mõõdus 325/35 R 28. Lisaks uutele velgedele-rehvidele sai maantehiiglane endale ka 105mm madaldusega vedrustuse ja 380-millimeetrise läbimõõduga perforeeritud pidurikettad, mis aitavad suurel autol kurvides stabiilselt käituda ja üle-kolmetonnise massi väga kiiresti pidama saada.

Peale Saksamaalt naasmist vajab vastne Texase pättide hirm veel vaid politseiatribuutikat nagu sidevahendid ja vilkurid.