www.usaraud.ee  >

 Liikmetele:

 Kasutajatunnus:
 Parool:
Registreeru liikmeks!

Nädala raud  > Twintech


20. September 2006 tagasi
V2 sülle ja ringrada sõitma.



Kindlasti on nii mõnedki meist juhtunud vaatama discovery kanalilt saadet American Chopper, kus tõsised ja vähem tõsised mehed orangecountychoppers'ist ilusaid ja veel ilusamaid kaherattalisi meisterdavad. Kindlasti on mõnele mehele ka pähe turgatanud, et võiks isegi midagi sellist valmis meisterdada.



Dave Piontek, kunagine Fordi töötaja juhtus nimelt ühel õhtul saadet vaatama. Dave Piontek ei alustanud päris tühjalt kohalt, nimelt on ta ka varem kätt proovinud omalaadsete sõidukite kallal nagu näiteks Sportech. Igatahes, saanud nähtust piisavalt innustust, tärkas tal idee ristata tsiklimootor ja neli ratast. Olles tutvustanud plaane vedrustuse spetsialistile Jay Novakile ja disainigurule Kip Ewingile asuti usinasti tööle.



Tulemuseks meenutab välimuselt pisut Ariel Atomit, on tegu siiski pisut teisest puust masinaga. Nimelt on kahekohalise toruraamil baseeruva kulguri edasiviivaks jõuks ninaossa paigutatud S&S V-TWIN 124CID, võimaldades 124 hobujõudu ja samapalju väänet lb/ft mõõtühikutes.



Jõud rakendatakse tagaratastele läbi 6 jala pikkuse võlli auto tagaosas oleva Volkswageni juurtega Hewland’i käigukastini, mis omakorda jagab selle läbi 17" velgede peale tõmmatud GoodYeari rehvide asfaltile. Kogu auto on üsna minimalistlik, sisaldades rajale minekuks vajalikule lisaks vaid tulesid. Kogukaal on tal vaid 1120 naela (504 kg).



Auto ehitamisel on kasutatud üsna palju võidusõidurajalt pärit nippe ja juppe, kogu see kupatus suudab eelmainitud konfiguratsioonis sõita 0-60mph 4.5 sekundiga, taluda kurvisõidul külgkiirendust 1.1g ja pidurdada 60-0mph 33 meetriga. Kellele sellest väheks jääb, võib peale visata mõne võimsama mootori.
Lõplikuks müügihinnaks peaks kujunema ca 000.

www.twintechcars.com

Autor: vr.

Leidsid midagi põnevat, tahad seda teistegagi jagada? Vihja nädala rauda.