www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Nädala raud  > DiMora Motorcar Natalia


17. August 2006 tagasi
Kulukas armuke.

Forbes'i 2006. aasta kallimate autode nimekirja eesotsas figureerib Bugatti Veyron 16.4 ca 1 miljoni dollarilise hinnalipikuga, teie aga soovite midagi kallimat???

DiMora Motorcar nimeline firma Palm Springsis kavatseb just parajasti tootma hakata 2 miljonit dollarit maksma hakkavat maailma kõige luksuslikumat ja tehniliselt arenenuimat neljaukselist sedaani.

Jõuallikaks saab ilmaimele poolteist pange mahutav, ehk 14-liitrine 100 kraadise nurga all olev Volcano V16.
Mootori näitajad:
Surveaste: 11.0:1
1200 hobujõudu
Pöördemoment 900 lb-ft



Ökotamise eesmärgil lülitab mootor mõned silindrid teatud rezhiimidel välja. Nutikas kütuse etteandmise süsteem peaks tagama hea performance-i, kütusesäästu ja ülipuhtad heitgaasid kuni selleni, et katalüsaatori vajadus puudub.

Auto jälgib juhi biomeetrilisi andmeid – pulsisagedust, kehatemperatuur, vererõhk, vere hapnikusisaldust ja hingamissagedust – võimaldades välja arvutada juhi hetke meeleolu ja tervisliku seisundi. Saadud andmetega muudab auto sisekliimat, muusikavalikut, valgustust jne., vajadusel hakkab ka autojuhiga rääkima. Kõik see peaks tagama juhile meelepärase tuju ja turvalisuse.

Natalia kere ehitamisel on kasutatud, võib öelda, et kosmosetehnoloogiat, mille tagajärjel saavutatakse sama klassi luksusautodega võrreldes ca 1500 naela e. 675 kg jagu kaalusäästu. Loomulikult aitab see kaasa küttekulu vähendamisele ja kiirelt edasiliikumise võimekuse suurendamisele.

Auto pardal on performance-i, turvalisuse, mugavuse, sidevõimaluste ja meelelahutuse tarbeks 60 erinevat arvutisüsteemi, mis kõik omavahel integreeritud.



Loomulikult on auto neliveoline ja kõik tema rattad on roolitavad, tagamaks parima manööverdamise, juhitavuse ja turvalisuse.
Nii kalli auto vedrustuselt ei saagi muud oodata, kui et vajadusel sõidad nagu sulgpatjadel ja huvi korral on võimalus lülituda täielikule sportrezhiimile.

Auto värvitakse spetsiaalse väviga, mis külma käes muutub mustast siniseks ja kuuma käes valgeks.
Nähtavuse parandamiseks kuvatakse tuuleklaasile öönägemisseadmetelt saadud pilt ja vajadusel ka kaamerapildid pimedatest nurkadest.

Esituledesse on monteeritud vedelkristall-ekraanid ja videoprojektorid, võimaldades pargitud autol rahvale infot jagada kas auto, või parasjagu auto multimeedia süsteemis jooksva kohta.

Salongivalgustus on lahendatud LED-ide ja klaaskiuga, mille kaudu valgust salongi juhitakse. Valgustus on sõltuv juhi tujudest, mille auto biomeetriliste sensoritega välja arvutab, üheks võimaluseks näiteks juhti erksana hoidmine.



Kõrvalistuja tooli disain arvestab ka mitte omal jalal liikujatega, nimelt võimaldab esiistme liikumine ja pöörlemine hõlpsalt ratastooli kasutajatel autosse siseneda ja väljuda ilma keerukaid manööverdusi ette võtmata.

Tagaistujate jaoks on mõlema tarbeks mõnus TV ekraan, mille suunatud sound võimaldab mõlemal vaadata eri programmi ilma kõrvaklappe kasutamata ja teist vaatajat häirimata.

Punaselt või mustalt helendav joogitopsihoidja indikaator näitab kätte, kas ta on parasjagu soojendus- või jahutusrezhiimil.

Natalia nutikate lahenduste taga on Alfred DiMora, kelle kogemustekaukas on sellised luksuslikud-sportlikud autod nagu Clenet ja Sceptre, lisaks on mehel 30 aastane kogemus arvutisüsteemide alal (Starbridge Systems Inc. asutaja).

Kogu see kompott tundub kuidagi uskumatu, samas on uskumatu ka auto hind - 2 miljonit dollarit. Väidetavalt on Las Vegases asuv rikaste ja ilusate suvitamise koht LV Resort Villas tellinud endale kümnest Natalia SLS 2'st koosneva autopargi. Käsitsi ehitatavad autod peaks valmis saama 2008. aastaks.

Kuna tegu on hetkel veel paberi peal oleva projektiga, siis jääb üle loota, et kuna Alfred DiMoral on ette näidata samalaadseid saavutusi ja ostja on juba olemas, läheb antud kontsept ka tootmisse.



Autode ehitamisest on lubatud veebiülekanded, veebikaamerad kokkupaneku kohas ja pidev ülevaade protsessist, hetkel on kodukal küll selle kohapeal "under construction" sildid.

Täpsem info http://www.dimoramotorcar.com/

Autor: vr.

Leidsid midagi põnevat, tahad seda teistegagi jagada? Vihja nädala rauda.