www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Nädala raud  > Power Tool Drag Racing


19. Juuni 2006 tagasi
Vaese mehe kiirendusvõistlus



Kui te olete lõputult vaeva ja raha kulutanud kiirendusauto ehitamiseks ja rajal ei tule ikkagi muud törtsu kui 15+ sekundit, siis ärgem heitkem meelt.



Kui te lõpuks olete kogu pleki jms. prügihunniku konteinerisse loopinud, et see prügimäele sõidutada, siis viimasel hetkel vaatate veel hindava pilguga garaazhis ringi. Teile jääb silma kuhi tööriistu: rellakas, värviprits, lihvimismasin, kompressor, akudrell, kodust leiate veel mikseri, armsa naisukese fööni ja võibolla veel mõned elektrilised riistad. See on hetk teie tähetunniks.



Kaugel Ameerikamaal korraldatakse üritust nimega "Power tool dragraces". Reeglid on lihtsad. Võisteldakse 75 jala (22.5 m) pikkusel rajal, kus võistlusmasinateks on kõikvõimalikud käsitööriistad, mida üks inimene on suuteline opereerima. Võistlemiseks ei sobi statsionaarsed seadmed ega miski muu, mida inimene ei suuda käes hoides kasutada.



Klasse on kuus, neli mehitamata ja kaks mehitatud, esimene alaliik siis: Super Stock, Pro-Supercharged, Awful Awful Altereds ja Unusual Designs/Top Fuel. Esimene neist on ühemootoriline, väheste lubatud modifikatsioonidega. Viimane klass aga on kõigile neile, kelle fantaasia ümberehitamiste osas on oluliselt kõrgelennulisem kui esimeses kolmes klassis ette antud piirangud.



Mehitatud klassid on Funny Car ja Sex Toys. Funny Car klassi kuuluvad kõikvõimalikud
suvalised liikurid, mille edasiviivaks jõuks on üks või mitu jõuallikat, mis pärinevad tööriistakastist leitud seadmetelt. Sex Toys kategooriasse mahuvad kõik sõidukid, mille energiaallikas on seade või tööriist millele suudetakse arusaadavate selgituste käigus omistada seksimänguasja staatus. Viimane klass on pisut vabam, liikuri võib teele saata nii mehitatult, kui mehitamata kujul.



Jääme huviga ootama millal tekkib Eesti oma Power Tool Dragracing ürituste sari, näituseks BHRA egiidi all korraldatavate kiirendusvõistluste kõrvalüritusena :)



Täpsem info reeglite ja liiga kohta http://www.powertooldragraces.com.



Autor: vr.

Leidsid midagi põnevat, tahad seda teistegagi jagada? Vihja nädala rauda.