www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Nädala raud  > Custom 2005 Dodge Ram


14. September 2006 tagasi
Dodge + Peterbilt + Chevy = ?



Florida transpordifirma omanik Greg Severt on terve elu kasutanud oma töös Peterbilt-i veoautosid. Nüüd tekkis tal mõte, et miks mitte tõsta Peterbilt-i kabiin pickup-i raamile. Mõeldud-tehtud. Lootus leida mõni avariiline Dodge Ram osutus unistuseks ja tuli osta tuttuus Dodge Ram, mis peale mõnenädalast sõitmist juppideks lammutati, et teha ruumi uuele kabiinile.



Doonoriks võeti neliveoline '05 Dodge 3500 Ram, millel aiste vahel Cummins-i turbodiisel. '94 aasta Peterbilti kabiin oli neil juba varasemalt valmis varutud, samuti oli olemas '53 aasta fullsize Chevy kast. Alustati vundamendist e. ratastest, milleks said 20-tollised Weld Racing-u veljed, millele paigaldati 30x13.50-R20LT Mickey Thompson-i Baja ATZ rehvid.



Kui rattad raami küljes, siis tõsteti Peterbilt-i kabiin paika ja nihutati selliselt, et rattakoopad satuks kohakuti esiratastega. Edasi paigaldati kast ning seejärel kaeti tagarattad Peterbilt-i rattakoobastega, et tekitada stepside-i väljanägemine. Tagatuled tehti Corvette-i stiilis LED-tulukestega.



Kuigi mootor jäeti originaalilähedane tuli kapoti alla sättida lisaakud ning suur ports Peterbilt-i elektroonikat. Konditsioneer jäeti Dodge-i originaal, mis kohandati tööle Peterbilt-i kabiini tarbeks.



Kuna kasutusele võeti väga suured rattad, siis tuli kogu autot pisut tõsta, selleks kasutati ees 4-tollist ja taga 2-tollist Tough Country tõstesarja.



Kabiin jäeti originaali, välja arvatud uus puitdekoor armatuuris. Instrumentide paneel võeti samuti Dodge-ilt.



Istmeteks kasutatakse suurtelt veoautodelt tuttavaid väga mugavaid Bostrum Wide Rides nahkistmeid, milledes istudes ka väga pikki sõite mugav ette võtta.



Auto kaeti Dupont Imron Galaxy Silver värviga.
Kogu projekt võttis aega u. 6 kuud.

Allikas.